Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Ευρεία σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς για την προστασία από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο την προστασία από τα καιρικά φαινόμενα της χειμερινής περιόδου, πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς υπό τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρ. Γκουντενούδη την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012. 
Από πλευράς Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς ήταν παρών στη σύσκεψη ο Περιφερειακός Σύμβουλος, εντεταλμένος για την Πολιτική Προστασία, κ. Ανδ. Βεργίδης. Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι εκπρόσωποι φορέων του νομού (Δήμοι, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Δασική Υπηρεσία, Νοσοκομείο, 71η Ταξιαρχία, κ.λπ) καθώς και οι αρμόδιοι Υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους, ζήτησε την πλήρη συνεργασία όλων ώστε το αποτελέσμα της όλης επιχείρησης να είναι το επιδιωκόμενο για την προστασία πολιτών και υποδομών του νομού μας. Παράλληλα επισήμανε την μέχρι τώρα άκρως ικανοποιητική συνεργασία των φορέων, παρά τα περιορισμένα μέσα και κονδύλια.

Βασικοί εισηγητές στη σύσκεψη ήταν ο κ. Κ. Κοκολάκης Διευθυντής της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, ο κ. Ελ. Μανούσης Προϊστάμενος του Τμήματος Σχεδιασμού ΑΔΜΘ, η κα Μ. Δελιγκά Στέλεχος Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης καθώς και ο κ. Ηλ. Τσαϊρίδης Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.

Ο κ. Κοκολάκης χαρακτήρισε τη χιονόπτωση και τον παγετό ως φαινόμενα φυσικών καταστροφών που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών. Τόνισε επίσης ότι η κάθε περιοχή πρέπει να έχει δικό της σχέδιο αντιμετώπισης ακραίων καιρικών συνθηκών με πρώτη προτερεαιότητα τη διατήρηση της κυκλοφορίας με ανοιχτό το οδικό δίκτυο. Προς το σκοπό αυτό θα πρέπει να προβλεφθεί και ο απαιτούμενος αριθμός μηχανημάτων σε ετοιμότητα χρήσης.

Ο κ. Τσαϊρίδης εστίασε την εισήγηση του στην ανάγκη διάθεσης ανά πάσα στιγμή των απαιτούμενων ποσοτήτων αλατιού, που είναι απαραίτητο για τη διατήρηση ανοιχτού οδικού δικτύου. Οι ποσότητες που περισσεύουν θα πρέπει στη συνέχεια να απομακρύνονται από τα περιθώρια του οδοστρώματος αφού υπάρχει κίνδυνος καταστροφής του, καθώς επίσης και ρύπανσης του περιβάλλοντος.

Στη συνέχεια έλαβαν το λόγο οι εκπρόσωποι των φορέων. Απ’ όλους τονίσθηκε η ανάγκη της συνεργασίας η οποία μέχρι στιγμής είναι εξαιρετικά ικανοποιητική.

Τέλος, συμφωνήθηκε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα συντάξουν ένα μνημόνιο ενεργειών για την καλύτερη και αμεσότερη αντιμετώπιση των συνεπειών από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

1 σχόλιο:

  1. Να μη συσκέπτονται πολύ για να μήν κάψουν κάναν εγκέφαλο εκεί μέσα στη νομαρχία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.