Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Ας μπει τώρα φρένο στην ασυλία των υπαλλήλων της Βουλής

Γράφει ο Δημήτρης Παυλακούδης*
Κι όμως υπάρχουν φορές που η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά!Θες να μη μιλήσεις,θες να αφήσεις το μυαλό σου σε αγρανάπαυση ,έστω και λίγων ωρών, όμως μα τω Θεώ δε σ’αφήνουν! Να θες ν’αγιάσεις και να μη μπορείς! 
Χτες όλη η χώρα είχε στραμμένη την προσοχή της στο ελληνικό κοινοβούλιο.Θα περάσουν ή όχι τα μέτρα; Θα μπει σε ισχύ το μνημόνιο 3 ή όχι;


Kαθένας ασφαλώς μπορεί να έχει την άποψη του, όμως αυτό το χάδι των υπαλλήλων της Βουλής πρέπει να σταματήσει.

Ώρες και ώρες άκουγες προβλέψιμους μονολόγους βουλευτών ένθεν κακείθεν,  ώσπου μόλις τέθηκε το θέμα της μείωσης της αποζημίωσης των υπαλλήλων της Βουλής, εισέβαλε ένας καλοντυμένος κύριος με ένα χαρτί στο χέρι φωνάζοντας ότι αν τεθεί τέτοιο θέμα οι λατρεμένοι βουλευτικοί υπάλληλοι θα κατέβουν σε απεργία!

Βάζουν χέρι στο αυτοδιοίκητο της Βουλής λέει.....

Ποιοι ; Οι διορισμένοι εκ του παραθύρου υπάλληλοι απειλούν να εκπαραθυρώσουν αυτούς που τους έβαλαν μέσα....Οι επιτηδευματίες των γραφείων ,οι παρατρεχάμενοι και οι άνθρωποι των 25 μισθών το χρόνο μιλούν για ΑΠΕΡΓΙΑ!!!

Έλεος πια! Δε θα μιλήσουμε για τις ευθύνες όσων τόσα χρόνια τους πλήρωναν μπορμπουάρ γιατί φέρνουν τον πρωθυπουργικό καφέ. Ούτε για τα τεράστια λάθη ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΚΚΕ και ΣΥΝ αλλά και άλλων κομμάτων κατά καιρούς όσον αφορά τις προσλήψεις και το καθεστώς εργασίας αυτών των υπαλλήλων.

Θα τολμήσω να πω όμως ότι κάποτε το παραμύθι πρέπει να τελειώνει! Δε μπορεί ένας ολόκληρος λαός να ματώνει,να θυσιάζεται και να φορολογείται εις δεκαπλουν και κάποιοι κύριοι να σφυρίζουν ανέμελα μιλώντας για αυτοδιοίκητο της βουλής.

Επίσης αίσχος και επιβράβευση συνάμα για τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ειδικά το ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.Μπράβο σας κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για την εξαιρετική θεατρική παράσταση που δώσατε σε δρόμους και βουλή για τη δήθεν υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού, για τη δήθεν αγάπη σας για την πατρίδα και για το δακρύβρεχτο λαϊκισμό σας προς τον ελληνικό λαό, ειδικά στη νοικοκυρά, το συνταξιούχο, τον εργάτη ....Ήσασταν για όσκαρ !!

Αίσχος όμως για το γεγονός ότι ήσασταν οι πρώτοι που μπήκατε μπροστά σπεύδοντας να υπερασπιστείτε τους προνομιούχους υπαλλήλους της βουλής μόλις τέθηκε θέμα περικοπής των δικών τους μισθών !!!Ντροπή και θλίψη με πιάνει για τον ξεπεσμό σας! Στους δρόμους με τον κόσμο και στο παλάτι με τους άρχοντες!

'Ετσι θέλετε να κυβερνήσετε αύριο; Δε θα σας κάνουμε τη χάρη!

Όσο για τους υπαλλήλους της βουλής ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Ευκαιρία στο Γιάννη Στουρνάρα και στη κυβέρνηση να τους κόψουν επιτέλους όσα πούπουλα τους φόρεσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ας υπάρξει κάποτε ένας που θα κάνει την αρχή, γιατί δε μπορεί το Κανάλι της Βουλής να έχει 40 κάμερα-μεν και σε κάθε γραφείο του Κοινοβουλίου να είναι 10 καθαρίστριες.... και 8 γραμματείς!

Φτάνει πια το δούλεμα!!!

