Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ομιλία Καμμένου στην κοινοβουλευτική ομάδα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων»

"Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,
Σήμερα κάνουμε την κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Διοικούσας Επιτροπής, προκειμένου να εξαγγείλουμε πρώτα απ’ όλα το Ιδρυτικό Συνέδριο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Θέλω να θυμίσω δυο τρία πράγματα. Πρώτα απ’ όλα ότι το Ιδρυτικό αυτό Συνέδριο θα έπρεπε να γίνει πολύ πιο νωρίς. Θα έπρεπε να είχε γίνει όπως είχαμε δεσμευτεί, περίπου το Σεπτέμβριο. Όμως ο οικονομικός αποκλεισμός που μας έχουν κάνει οι σημερινοί συγκυβερνώντες απαγορεύοντας ουσιαστικά να εφαρμοστεί η συνταγματική διάταξη που ορίζει την ποσόστωση που θα πρέπει τα κόμματα να παίρνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό απαγόρευσε μέχρι σήμερα να γίνει το Συνέδριο.

Δεν έχει αλλάξει αυτή η κατάσταση ακόμα. Δεν έχουμε πάρει την ετήσια επιχορήγηση ούτε του 2012 την οποία πλέον τη διεκδικούμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ούτε έχουμε πάρει έστω και μια ταμειακή διευκόλυνση τεσσάρων μηνών από τράπεζες για τη επιδότηση του 2013.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εμείς δεν πρέπει παρ’ όλα αυτά να προχωρήσουμε στο Συνέδριο. Ένα Συνέδριο το οποίο ουσιαστικά θα καθορίσει το καταστατικό των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, τον τρόπο λειτουργίας και θα εκλέξει τον πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, τον Γενικό Γραμματέα και όλες τις δομές εκείνες του Εθνικού Συμβουλίου που μέσα από το καταστατικό θα διοικείται το Κίνημα.

Αναλαμβάνω λοιπόν αυτή τη δέσμευση την οποία είχαμε πάρει δημόσια να οργανώσουμε το Συνέδριο με δεδομένο ότι όλοι πλην των εκλεγμένων βουλευτών βεβαίως που έχει επιλέξει ο ελληνικός λαός είμαστε προσωρινοί μέχρι τη διεξαγωγή του Συνεδρίου.

Προτείνω τις ημερομηνίες διεξαγωγής του Συνεδρίου την 27η, 28η και 29η Απριλίου (το Σαββατοκύριακο δηλαδή πριν το Πάσχα), με προσυνεδριακές διαδικασίες οι οποίες θα γίνουν στις 13 περιφέρειες της χώρας και θα λάβουν μέρος όλα τα εγγεγραμμένα μέλη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Οι θέσεις μας, οι θέσεις του Κινήματος, ενός Κινήματος το οποίο έγινε από μια πρωτοβουλία πολιτών δικαιώνονται κάθε μέρα που περνά. Η πρότασή μας, η οποία στηρίζεται στην Ιδρυτική Διακήρυξη, η Εθνική Αντιπρόταση είναι μια πρόταση εθνικής πολιτικής, εθνικής στρατηγικής, η οποία πλέον αντιλαμβάνονται όλοι ότι είναι η μόνη εφαρμόσιμη πρόταση.

Έχουμε δικαιωθεί σε όλες μας τις θέσεις. Βλέπουμε ότι τώρα πια δεν μιλάμε μόνο εμείς για καταγγελία του μνημονίου. Μιλάμε ίσως μόνο εμείς στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό, αλλά η καταγγελία του μνημονίου και η διαγραφή του χρέους, του επονείδιστου και επαχθούς χρέους, είναι μια πολιτική την οποία σιγά-σιγά τη δέχονται οικονομολόγοι απ’ όλο τον κόσμο.

Απέναντί μας έχουμε ένα κόμμα της Νέας Δημοκρατίας που έχει αυτή τη στιγμή εκλέξει τον πρωθυπουργό, που έχει μετατραπεί σε μια Πολιτική Άνοιξη και ένα κόμμα το οποίο ουσιαστικά προετοιμάζει την αποδοχή από τον ελληνικό λαό της ομοσπονδοποίησης της Ευρώπης και της κατάλυσης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας.

