Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Με 700 άλογα στον δρόμο

Το νέο δημιούργημα του οίκου Gumpert φέρει την ονομασία Tornante, διαθέτει monocoque σασί, αμάξωμα από carbon, μονομπούλωνες ζάντες, πιάνει τα 300 χλμ./ώρα και θα το δούμε στη Γενεύη τον επόμενο Μάρτη.
Στην πειραματική του μορφή είδαμε για πρώτη φορά το Gumpert Tornante στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2011. Τώρα έρχεται στην έκδοση παραγωγής, με πόρτες πόρτες τύπου gullwing, συρόμενο πίσω παράθυρο και οριζόντιες απολήξεις εξατμίσεων.

Η γερμανική εταιρία η οποία μόλις πριν λίγους μήνες βρέθηκε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, ένωσε τις δυνάμεις της με τον ιταλικό σχεδιαστικό οίκο Carrozzeria Touring Superleggera για τη δημιουργία του Tornante , το οποίο θα εξοπλίζεται με έναν κινητήρα της Audi. Η χωρητικότητα του μοτέρ είναι 4.2 λίτρων, είναι V8 biturbo και η απόδοση φτάνει τους 700 ίππους.

Σύμφωνα με την εταιρία, ο κινητήρας των 196 κιλών θα συνδυάζεται με ημιαυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, με paddles αλλαγής στο τιμόνι. Η τελική ταχύτητα του supercar αναμένεται να ξεπερνάει τα 300 χλμ./ώρα.

Όλα δείχνουν ότι το νέο μοντέλο θα το δούμε στο προσεχές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, τον ερχόμενο Μάρτιο.

Δημήτρης Δοντάς
http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.