Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Χρυσή Αυγή: "Φέραμε το θέμα του φυσικού αερίου στη Βουλή"

"Τα στοιχεία της Deutsche Bank που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα αποδεικνύουν αυτό που η Χρυσή Αυγή λέει εδώ και τρεις δεκαετίες. Πως η Ελλάς διαθέτει αναξιοποίητες ενεργειακές πηγές, ικανές να λύσουν το οικονομικό μας πρόβλημα. Χθες, σε εκπομπή του ραδιοσταθμού Real, ο καθηγητής Φώσκολος αποκάλυψε ότι ο πρωθυπουργός Σαμαράς ήταν ενήμερος για τα εν λόγω μεγέθη πριν το τελευταίο eurogroup. Και άφησε να εννοηθεί ότι το θέμα τέθηκε στις συζητήσεις με τους Ευρωπαίους και επηρέασε την τελική συμφωνία.

Επειδή πρόκειται για ένα μείζον εθνικό ζήτημα, αρκετές πτυχές του οποίου παραμένουν στο σκοτάδι, η Χρυσή Αυγή κατέθεσε σήμερα σχετική επίκαιρη ερώτηση στον Υπουργό Π.Ε.Κ.Α., η οποία θα απαντηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην αίθουσα της ολομέλειας. Υπενθυμίζουμε ότι μετά την ανακοίνωση της Deutsche Bank, ο αρμόδιος υπουργός είχε προβεί στο παρακάτω σχόλιο: "Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ενημερώνεται, παρακολουθεί, αλλά δεν σχολιάζει, τις εκτιμήσεις ξένων Τραπεζών ή διεθνών Οίκων, αναφορικά με την ύπαρξη και τα πιθανά αποθέματα Υδρογονανθράκων στον ελλαδικό θαλάσσιο χώρο". Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης της Χρυσής Αυγής:

Επίκαιρη Ερώτηση για το ελληνικό φυσικό αέριο Προς Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Ορθώς το ΥΠΕΚΑ δεν σχολιάζει τις εκτιμήσεις ξένων τραπεζών και διεθνών οίκων, που σε πλείστες περιπτώσεις υπηρετούν αλλότρια συμφέροντα και στοχεύουν στην εκμετάλλευση του εθνικού μας πλούτου. Παρ’ όλα αυτά και απ' την στιγμή που η αναφορά της Deutsche Bank τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο υποκρύπτει τεράστιες σκοπιμότητες, η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για μία σειρά εξαιρετικά σημαντικών ζητημάτων.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός: Σε ποιο σημείο βρίσκεται η διαδικασία των αδειοδοτήσεων για έρευνα και εν συνεχεία εξόρυξη φυσικού αερίου από την επίμαχη περιοχή νοτίως της Κρήτης;
Προβλέπουν οι συμφωνίες με τους τοκογλύφους δανειστές μας, απόδοση των κερδών από την εκμετάλλευση του ελληνικού ορυκτού πλούτου, για την αποπληρωμή του παράνομου και επαχθούς ελληνικού χρέους;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.