Το ΠΑΣΟΚ έχει μετατραπεί σε ένα ΚΟ.ΔΗ.ΣΟ. Όλες οι μετρήσεις δείχνουν ότι τις επόμενες εκλογές το πιο πιθανό είναι να μην εκπροσωπείται στη Βουλή.

Το ΠΑΣΟΚ με τον πρόεδρό του τον κ. Βενιζέλο έχουν δημιουργήσει πλέον μια ομάδα συγκυβέρνησης μαζί με τη Νέα Δημοκρατία και τη Δημοκρατική Αριστερά και έχει αντιληφθεί ο ελληνικός λαός ότι αυτές οι πολιτικές που υπηρετούν, οι πολιτικές των μνημονίων, είναι πολιτικές οι οποίες δεν οδηγούν πουθενά.

Έχει αντιληφθεί ο ελληνικός λαός ότι οι πολιτικές που υπηρετούν, οι πολιτικές των μνημονίων, είναι πολιτικές που δεν οδηγούν πουθενά. Από την άλλη πλευρά στην αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ έχει οπισθοχωρήσει από τις θέσεις από τις οποίες είχε πάρει προεκλογικά, δεν μιλάει πλέον κανείς για διαγραφή του χρέους, μιλάνε μάλιστα για αναγνώριση του επονείδιστου και επαχθούς χρέους, το οποίο προεκλογικά ανακοίνωναν σε κοινή, αν θέλετε με εμάς γραμμή, όσο αναφορά την οικονομική πολιτική.

Ουσιαστικά το μόνο κίνημα, κοινοβουλευτικό κόμμα, το οποίο αναφέρεται στην διαγραφή του χρέους, το μόνο κόμμα που μιλάει για καταγγελία των μνημονίων, το μόνο κόμμα που μιλάει για καθορισμό ΑΟΖ αφού καταγγελθούν τα μνημόνια- γιατί αντιλαμβανόμαστε ότι δεν θα καθορισθεί η ΑΟΖ και θα παραχωρηθεί ο ορυκτός πλούτος της χώρας σε ένα κοινό ταμείο και θα τον πάρουν οι δανειστές που αυτός είναι ο σκοπός τους και αυτό υπηρετεί η συγκυβέρνηση-είναι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δημιουργηθήκαμε με πρωτοβουλία πολιτών στο διαδίκτυο εν συνεχεία με τους δέκα συναδέλφους οι οποίοι προέρχονταν οι δέκα από την Νέα Δημοκρατία και εν συνεχεία ο Γιάννης Δημαράς με το Άρμα Πολιτών δημιουργήσαμε την πρώτη Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Στη συνέχεια εξελέγησαν 35 βουλευτές στις εκλογές του Μαίου και τώρα έχουν την τέταρτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο ελληνικός λαός και οι πολίτες οι οποίοι ψήφισαν στις εκλογές αλλά και αυτοί που σιγά σιγά έρχονται μαζί μας απαιτούν να συγκροτηθούμε σε ένα κίνημα το οποίο θα διεκδικήσει την πλειοψηφία από τον ελληνικό λαό.

Θέλω λοιπόν σε αυτό το σημείο και πριν αναφερθώ στο συνέδριο να καλέσω σε μια πανστρατιά όλες τις πολιτικές δυνάμεις από όπου κι αν προέρχονται, οι οποίες θα συμφωνήσουν στην καταγγελία των μνημονίων, στη διαγραφή του χρέους προκειμένου να προχωρήσουμε σε μια δημιουργία πλειοψηφίας, έστω και μέσα σε αυτή τη Βουλή.

Έχοντας δεσμευθεί ότι δεν θα πάρουμε σε αυτή την κοινοβουλευτική ομάδα βουλευτή ο οποίος έχει ψηφίσει τα μνημόνια, οι υπόλοιποι βουλευτές οι οποίοι θα δεχθούν να έλθουν στην κοινοβουλευτική ομάδα και να συγκρουστούν με τις δυνάμεις της μεταπολίτευσης που καταρρέουν, είναι καλοδεχούμενοι.

