Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Ψήφισμα Επιμελητηρίου Κιλκίς για την κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα Εμπορικά Επιμελητήρια

Λεπτομερή ενημέρωση πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Π. Τονικίδης σχετικά με την πρόσφατη οδυνηρή εξέλιξη για το θεσμό. Η εξέλιξη αφορά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δρομολόγησε η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης που προβλέπει την κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα Εμπορικά Επιμελητήρια από 1-1-2015. Ύστερα από διεξοδική συζήτηση του θέματος το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου κατά τη συνεδρίαση της 19ης Δεκεμβρίου 2012 ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα. 
ΨΗΦΙΣΜΑ
"Η ανάγκη εκσυγχρονισμού και αλλαγής πλεύσης της Ελληνικής Οικονομίας θεωρείται αναγκαία από όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες στην παραγωγική διαδικασία. Από όλες τις πλευρές επίσης αναγνωρίζεται ο βασικός ρόλος που καλείται για άλλη μια φορά να διαδραματίσει η Μικρή και Μεσαία Επιχείρηση η οποία για δεκαετίες χαρακτηρίζεται ως η ραχοκοκαλιά της Οικονομίας μας.

Η Μικρομεσαία Παραγωγική δραστηριότητα για δεκαετίες είχε ως ισχυρό στήριγμά της τον Επιμελητηριακό θεσμό. Έναν θεσμό αλληλένδετο με την πραγματική και υγιή Οικονομία. Έναν θεσμό τέλος ο οποίος συνταγματικά θεωρείται ως Σύμβουλος του Ελληνικού Κράτους, διέπεται από κανόνες λειτουργίας Δημοσίου Δικαίου, χωρίς όμως να επιβαρύνει ΚΑΘΟΛΟΥ το Δημόσιο Ταμείο.

Τα Επιμελητήρια λειτουργούν βασιζόμενα αποκλειστικά στην οικονομική συνδρομή των μελών τους. Μια συνδρομή που σε ποσοστό 95% δεν ξεπερνά τα 50 – 60 ευρώ ετησίως. Είναι φανερό λοιπόν ότι η σύγχρονη ανάγκη Ανάπτυξης της Ανταγωνιστικότητας δεν θα βοηθηθεί με την ελάφρυνση των επιχειρήσεων κατά 5 ευρώ το μήνα. Το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης όπως και όλο το Οικονομικό Επιτελείο της κυβέρνησης θα πρέπει να αναζητήσουν αλλού τους τρόπους με τους οποίους θα τονωθεί η καταρέουσα Ελληνική Οικονομία. 

Στην προσπάθεια αυτή τα Επιμελητήρια της χώρας στάθηκαν και στέκονται και πάλι σοβαροί συνομιλητές με προτάσεις επεξεργασμένες και ιδέες γόνιμες, αρχίζοντας από τη δική τους αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό. Κάτι που ήδη πράττουν αναλαμβάνοντας με επιτυχία νέες αρμοδιότητες όπως την τήρηση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου, την Υπηρεσία μιας Στάσης και την αδειοδότηση των παραγωγικών επιχειρήσεων.

Θεωρούμε επομένως αψυχολόγητη, άκαιρη, επιζήμια και κατευθυνόμενη την πρωτοβουλία του Υπουργείου Ανάπτυξης για την κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα Εμπορικά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ Επιμελητήρια από 1-1-2015. Τα Εμπορικά Επιμελητήρια είναι οι πραγματικοί και ανιδιοτελείς σύμμαχοι της πραγματικής Οικονομίας και όχι των μεγάλων πολυεθνικών συμφερόντων.

