Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Έπαινοι για το έργο της ελληνικής κυβέρνησης από την Μέρκελ

Θετικές για την ελληνική κυβέρνηση δηλώσεις της καγκελαρίου για τις προσπάθειες εφαρμογής των υπεσχημένων στη γερμανική βουλή. "Θέτει νέες βάσεις για το μέλλον της χώρας και την επιστροφή της ανάπτυξης.
Ο δρόμος της ‘Αγκελας Μέρκελ προς το Συμβούλιο Κορυφής των Βρυξελλών πέρασε το πρωί από το γερμανικό κοινοβούλιο, όπου ανέπτυξε τις θέσεις της ενώπιον του σώματος για όλα τα σημεία της αποψινής ατζέντας. Από τη συμφωνία των υπουργών Οικονομικών για την εποπτεία τραπεζών, τη διεύρυνση της Ένωσης μέχρι τις προσπάθειες ανάκαμψης των χρεωμένων χωρών και τις θυσίες στις οποίες υποβάλλονται οι ευρωπαίοι πολίτες.

«Οι θυσίες δεν πάνε χαμένες»Η γερμανίδα καγκελάριος υποστήριξε ότι βλέπει τις πρώτες θετικές ενδείξεις στην Ιρλανδία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα, μέσω των σκληρών προγραμμάτων μεταρρύθμισης. «Για τους πολίτες αυτό σημαίνει μεγάλες θυσίες, αλλά ο κόπος τους δεν πάει χαμένος» είπε χαρακτηριστικά η ΄Αγκελα Μέρκελ. «Οι προσπάθειες δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα». Στην ομιλία της δεν ήταν καθόλου φειδωλή σε επαίνους κυρίως απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση. «Μου είναι εξαιρετικά σημαντικό να τονίσω σήμερα ότι οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να μεταρρυθμίσει τη χώρα, να δημιουργήσει σύγχρονες δομές και έτσι να θέσει νέες βάσεις για το μέλλον της, αξίζουν της υποστήριξης μας. Σε αυτές τις βάσεις θα γίνει δυνατή η επιστροφή της ανάπτυξης και μέσω αυτής η βελτίωση της αγοράς εργασίας και των συνθηκών διαβίωσης των ανθρώπων».

«Απαραίτητη η δόση»Έπαινος Μέρκελ όμως και για το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, που όπως τόνισε, ήταν η προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης. «Κυρίες και κύριοι, η επιτυχής κατάληξη του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων συνέβαλε σημαντικά στο να γίνει βιώσιμο το ελληνικό χρέος. Είμαι ευγνώμων στην επιτροπή προϋπολογισμού που δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Όποιος ασχολείται με την κατάσταση στη Ελλάδα ξέρει ότι είναι επειγόντως απαραίτητη για να μπορέσει το κράτος να εξοφλήσει τα χρέη του και να ανακεφαλαιοποίησει τις τράπεζες για πέσουν πάλι χρήματα στην αγορά και κινηθεί η οικονομία».

Η γερμανίδα καγκελάριος αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη υπογραμμίζοντας ότι από τη μια βρίσκεται η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και η εξυγίανση των προϋπολογισμών, κι από την άλλη η αλληλεγγύη μεταξύ ευρωπαίων εταίρων. Επανέλαβε επίσης ότι όλες οι προσπάθειες που καταβάλλονται για τη στήριξη κρατών σε κρίση συμβάλουν στην σταθεροποίηση όλης της ευρωζώνης και είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας.

Deutsche Welle
Ειρήνη Αναστασοπούλου/dw
Υπεύθ. Σύνταξης Στέφανος Γεωργακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.