Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Εορταστικό «Στον τόπο που γεννήθηκα…» στα Βρασνά

Χριστούγεννα στα Βρασνά! «Η εκπομπή «στον τόπο που γεννήθηκα…» σας παρουσιάζει μια ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη ιστορία .
Άλλωστε αυτές τι μέρες οι ιστορίες και τα παραμύθια έχουν την τιμητική τους.

Δυο μικρά αδερφάκια μεγαλώνουν και εμείς βλέπουμε πως περνούν τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων από όταν ήταν μικρά παιδιά μέχρι και σήμερα. Περιδιαβαίνουμε τις δεκαετίες οι οποίες ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μας…

Η κυρία Βαλάντω μας μιλά για την ιστορία του τόπου, γνωρίζουμε τον Βυζαντινό Πύργο των Βρασνών ενώ εντοπίζουμε τους κατοίκους να μαζεύουν ελιές. Με τον παραδοσιακό τρόπο όπως παλιά. Το ελαιόλαδό τους φημίζεται , ο τόπος είναι γεμάτος από ελαιόδεντρα.

Μιλάμε με έναν παλιό ράφτη.
Ο πατέρας Αντώνιος μας μιλά για θαύμα της γέννησης του θεανθρώπου….
Στο παλιό δημοτικό σχολείο μιλάμε για τις δράσεις του πολιτιστικού συλλόγου βλέποντας την έκθεση φωτογραφίας και την εξαιρετικά οργανωμένη βιβλιοθήκη.

Και κάπου εκεί θα πάμε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο……

Εκεί κάπου στη δεκαετία του 1960. Δυο μέρες πριν τα Χριστούγεννα είμαστε, μόλις έπεσε το φως και τα παιδιά βγήκαν στους δρόμους του χωριού για τα Κόλντα…

Την επόμενη ημέρα παραμονή των Χριστουγέννων η μητέρα θα πήγαινε στον μπακάλη ενώ ο κύρης του σπιτιού πήγαινε μια βόλτα στο καφενείο του χωριού. Εκεί σε άψογα ..Βρασνιώτικα συζητούσε με τους άνδρες. ….

Τα παιδάκια ετοιμάζονταν για κάλαντα.

Το βράδυ η οικογένεια κάθεται δίπλα στο τζάκι μέσα στο σαλόνι. Την ίδια ώρα στην κουζίνα η μητέρα δείχνει στις κόρες της τα μυστικά της μαγειρικής. Ακολουθεί επίσκεψη στο σπίτι της γιαγιάς για το παραδοσιακό «θύμιασμα».

Ανήμερα των Χριστουγέννων η οικογένεια θα καθόταν στο τραπέζι για να φάει.

Τα χρόνια περνούν και τα μικρά παιδιά μεγαλώνουν . Ελάτε λοιπόν Ανήμερα των Χριστουγέννων να δούμε πως ήταν τα Χριστούγεννα της δεκαετίας του 1990 (όταν μεγαλώνουν οι πρωταγωνιστές μας) αλλά και τα Χριστούγεννα του σήμερα …..

Σχολικές γιορτές του χτες με χορωδίες που θα σας …μείνουν αξέχαστες. Η φιλαρμονική δίνει το ..πρόσταγμα στην κεντρική πλατεία και η γιορτή του σήμερα ξεκινά!!!

Χριστούγεννα και φέτος! Με την εκπομπή «Στον τόπο που γεννήθηκα…» ειδικά για φέτος ανήμερα των Χριστουγέννων…

Στις 21:20 το βράσυ από την τηλεόραση της 4Ε φυσικά. Σε επανάληψη την δεύτερη ημέρα Χριστουγέννων, Τετάρτη στις 16:30 το απόγευμα! Την ίδια ώρα και μέσω διαδικτύου αλλά και δορυφορικά όπου χτυπά καρδιά Έλληνα! Και μέσω του ΟΤΕ TV .

Την Κυριακή στις 11:45 δείτε την Χριστουγεννιάτικη ιστορία από το Στρατώνι του νομού Χαλκιδικής..

Χρόνια πολλά σε όλους , σε εσάς στις οικογένειές σας . Ο Θεός να σας έχει καλά!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.