Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ: "Κατάφορη αδικία και εμπαιγμός των ανέργων από τον Ο.Α.Ε.Δ."

"Με ερώτηση, που κατέθεσαν στη βουλή, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής Κιλκίς Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου, επισημαίνουν την κατάφορη αδικία και τον εμπαιγμό των ανέργων που συντελείται μέσω του προγράμματος «Επιχορήγηση με επιταγές κατάρτισης-training voucher-Κατάρτιση και Πιστοποίηση ανέργων σε βασικές δεξιότητες χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)». 
Ο εμπαιγμός έγκειται στο γεγονός ότι σε κανένα σημείο της αρχικής πρόσκλησης προς τους ενδιαφερόμενους, δε γίνεται αναφορά για την ανάκληση της κάρτας ανεργίας για τους μη επιδοτούμενους ανέργους, ενώ αυτό γίνεται γνωστό εκ των υστέρων, με ανάρτηση στη σχετική ιστοσελίδα ως διευκρινιστική ενημέρωση, χωρίς καμιά άλλη μορφή ειδοποίησης ή επισήμανσης προς τους «ωφελούμενους». 
Το αποτέλεσμα είναι να χάνουν οι καταρτιζόμενοι την ιδιότητα του ανέργου για όσο διαρκεί το πρόγραμμα, να χάνεται η ιδιότητα του «μακροχρόνια άνεργου» και τα αντίστοιχα μόρια ανεργίας και κυρίως το δικαίωμα θεώρησης του βιβλιαρίου υγείας για το έτος 2013. Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ καταγγέλλει τους υπεύθυνους της κυβέρνησης, που στην προσπάθειά τους να παρουσιάσουν στατιστική ανάσχεση του ρυθμού αύξησης των ανέργων, που οι πολιτικές της δημιούργησαν, βαπτίζουν «εργαζόμενους» τους άνεργους που επιθυμούν να καταρτισθούν, στερώντας τους το επίδομα ανεργίας και την ίδια την ιδιότητα του ανέργου. 
Καταγγέλλει επίσης τη μεθοδευμένη προσπάθεια της κυβέρνησης, να απαξιώσει τις δομές του ΟΑΕΔ στη συνείδηση των ανέργων και μέσα από την αναποτελεσματικότητα και την αναξιοπιστία τους, να ανοίξει τον δρόμο σε ιδιωτικές «δουλεμπορικές» δομές εύρεσης εργασίας. Μια προσπάθεια, που παρατηρείται σε όλο το φάσμα των δημόσιων υπηρεσιών."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.