Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Κραυγή αγωνίας για το Νοσοκομείο "Η Παναγία" στη Θεσσαλονίκη

"Το Υπουργείο Υγείας, δια της Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης και μέσω τοπικού τηλεοπτικού σταθμού (;), ανακοίνωσε τη δραματική συρρίκνωση του Νοσοκομείου ΠΑΝΑΓΙΑ, με τη μεταφορά τριών κλινικών του στο Νοσοκομείο ΑΓ. ΠΑΥΛΟΣ. 
Σε μαζική παρέμβαση του σωματείου μας προς την Υγειονομική Περιφέρεια, τη Παρασκευή 21.12.2012, μαζί με άλλα σωματεία, ενώπιον του και ενώπιον βουλευτών, ο Περιφερειάρχης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο του πλήρους κλεισίματος του Νοσοκομείου ΠΑΝΑΓΙΑ. Μπορούμε, πλέον να μιλάμε για βεβαιότητα ολοκληρωτικού κλεισίματος.

Οι επιπτώσεις στους χιλιάδες ασθενείς θα είναι τραγικές, από σήμερα κιόλας.
Το αυτονόητο δικαίωμα στην ΥΓΕΙΑ σφαγιάζεται στο βωμό των μνημονίων, της Ευρωενωσιακής και κυβερνητικής πολιτικής.

Θύματα αυτής της πολιτικής και οι εργαζόμενοι στην υγεία. Εκτός των άλλων επιπτώσεων (συρρίκνωση κλινών – προσωπικού – υπηρεσιών), άμεσο κίνδυνο διατρέχουν οι 65 εργαζόμενοι του ιδιωτικού ομίλου EUROMEDICA (ιδιοκτήτη του ακινήτου του νοσοκομείου) που απασχολούνται στο ΠΑΝΑΓΙΑ. (Είναι ήδη απλήρωτοι επί 5 μήνες, όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι των κλινικών του ομίλου).

Οι εργαζόμενοι (με κάθε σχέση εργασίας) στο ΠΑΝΑΓΙΑ είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν στη πράξη τη συρρίκνωση και το κλείσιμο του Νοσοκομείου.

Καλούν σε ενεργητική συμπαράταξη εργαζόμενους, συνταξιούχους, άνεργους και τα σωματεία τους. Τους κατοίκους και τις Λαϊκές Επιτροπές από τις συνοικίες της πόλης. Τους φορείς της πόλης (επιστημονικούς και επαγγελματικούς) και τα δημοτικά συμβούλια. Τους χρόνια ασθενείς και τους φορείς τους.

Το σωματείο των εργαζόμενων καλεί συγκέντρωση μπροστά από το νοσοκομείο ,
Τη Δευτέρα 24.12.2012
Ώρα 11 το πρωί.


Στη συγκέντρωση, το σωματείο θα αναλύσει τις επιπτώσεις της συρρίκνωσης – κλεισίματος του νοσοκομείου, ποιοι βλάπτονται και ποια ιδιωτικά συμφέροντα ωφελούνται και βρίσκονται πίσω από τη συγκεκριμένη απαράδεκτη απόφαση, ποια μέτρα θα πάρει για την αποτροπή εφαρμογής της."

Σωματείο των εργαζόμενων Νοσοκομείου "Η Παναγία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.