Βεβαίως όλοι εκείνοι οι βουλευτές οι οποίοι πιθανόν να ψήφισαν στο παρελθόν τα μνημόνια κι είναι έτοιμοι να ζητήσουν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, να αλλάξουν θέση και να έλθουν ως συνεργαζόμενοι με την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι και αυτοί καλοδεχούμενοι.

Έχουμε την υποχρέωση μέσα στο κοινοβούλιο να είμαστε πλειοψηφία είτε πριν είτε μετά τις εκλογές

Στα πλαίσια αυτού του καλέσματος, εγώ θέλω να καλέσω σε πανστρατιά ακόμα και τα κινήματα εκείνα των πολιτών τα οποία δεν μας στήριξαν στις προηγούμενες εκλογές και τα οποία επέλεξαν άλλες συνεργασίες . Για τη δημιουργία μιας συνεργασίας πολιτικής ενός μετώπου το οποίο θα δώσει την εθνική αντιπρόταση. Την εθνική πρόταση για έξοδο της χώρας από αυτό τον φαύλο κύκλο που μας έχουν βάλει τα μνημόνια.

Προκειμένου να προχωρήσουμε σε αυτή την πολιτική θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι το ύψιστο συμφέρον είναι να υπάρξει ένα μέτωπο από όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις. Ένα ευρύ μέτωπο πολιτικό, το οποίο θα ξεκινά από την κεντροδεξιά. Θα ξεκινά από εκείνους τους πολίτες που βρίσκονται στον χώρο της κεντροδεξιάς που όμως δεν πιστεύουν στην κατάργηση της έννοιας τους έθνους – κράτους και στην ομοσπονδοποίηση. Τον μεγάλο χώρο του κέντρου το οποίο δεν εκπροσωπείται πλέον στη Βουλή παρά από εμάς και το χώρο της πατριωτικής Αριστεράς εκείνης δηλαδή της Αριστεράς η οποία έχει κοινές απόψεις και κοινές θέσεις με εμάς. Και όλους εκείνους τους ανεξάρτητους έλληνες πολίτες οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν είχαν ενταχθεί σε ένα πολιτικό σχηματισμό.

Οι γεωστρατηγικές καταστάσεις και η γεωπολιτική θέση της χώρας μας, επιβάλλουν μια συστράτευση και αυτή τη συστράτευση μπορεί να την επιτύχουν μόνο οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Σε αυτή την προσπάθεια δεν χωρούν προσωπικές στρατηγικές και δεν θα γίνουν ανεκτές προσωπικές στρατηγικές. Όπως επίσης δεν χωρούν και δήθεν πολιτικές θέσεις τις οποίες διάφοροι της περνούν από τα ΜΜΕ προκειμένου να δείξουν ότι υπάρχει μια διαφορετική άποψη από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Σε όποιους δεν αρέσει η ιδρυτική διακήρυξη και η πανστρατιά την οποία κηρύσσουμε μπορούν να εγκαταλείψουν τον χώρο μας. Όποιοι αντέχουν να έρθουν κοντά μας και να δημιουργήσουμε εκείνο το μεγάλο πλειοψηφικό μέτωπο είναι καλοδεχούμενοι.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ακόμη και κάτι άλλο. Ότι εκπροσωπούνται οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ πρώτα απ’ όλα από την εκλεγμένη κοινοβουλευτική ομάδα και από κανέναν άλλον. Από τη Διοικούσα Επιτροπή η οποία εργάζεται με τον καλύτερο τρόπο που μπορεί προκειμένου να δημιουργηθεί η πρώτη οργανωτική δύναμη σε όλη την Ελλάδα. Αλλά αυτή τη στιγμή και από το συνέδριο το οποίο θα προκύψει καλώντας όλους τους πολίτες να έρθουν και να εγγραφούν.

Η πρόταση μου προς την κοινοβουλευτική ομάδα και τη Διοικούσα Επιτροπή είναι: Να ορίσουμε δικαίωμα συμμετοχής στις προσυνεδριακές εργασίες σε όλα τα μέλη - πολίτες οι οποίο θα εγγραφούν μέχρι τις 30 Ιανουαρίου του 2013. Την προσυνεδριακή μας διαδικασία θα μπορούν να την παρακολουθήσουν και μη μέλη, οργανωμένες δηλαδή κοινωνικές ομάδες με δικαίωμα πιθανώς έγγραφης παρέμβασης. Θα δεχτούμε δηλαδή προτάσεις και από ομάδες πολιτών οι οποίοι μπορούν να κάνουν προτάσεις που θα συμπεριληφθούν στις προσυνεδριακές διαδικασίες και πιθανόν μετά την έγκριση της Διοικούσας Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου, στο συνέδριο μας.

