Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Επιστολή Π.Α.Σ. "Αετού" Κιλκίς προς Επιτροπή Εθνικών Πρωτθλημάτων

"Κύριοι ως σύλλογος που προσπαθεί να προάγει το άθλημα του μπάσκετ στην πόλη του ΚΙΛΚΙΣ, αγωνιζόμαστε τόσα χρόνια να έχουμε μια πορεία με αξιοπρέπεια και σεβασμό στο άθλημα έχοντας στις τάξεις μας παιδιά κάθε ηλικίας και αγωνιζόμαστε σε όλα σχεδόν τα πρωταθλήματα της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ και φέτος για τρίτη χρονιά στην Γ΄Εθνική Ανδρών.
Πιστεύουμε ότι η Ομοσπονδία μας καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες για την ανάπτυξη του αγαπημένου μας αθλήματος σε όλα τα επίπεδα και έτσι πρέπει να είναι και η πρώτη που θα σταθεί δίπλα σε όλους τους Συλλόγους που κάνουν την όποια υγιή προσπάθειά τους μέσα στους αγωνιστικούς χώρους..

Σήμερα δυστυχώς κάποια άτομα, λόγω αγνοίας η λόγω προκατάληψης δημιούργησαν πρόβλημα στο σύλλογο μας και στο άθλημα γενικότερα. Δεν μας ενδιαφέρει η νίκη σε ένα αγώνα αλλά η αξιοπρέπεια του αγωνιζομένου για την προσπάθεια του και η απόλαυση του να παρακολουθείς αυτό το εντυπωσιακό άθλημα κυρίως από τα νέα παιδιά που χρειάζονται αθλητικά πρότυπα, ειδικά στις μέρες μας που έχουν τόσους πολλούς πειρασμούς.

Στο πρωτάθλημα 2012 – 2013 η ομάδα του ανδρικού μας συμμετέχει στην Γ΄ Εθνική κατηγορία (1ος ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΡΡΑ), έχοντας αγωνιστεί σε οκτώ αγώνες στους οποίους αντιμετωπίσαμε, εκτός ενός αγώνα την 4η αγωνιστική εναντίον του Πρωτέα Γρεβενών στον οποίο κ ηττηθήκαμε με 57-68 με τους διαιτητές Κυρίους Φουτζήλας-Κοϊμτζόγλου, μια εχθρική συμπεριφορά από τους υπόλοιπους διαιτητές (στους 7 από τους 8 αγώνες που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα) οι οποίοι με τον τρόπο διαιτησίας τους καταστρέφουν το άθλημα και ειδικά στα εντός έδρας παιχνίδια διώχνουν τους θεατές από το γήπεδο που αγανακτούν με αυτά που βλέπουν. 

Σας επαναλαμβάνουμε ότι ο στόχος της ομάδας μας δεν είναι η νίκη, άλλωστε γνωρίσουμε πολύ καλά πρώτοι εμείς την δυσκολία του πρωταθλήματος, αλλά η χαρά του να μπορούν τα νέα παιδιά να παρακολουθούν αγώνες μια μεγάλύτερης κατηγορίας αυτήν της Γ΄ Εθνικής παίρνοντας έτσι εμπειρίες για το μέλλον. Όταν πήραμε την απόφαση να συμμετέχουμε, παρά την οικονομική μας δυσχέρεια, την λάβαμε αποκλειστικά για τους φιλάθλους και τα νέα παιδιά, σας παρακαλούμε λοιπόν μην αφήνετε κάποιους να τα διώξουν αγανακτισμένα με αυτό που παρακολουθούν, από το γήπεδο.

Στον αγώνα της 02-12-2012 με την ομάδα του Φοίνικα Λάρισας στο κλειστό γήπεδο Κιλκίς οι διαιτητές κα. ΠΕΤΑΝΙΔΟΥ & κ. ΓΚΕΚΑΣ καθώς και ο γυμνασίαρχος του αγώνα Κ. Δεπούδης απέδειξαν περίτρανα ότι δεν γνωρίζουν καθόλου το άθλημα δεν ξέρουν τι θα πει διαιτησία και αναρωτηθήκαμε αν πραγματικά έχει κάνει κάτι ο σύλλογος και αυτοί είναι οι τιμωροί μας. 

Πώς εμείς να δικαιολογηθούμε στους παίκτες μας που δεν είναι επαγγελματίες και ιδρώνουν για την φανέλα και το πάθος για το άθλημα, που κάποιοι δεν τους επιτρέπουν να αγωνιστούν ισότιμα με τους αντιπάλους τους και συμφώνα με τις δυνατότητες τους. Είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπεις τους φιλάθλους που γνωρίζοντας όταν μπήκαν μέσα ότι ήρθαν όχι για να πανηγυρίσουν την νίκη της ομάδας τους αλλά να χαρούν το άθλημα να αποχωρούν από το γήπεδο αγανακτισμένοι και στενοχωρημένοι γιατί δεν είδαν μπάσκετ αλλά μια φαρσοκωμωδία, αλλά και πως θα τους ξαναφέρεις στο γήπεδο.