* Δημήτρης Παυλακούδης
Φιλόλογος – Υπ.Κοινωνικής Πολιτικής Δημ.Παράταξης Αμπελοκήπων-Μενεμένης ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

3 σχόλια:

  1. ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΟΥΛΗΣ




    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Για μία ακόμη φορά ΓΙΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ. Όπως συνέβη και όλες τις προηγούμενες φορές που η εκάστοτε κυβέρνηση έφερνε προς έγκριση τις δυσβάσταχτες περικοπές των μνημονίων, έτσι και σήμερα, στοχοποιήθηκαν με απίστευτα ψεύδη, και σε συνεργασία με πρόθυμα «παπαγαλάκια», οι υπάλληλοι της Βουλής.
    Η μόνη διαφορά σήμερα ήταν η προσθήκη των εξευτελιστικών δηλώσεων και η κατασυκοφάντηση μας από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα και άλλους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους και Βουλευτές, οι οποίοι κάνουν ή αγνοούν τα ακόλουθα:
    Πρώτον: Οι υπάλληλοι της Βουλής ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ από τον Οκτώβριο του 2011 με τον ν.4024/2011, η εφαρμογή του οποίου ενσωματώθηκε και στον Κανονισμό της Βουλής, στις 15-12-2011, με απόφαση της Ολομέλειας της.
    Δεύτερον: Μόλις εχθές ψηφίστηκε ο νέος μειωμένος προϋπολογισμός της Βουλής των Ελλήνων όπου οι μεγάλες μειώσεις προέκυψαν κατά βάση από την εφαρμογή των διατάξεων των περικοπών που ισχύουν και στη Βουλή, όπως συμβαίνει με όλους τους υπόλοιπους υπαλλήλους (κατάργηση επιδομάτων, κατάργηση δώρων, μειώσεις μέσω του ενιαίου μισθολογίου, πάγωμα ωριμάνσεων κ.α.) Πιστεύει κανείς ότι ο κ. Στουρνάρας αυτά δεν τα γνωρίζει; Η Κυβέρνηση χθες όταν ψήφιζε τον προϋπολογισμό της Βουλή, από πού πίστευε ότι εξοικονομήθηκαν άλλα 22 εκατομμύρια ευρώ, από τη μείωση της χρήσης χαρτιού;
    Όσο και εάν ενοχλεί κάποιους το γεγονός ότι, δεν δεχόμαστε η εκτελεστική εξουσία να υποκαταστήσει και να καταργήσει την νομοθετική, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας, παρότι θιγόμαστε όσο και όλοι οι υπόλοιποι υπάλληλοι από τα άδικα και σκληρά μέτρα του νέου Μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής πολιτικής, το οποίο δυστυχώς, είμαστε υποχρεωμένοι, λόγω της ιδιότητάς μας, ως υπάλληλοι Βουλής να υπηρετούμε, παρότι πληττόμεθα και εμείς από αυτό.
    Προφασιζόμενοι, την ισοτιμία-ισοπέδωση των πολιτών, τα τρία τελευταία χρόνια, φροντίζουν να γεμίζουν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και να κάνουν βαρύγδουπες δηλώσεις για την «ειδική» μεταχείρισή μας, αυτοί που θέλουν να καλύψουν τα προβλήματα επικοινωνίας της πολιτικής τους, αποσιωπώντας τις ιδιαίτερες συνθήκες και τα εξαντλητικά ωράριά μας, παριστάνοντας ότι αγνοούν τρόπο και τις συνθήκες λειτουργίας της Βουλής.
    Ζητάμε την οριστική απόσυρση της «τροπολογίας Στουρνάρα» που καταλύει το αυτοδιοίκητο της Βουλής, ενώ είμαστε ήδη ενταγμένοι στο σύνολο των ρυθμίσεων που αφορούν τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους, γιατί δεν ανεχόμαστε να μας εμπαίζουν άλλο και πολύ περισσότερο δεν μπορεί ακόμη και το Σύνταγμα της Ελλάδος να τροποποιείται σύμφωνα με τις επιθυμίες του εκάστοτε υπουργού Οικονομικών.
    Συνεχίζουμε την απεργία. Ο εκβιασμός και τα επικοινωνιακά τερτίπια δεν θα περάσουν!




    ΤΟ Δ.Σ. του Σ.Υ.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε μου, δε μας λες το πιο απλό: Πόσους μισθούς παίρνατε το χρόνο, σε τι ποσό μεταφράζονταν αυτοί και τι παίρνετε τώρα; Γιατί, αν από τα πάρα πολλά έκοψαν και μερικά δε χάθηκε ο κόσμος.
    Και κάτι ακόμα:
    Οι ιδιαίτερες συνθήκες, όπως λες, που εργάζεσθε και τα εξαντλητικά ωράριά σας είναι χειρότερα από αυτά των στρατιωτικών; Μπορεί να γίνει σύγκριση των μισθών σας;
    Με ποια προσόντα προσληφθήκατε στη Βουλή οι περισσότεροι από σας;
    Αιρετικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΧΩΡΟΣ ΟΥΤΕ ΓΙ'ΑΥΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ Τ'ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ. ΕΤΣΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΜΙΣΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ, ΟΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.