Τα πορίσματα και οι προτάσεις των προσυνεδριακών διαλόγων θα κατατεθούν στην κεντρική οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου η οποία και είναι υποχρεωμένη να τα παρουσιάσει στο συνέδριο του Κινήματος. Η ατζέντα των προσυνεδρίων θα καθοριστεί σε δυο επίπεδα. Το ένα είναι το καταστατικό και πολιτικό και το δεύτερο στην ειδική θεματολογία με βάση τις ιδιαιτερότητες της περιοχής που διεξάγεται και τους κεντρικούς πολιτικούς πυλώνες.

Από την ημέρα έναρξης του προσυνεδριακού διαλόγου και μέχρι την ημέρα λήξης θα ανοίξει η διαδικασία διαδικτυακού προσυνεδριακού διαλόγου διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ξεκινήσαμε μέσα από το διαδίκτυο, όπου όλοι οι πολίτες θα μπορούν να εγγραφούν σε ειδική σελίδα και τα πορίσματα και οι προτάσεις που θα κατατεθούν με ευθύνη της κεντρικής οργανωτικής επιτροπής θα παρουσιαστούν στο συνέδριο του κινήματος. Γ

ια να ξεκινήσει αυτή η προσυνεδριακή διαδικασία απαιτείται πρώτα από όλα το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας, οι βουλευτές αλλά και οι τέως βουλευτές, εκείνοι εκ των 35 οι οποίοι δεν εξελέγησαν στη δεύτερη εκλογική διαδικασία, οι υποψήφιοι βουλευτές οι πολιτευτές του κινήματος αλλά και όλα τα μέλη του κινήματος σε κάθε περιοχή να ξεκινήσουμε και να σαρώσουμε την Ελλάδα. Πρέπει να βγούμε έξω θα επανακατανεμηθούν οι νομοί που έχει ευθύνη ο καθένας. Αλλά θα σας παρακαλέσω να ξεκινήσετε όλοι κάνοντας μια καινούργια αρχή και να σαρώσετε τους νομούς τους οποίους θα χρεωθείτε ή έχετε ήδη χρεωθεί. Πιθανόν θα χρειαστεί να γίνουν κάποιες μικρές αλλαγές. Το ίδιο πρέπει να γίνει, προκειμένου να γίνουν λαϊκές συνελεύσεις σε κάθε νομό και εν συνεχεία να εκλεγούν οι εκπρόσωποι για το συνέδριο.

Οι πόλεις οι οποίες θα γίνει το συνέδριο θα πρέπει να κατανέμονται σε όλη την Ελλάδα στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όπου εκεί μπορεί να είναι η Ξάνθη, η Αλεξανδρούπολη, η Καβάλα. Στην κεντρική Μακεδονία όπου εκεί θα πρέπει να γίνει στη Θεσσαλονίκη το προσυνέδριο, στην Ήπειρο στα Ιωάννινα, στο Ιόνιο η Κέρκυρα είναι ένας νομός που πρέπει να γίνει μια προσυνεδριακή διαδικασία, στην Κρήτη στο Ηράκλειο, στην Αττική στη Β’ Αθηνών αλλά και στην περιφέρεια Αττικής η οποία μας τίμησε με ιδιαίτερα μεγάλα ποσοστά. Στην Πελοπόννησο στην Τρίπολη, στη Δυτική Μακεδονία στη Κοζάνη, στην Πάτρα, στο Βόρειο Αιγαίο στη Μυτιλήνη και στο Νότιο Αιγαίο στη Ρόδο.