Οι δύο διαιτητές, ενώ το παιχνίδι είχε δείξει από την αρχή του ποιος θα είναι ο νικητής, κατάφεραν με τα σφυρίγματά τους (η κα ΠΕΤΑΝΙΔΟΥ για δεύτερη φορά αφού μας είχε ξαναδιαιτητεύσει και σε άλλο αγώνα με τον ίδιο τρόπο) να εκνευρίσουν τους πάντες σε όλη την διάρκεια του αγώνα, με αποκορύφωση το φάουλ που έγινε μπροστά της στον αθλητή μας ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ με τον αμυντικό να χτυπάει ολοφάνερα το χέρι του σε προσπάθεια για σουτ ενώ ταυτόχρονα το χτύπημα αυτό ακούστηκε σε όλο το γήπεδο (με την διαφορά της φιλοξενούμενης ομάδας στο συγκεκριμένο σημείο να είναι στους 38 πόντους!) και η διαιτητής να συνεχίζει το παιχνίδι με αποτέλεσμα στην επιστροφή του εκνευρισμένου μας παίκτη ο Β΄Διαιτητής να τον χρεώνει με τεχνική ποινή και αποβολή παίρνοντας ταυτόχρονα και το δελτίο του.

Η απαράδεκτη διαιτησία των συγκεκριμένων διαιτητών μας αναγκάζει να ζητήσουμε την εξαίρεση τους από τους αγώνες της ομάδας μας καθώς και του κ. Δεπούδη που με την αρνητική του στάση και την μη γνώση του αθλήματος προκαλεί παίκτες και φιλάθλους. Να σημειωθεί εδώ ότι ο συγκεκριμένος κύριος έχει καλέσει την αστυνομία δύο φορές για επεισόδια τα οποία δεν υπήρχαν και διαπιστώθηκε επανειλημμένος από τα όργανα της τάξης τα οποία ήρθαν στο γήπεδο και έλεγξαν, εκθέτοντας ταυτόχρονα και προσβάλλοντας το όνομα και την προσπάθεια του Συλλόγου μας. 

Δεν έχει κινδυνέψει ποτέ κανείς και δεν πρόκειται να γίνει ποτέ αυτό γιατί την τάξη την διαφυλάσσουμε εμείς πρώτοι εμείς προσπαθούμε να προάγουμε το αθλητικό πνεύμα και το εφ αγωνίζεσθε στους αθλητές μας και γνωρίζουμε ότι η αγώνες κερδίζονται από τους αθλητές και τις προσπάθειες τους ως πότε όμως θα τα καταφέρνουμε αντιμετωπίζοντας τέτοια εχθρική συμπεριφορά απέναντι μας.

Το BASKETBALL ξαναψάχνει τις ρίζες του, ας βοηθήσουμε όλοι για να τα ξανακαταφέρει..!

Ζητάμε συγνώμη για το μέγεθος της ανακοίνωσής μας αλλά πιστεύουμε ότι μετά από όσα έχουνε γίνει από την αρχή του πρωταθλήματος προσπαθήσαμε και πιστεύουμε ότι καταφέραμε να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους και να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας πιστεύοντας όμως ότι οι συγκεκριμένες διαιτησίες ήταν απλώς κακές παρενθέσεις και η συνέχεια θα ήταν καλύτερη και θα διορθώνονταν η κατάσταση….

Κύριοι ζητάμε την ΕΞΑΙΡΕΣΗ των παραπάνω Διαιτητών από τους επόμενους αγώνες του Συλλόγου μας και για την προστασία του αθλήματος μας από κακούς διαιτητές που δεν γνωρίζουν πώς να διαχειρίζονται έναν αγώνα και να δημιουργούν καταστάσεις χωρίς λόγο.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων"

Για τον Π.Α.Σ. «ΑΕΤΟ» ΚΙΛΚΙΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: 
ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΑΔΑΜ

1 σχόλιο:

  1. οι διαιτητές σε αυτές τις κατηγορίες όλοι μπαίνουν με το γλείψιμο έιναι γνωστό αυτό και φυσικά δεν έχουν ιδέα από μπάσκετ γιατί ουδέποτε έχουν παίξει μπάσκετ εκτός από ελάχιστους.Φυσικά και η συγκεκριμένη κυρία καλό είναι να αποχωρήσει από το μπάσκετ οριστικά γιατί μόνο και μόνο ένας μη επαγγελματίας αθλητής βγήκε έξω από τα ρούχα του τη στιγμή που η ομάδα σαφώς ήτανε ήδη η χαμένη του αγώνα από την αρχή τα λέει όλα...Τα νέα παιδιά του Κιλκίς αγωνίζονται όσο μπορούνε και έχει δικαίωμα κανένας διαιτητής να τοους χαλάει τον αγώνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.