Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Μήνυμα Δένδια προς το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας

"Θα ήθελα στο χρονικό σημείο του τέλους του χρόνου, να σας διατυπώσω την βαθιά και από καρδιάς ευγνωμοσύνη μου και τις ευχαριστίες μου, για όσα προσφέρατε στην Ελληνική κοινωνία τη δύσκολη ώρα της.  Το 2012 υπήρξε δύσκολο, αλλά και ελπιδοφόρο. Δρομολογήθηκαν καθοριστικές αλλαγές σε όλους τους τομείς, αλλά και μια συνολική προσπάθεια βελτίωσης της διεθνούς εικόνας της χώρας μας.
Στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας, χάρη στο έργο των γυναικών και των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας, το 2012 υπήρξε χρονιά με σημαντικές επιτυχίες στην καταπολέμηση του εγκλήματος, στην αποκατάσταση της ευνομίας στο κέντρο της πρωτεύουσας και στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

Το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος κατάφερε - παρά τα μεγάλα προβλήματα σε μέσα και το γεγονός ότι το φετινό καλοκαίρι οι κλιματολογικές συνθήκες ήταν οι χειρότερες της τελευταίας εικοσαετίας - να αντιμετωπίσει με το μικρότερο δυνατό κόστος στο φυσικό περιβάλλον τις πυρκαγιές στα δάση μας.

Το 2013 θέτει όλους ενώπιον των ευθυνών μας, με τις προκλήσεις να απαιτούν πραγματικές τομές στον τρόπο λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος. Η αναδιάρθρωση και η αναβάθμισή τους, όπως και οι σημαντικές αλλαγές στη φύση και το οργανόγραμμα του ίδιου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, θα αποτελέσουν τη διαμορφούμενη απάντηση σε αυτές τις προκλήσεις.

Γνωρίζω και κατανοώ την πικρία για τις οικονομικές επιβαρύνσεις εις βάρος σας. Εσείς είστε που καθημερινά θέτετε σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική σας ακεραιότητα προς χάριν του κοινωνικού συνόλου. Οφείλουμε όμως να έχουμε αίσθηση της ιστορικής συγκυρίας και της κρισιμότητας των στιγμών. Η συγκυρία απαιτεί συστράτευση δυνάμεων, προκειμένου να υπερβούμε τις αντιξοότητες που η οικονομική κρίση μας έχει επιβάλλει. Μόνο έτσι θα διαμορφωθούν οι συνθήκες που θα επιτρέψουν την αποκατάσταση των αδικιών.

Δε ζητώ λοιπόν τίποτα λιγότερο από μια υπερπροσπάθεια από την καθεμία και τον καθένα από σας. Μόνο η υπερπροσπάθεια θα επιτρέψει να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και για τα παιδιά μας σε ένα περιβάλλον ασφάλειας που αποτελεί το απαραίτητο υπόβαθρο για την δημοκρατία και την οικονομική ανάπτυξη.

Με σύμμαχο τη βαθιά αλληλεγγύη, την αλληλοκατανόηση και την προσφορά προς τον συνάνθρωπο και με πίστη στις δυνατότητες σας και την αποδεδειγμένη φιλοπατρία σας, προσδοκώ το 2013 να γίνει μία νέα αφετηρία για όλους μας. Σας εύχομαι υγεία, ευτυχία και κάθε καλό για εσάς και τις οικογένειές σας. Καλή Χρονιά!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.