Η θεματολογία την οποία θα καθορίσουμε θα πρέπει εκτός από τα τοπικά προβλήματα να είναι τα θέματα της ΑΟΖ, το μεταναστευτικό, η αγροτική ανάπτυξη, τα εθνικά θέματα, η παιδεία, η υγεία, η ανάπτυξη, ο ανταγωνισμός, ο ορυκτός πλούτος και η εθνική στρατηγική, η εξωτερική πολιτική, η οικονομία με ιδιαίτερη σημασία στην ανεργία, η ενέργεια και το περιβάλλον, ο τουρισμός, η ναυτιλία και η νησιωτική πολιτική.

Ειδικούς προσυνεδριακούς διαλόγους σε χρονοδιάγραμμα που θα κατανεμηθεί από την αρχή της διαδικασίας, δηλαδή τον Ιανουάριο μέχρι που θα οριστούν και θα εκλεγούν το σύνολο των συνέδρων.

Το Συνέδριο θα ήταν πολύ καλό να διεξαχθεί στην περιφέρεια. Όμως αυτό είναι αρκετά δύσκολο όσον αφορά τη μετακίνηση των πολιτών, ιδίως αυτών που έρχονται από τις νησιωτικές περιοχές αλλά και από τις ορεινές περιοχές.

Προτείνω λοιπόν το Συνέδριο να γίνει στην Αθήνα ή στον Πειραιά.

Τα μέλη του Συνεδρίου θα καθοριστούν με διαδικασία την οποία θα αποφασίσουμε από κοινού η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Διοικούσα Επιτροπή. Θα οριστεί μια κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου με 15 μέλη και θα έχει θεματολογία το καταστατικό και το πολιτικό πρόγραμμα. Θα υπάρξει εν συνεχεία, όπως σας είπα προηγουμένως, διαδικασία εκλογής του προέδρου του Κινήματος, του Εθνικού Συντονιστικού Συμβουλίου, του Γενικού Γραμματέα του Κινήματος.

Ο αριθμός των συνέδρων που θα πάρουν μέρος προτείνω να είναι:

Πρώτα απ’ όλα οι 400 πολιτευτές και οι βουλευτές οι οποίοι συμμετείχαμε στις τελευταίες εκλογές εκτός εκείνων οι οποίοι έχουν αποχωρήσει από το Κίνημα ή κάποιοι άλλοι οι οποίοι θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν προσωπικές στρατηγικές και να βγάζουν συνεντεύξεις κάνοντας προσωπικές επιθέσεις σε στελέχη του Κινήματος οι οποίες δεν είναι αποδεκτές

Και αυτό θα το ξεκαθαρίσω. Επειδή ορισμένοι επικαλούνται και ιδιαίτερες σχέσεις ή με εμένα ή με τον έναν και τον άλλον αυτοί οι οποίοι κάνουν ζημιά στο Κίνημα δεν έχουν θέση μέσα στο Κίνημα και τις διαδικασίες του Συνεδρίου.

Εξακόσια εκλεγμένα μέλη ανά εκλογική περιφέρεια δηλαδή οι 300 έδρες οι οποίες προβλέπονται κατανέμοντας και τις έδρες Επικρατείας επί δύο.

150 εκπρόσωποι της ομογένειας, της νεολαίας και των οργανώσεων του εξωτερικού. Έχουμε ξεκινήσει ήδη μια πολύ μεγάλη προσπάθεια με την ομογένεια με πολύ μεγάλη ανταπόκριση.

150 εκλεγμένοι από τη διαδικασία του διαδικτύου την οποία σας προανήγγειλα και 50 σύνεδροι από την κεντρική διοίκηση του Κινήματος και αναφέρομαι ιδιαίτερα στους ανθρώπους του Οργανωτικού, στους τομεάρχες οι οποίοι έχουν δουλέψει σκληρά και στους ανθρώπους που συμμετέχουν στις επιτροπές των τομέων που προΐσταστε οι βουλευτές.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας ζητήσω μέσα στην εβδομάδα αυτή να συγκαλέσετε ο καθένας τον τομέα του προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες και να ετοιμαστεί υποεπιτροπή προγράμματος που θα λαμβάνει τις προτάσεις από τις προσυνεδριακές διαδικασίες για να διαμορφωθούν οι τελικές προτάσεις προς το Συνέδριο.

