Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Δήλωση Στρατούλη για τη στελέχωση του ΙΚΑ με επιτυχόντες των προκηρύξεων 9Κ και 8Κ.

"Συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή η τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προς επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει με τους επιτυχόντες των προκηρύξεων 9Κ και 8Κ του ΑΣΕΠ.
500 επιτυχόντες της 9Κ/2008 για την Αγροτική Τράπεζα διορίστηκαν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, βάσει του άρθρου 12 του Νόμου 3899/2010, έπειτα από πολυετή αναμονή και άρνηση της τράπεζας να τους απορροφήσει. 
Το Διοικητικό Εφετείο, ωστόσο, αποφάσισε πρόσφατα την άμεση απόλυση των 500 αυτών υπαλλήλων του ΙΚΑ, επειδή έκρινε ότι παραβιάζεται το άρθρο 4 του Συντάγματος το οποίο κατοχυρώνει την ισότητα μεταξύ των πολιτών, με αποτέλεσμα εκατοντάδες εργαζόμενοι, οι οποίοι παραιτήθηκαν πριν από ένα χρόνο από τις εργασίες τους προκειμένου να διορισθούν στο ΙΚΑ, να κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο, αλλά και να απειλείται με διάλυση το ΙΚΑ, ιδίως οι υπηρεσίες απονομής συντάξεων τις οποίες είχαν στελεχώσει, μεταξύ άλλων, οι εν λόγω εργαζόμενοι, με δραματικές συνέπειες για τους ασφαλισμένους. Την ίδια στιγμή εκκρεμεί και ο διορισμός των επιτυχόντων της 8Κ/2008 για το ΙΚΑ οι οποίοι, παρ΄ότι έχουν δημοσιευτεί οι σχετικοί πίνακες διοριστέων, δεν έχουν έως σήμερα διορισθεί

Παρόλο που οι εισηγητές Βουλευτές όλων των κομμάτων, πλην της Χρυσής Αυγής, συμφώνησαν με την τροπολογία και τη δίκαιη λύση που αυτή προβλέπει, ο Υπουργός δεν την έκανε αποδεκτή, δηλώνοντας ότι τα αρμόδια Υπουργεία και η Διοίκηση βρίσκονται σε συνεργασία για την επίλυση του θέματος, αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμοι. Επιφυλάχθηκε να παρουσιάσει την πρόταση της Κυβέρνησης τις προσεχείς ημέρες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει τους αγώνες, μέσα και έξω από τη Βουλή, μέχρι την οριστική επίλυση του θέματος, δηλαδή την παραμονή των υπαλλήλων της 9Κ στο ΙΚΑ και την πρόσληψη των επιτυχόντων της 8Κ, προκειμένου πρωτίστως να εξασφαλισθεί η εξυπηρέτηση εκατομμυρίων ασφαλισμένων και συνταξιούχων, των οποίων τα δικαιώματα παραβιάζονται καθώς οι δομές του ΙΚΑ αυτή τη στιγμή είναι υποστελεχωμένες εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών οι οποίες έχουν εξωθήσει εκατοντάδες εργαζόμενους του οργανισμού σε μαζικά κύματα συνταξιοδότησης, ενώ ταυτόχρονα δεν γίνονται προσλήψεις για να καλυφθούν οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες του οργανισμού σε προσωπικό, προκειμένου οι ασφαλισμένοι να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες τις οποίες δικαιούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.