 Κατόπιν αυτών καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης να αναθεωρήσει τις απόψεις του ανακαλώντας την επιζήμια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που στην ουσία αποτελεί θανατηφόρο βρόγχο για το θεσμό των Επιμελητηρίων"

7 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ.
    ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανιδιοτελεις????????????????????
    Εσεις κ Τονικιδη ειδικα εσεις δεν δικαιουσθε νο ομιλειτε..
    Στο σπιτι του κρεμασμενου μιλουν για οτιδηποτε εκτος........για το σχοινι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δε πανε να κλείσουν και τα επιμελητήρια όλα, καλύτερα θα είναι αφού δεν εξυπηρετούν τίποτα για τον απλό πολίτη,κι ο Τονικίσης ας πάει σε καμιά χασαποταβέρνα μόνο για εκεί είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η 1-1-2015 είναι μακριά. Μακάρι να καταργηθεί η υποχρεωτική εγγραφή στο Επιμελητήριο από 1-1-2013. Εισπράττει 60 € το χρόνο χωρίς να προσφέρει απολύτως τίποτε στους μικρούς ελεύθερους επαγγελματίες. Τζάμπα λεφτά δηλαδή.
    Μακάρι επίσης να καταργηθεί και η υποχρεωτική εγγραφή στον ΟΑΕΕ, το πρώην ΤΕΒΕ δηλαδή, που μας γδέρνει κάθε δίμηνο. Για να μπορεί ο καθένας να ασφαλίζεται όπου θέλει.
    Φαίδρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το φαιδρά σας αρμόζει καλύτερα από το φαίδρα
    θελετε να καταργησετε το κοινωνικο κρατος με τις δομές του λοιπον ε ;
    ειμαι σιγουρος όμως ότι κρύβεστε πίσω από κάποια κρατική δομή και ασφάλιση .
    κατάρηση των παντων σημαίνει η χειρότερη ,μορφή του καπιταλιστικύ συστήματος
    θα θέλατε αλήθεια να είσασταν ασφαλισμένη στην Ασπίς Πρόνοια ;
    Βρε κορόιδα που βρίσκει το σύστημα να το στηρίζουν και μετά λέμε ότι φταίνε για όλα οι πολιτικοί.
    Σκοπός μας πρέπει να είναι να καλυτερέψουμε αυτά που έχουμε και όχι να τα καταργήσουμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποιο 2015 απο τώρα να το καταργήσουνε και να κλεισουνε και τα επιμελητήρια εκτός άμα φέρει τους άραβες να επενδύσουνε οπως είπε,εδώ ο Τονικίδης οπότε θα τρώμε με χρυσά κουτάλια και δεν θα καίμε και ξύλα χααχαχαχαχχαχα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ των 4.01΄:
    1. Το αρχικό σου "λογοπαίγνιο" είναι, το λιγότερο, κακόγουστο. Λογοπαίγνια με το όνομα είναι απαράδεκτα.
    2. Δε θέλουμε να καταργήσουμε το κοινωνικό κράτος. Και τούτο γιατί δεν υπάρχει κοινωνικό κράτος. Υπάρχει απλώς ένα ανοργάνωτο κράτος που έχει καταργήσει τους πολίτες του.
    3. Μίλησα για ελεύθερη επιλογή του ασφαλιστικού φορέα. Ως ελεύθερος επαγγελματίας πρέπει να έχω το δικαίωμα αυτό, και μαζί και την ευθύνη της επιλογής μου.
    4. Τελικά, θέλουμε να καταργήσουμε ή στηρίζουμε το σύστημα; Μάλλον τα έχεις μπερδέψει λιγάκι, ε;
    5. Ναι, φταίνε οι πολιτικοί και ελπίζω να μην έχεις αντίθετη άποψη.
    6. Βεβαίως και να καλυτερέψουμε αυτά που έχουμε, να καταργήσουμε όμως ή να αλλάξουμε αυτά που μας "πνίγουν".
    7. Να είσαι σίγουρος ότι δεν κρύβομαι πίσω από κάποια κρατική δομή ή ασφάλιση. Μικρή ελεύθερη επαγγελματίας είμαι που βλέπω τις εισπράξεις μου να λιγοστεύουν, τον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) να με "γδέρνει" και το Επιμελητήριο να "μου τα παίρνει" χωρίς να μου προσφέρει τίποτε.
    8. Δε με παίρνει ο χώρος για να σου γράψω το τι γνώμη έχει ο κόσμος για τον ΟΑΕΕ και πώς τον χαρακτηρίζει.
    9. Ο τρόπος που γράφεις δείχνει ότι είσαι υπάλληλος του ΟΑΕΕ ή του Επιμελητηρίου. Κάνω λάθος;
    Φαίδρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.