Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Μέρκελ: "Η Ελλάδα αλλάζει"

Σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται αύριο Κυριακή στην εφημερίδα Bild, η Γερμανίδα καγκελάριος Ά. Μέρκελ υπεραμύνεται της πολιτικής της έναντι της Ελλάδας και εκτιμά ότι η χώρα αλλάζει.
«Φυσικά και νιώθω το σκεπτικισμό πολλών πολιτών και τον κατανοώ εν μέρει, καθώς τα προηγούμενα χρόνια η Ελλάδα συχνά απογοήτευσε τους εταίρους της. Πολλά από αυτά που είχε υποσχεθεί η ελληνική ηγεσία δεν τα τήρησε», τονίζει η Άγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της προς την Bild της Κυριακής. Την ίδια ώρα ωστόσο εμφανίζεται αισιόδοξη ότι αυτό αλλάζει τώρα: «Βλέπω επιτέλους στην ελληνική κυβέρνηση την αποφασιστικότητα να ανασυντάξει τη χώρα, να δημιουργήσει σύγχρονες δομές. Η Γερμανία θα συμβάλει με συμβουλές αλλά και έργα», όπως υπογραμμίζει η καγκελάριος.

Επισημαίνει δε ότι η βοήθεια που δίνεται στη χώρα είναι «και προς το συμφέρον της Γερμανίας, επειδή τα μέτρα λαμβάνουν πάντα υπόψη ολόκληρη την ευρωζώνη και έτσι εξυπηρετούν κάθε χώρα-μέλος και φυσικά και τη Γερμανία».

Τι απαντά στους ΣοσιαλδημοκράτεςΗ Ά. Μέρκελ υπογραμμίζει επίσης ότι διακυβεύονται πολλά περισσότερα από το κοινό νόμισμα. «Πρόκειται για το ιστορικό ευτύχημα της ευρωπαϊκής ενότητας των τελευταίων δεκαετιών. Επιθυμώ η Ευρώπη, ως η ήπειρος της ειρήνης, της ελευθερίας και της δημοκρατίας να έχει ένα καλό μέλλον και να παραμείνει ελκυστική για όλους στον κόσμο».

Απαντώντας, τέλος, στις κατηγορίες των αντιπολιτευόμενων Σοσιαλδημοκρατών ότι δεν λέει όλη την αλήθεια στους πολίτες αναφορικά με τις μελλοντικές για τη Γερμανία επιβαρύνσεις λόγω της ελληνικής διάσωσης, η γερμανίδα καγκελάριος τονίζει: «Γνωρίζω το καθήκον μου και γι’ αυτό λέω στους πολίτες πάντα πώς είναι η κατάσταση. Και θα συνεχίσω να κάνω ό, τι είναι καλύτερο για τη Γερμανία και για την Ευρώπη καθώς και ό,τι έχει τις μικρότερες οικονομικές επιπτώσεις και δε μας θέτει σε υπερβολικούς κινδύνους».

Deutsche Welle
dpa, Κώστας Συμεωνίδης
Υπεύθ. σύνταξης: Δήμητρα Κυρανούδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.