Για να εξηγήσω ακόμα μια φορά τους 600 συνέδρους αν η Β’ Αθηνών έχει 42 έδρες 84 σύνεδροι θα εκλεγούν από τη Β’ Περιφέρεια Αθηνών. Από το νομό Αχαΐας 8 έδρες θα βγουν 16 σύνεδροι. Η εκλογή θα γίνεται με ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο και δικαίωμα υποψηφιότητας θα έχουν όλα τα εγγεγραμμένα μέλη μέχρι τις 30/01/2013. Οι εκλογικοί κατάλογοι θα καταρτιστούν με βάση των εγγεγραμμένων μελών μέχρι 30/01/2013

Οι εκπρόσωποι από το διαδίκτυο θα εκλεγούν με την διαδικασία η οποία μπορεί να γίνει μέσα από μια ειδική σελίδα που θα δημιουργηθεί για αυτό το σκοπό.

Η διαχείριση θα γίνει από την Γραμματεία του Συνεδρίου και με την συνδρομή της Γραμματείας Οργανωτικού και Social Media. Δικαίωμα θα έχουν όλοι οι χρήστες του διαδικτύου οι οποίοι θα φέρουν πραγματικά στοιχεία και όχι ψευδώνυμα και βεβαίως θα είναι εγγεγραμμένοι μέχρι τις 30 Ιανουαρίου στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Η εκλογή θα γίνει με το σύστημα ηλεκτρονικής κλήρωσης και ο κάθε εγγεγραμμένος υποψήφιος θα λαμβάνει ένα προσωπικό αριθμό που θα αποτελεί τη συμμετοχή του σε αυτή.

Η διαδικασία αυτή θα διεξαχθεί την επομένη της λήξης του διαδικτυακού προσυνεδρίου και διαλόγου.

Στο σημείο αυτό προτείνω την ερχόμενη Πέμπτη να οριστεί η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου και να γίνει μια κοινή πρώτη συνεδρίαση μαζί με τη Διοικούσα Επιτροπή και την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Προκειμένου να προχωρήσουμε στις διαδικασίες του Συνεδρίου αυτό που απαιτείται είναι πρώτα απ’ όλα ένας κοινός λόγος και το δεύτερο, πρέπει να σταματήσει η προσπάθεια η οποία γίνεται,  ιδίως από τα κόμματα της συγκυβέρνησης, μέσα από δημοσιεύματα να δημιουργήσει αντιπαραθέσεις μεταξύ των στελεχών. Δεν είναι αποδεκτό για κανέναν, ακόμα και για εκλεγμένο βουλευτή, μέσα στη διαδικασία αυτή στην οποία καλούμε τον ελληνικό λαό να υπάρξει οποιαδήποτε, έστω και υποψία κατηγορίας για στέλεχος του κινήματος. Θέλω να σας πω ότι στην προσπάθεια αυτή την οποία θα κάνουμε έχουμε τη δυνατότητα να καλέσουμε όλο τον ελληνικό λαό.

Πιστεύω ότι οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι πολύ πιο σύντομες από αυτές τις οποίες προσπαθούν εκείνοι να προδιαγράψουν, δηλαδή να διατηρήσουν μια κυβέρνηση η οποία θα παραδώσει τον ορυκτό πλούτο και οι πολιτικές δυνάμεις που θα απελευθερωθούν από τον ελληνικό λαό αλλά και από το κοινοβούλιο στην προσπάθεια χάραξης μιας εθνικής στρατηγικής η οποία περιλαμβάνει την καταγγελία των μνημονίων, την ανακήρυξη της ΑΟΖ, την τιτλοποίηση του ορυκτού πλούτου

Έξω από τους λογαριασμούς των δανειστών και την πολιτική και οικονομική λύση την οποία θα φέρει και μια χάραξη μιας νέας εθνικής στρατηγικής που θα αναλύσουμε το απόγευμα στην πρώτη συνεδρίαση του Ινστιτούτου Γεωπολιτικής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με εκλεκτούς καλεσμένους θα μπορέσουν να δώσουν μια νέα πνοή και να φέρουν το κίνημα μας πλέον σε πρωταγωνιστικό ρόλο και στη διεκδίκηση της κυβέρνησης στις επόμενες εκλογές. Σας ευχαριστώ πολύ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.