Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Δήλωση Αγαθοπούλου για το «Κιλκισιώτικο Αντάμωμα» στην Αθήνα

"Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Νοεμβρίου το πρωί, στην θεατρική αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Αγίου Δημητρίου Αθήνας, το 11ο «Κιλκισιώτικο Αντάμωμα», που πλέον έπειτα από τη αδιάλειπτη διοργάνωσή του από το 2002, έχει γίνει θεσμός, με σημαντικά αποτελέσματα στην προβολή του Νομού Κιλκίς, στην ανάδειξη της ιστορίας του και την συνοχή των Κιλκισιωτών όπου κι αν βρίσκονται. 
Η ξεχωριστή κάθε χρονιά θεματική του, αναδεικνύει διαφορετικά τοπικά χαρακτηριστικά, στοιχεία του πολιτισμού, αλλά και των αναπτυξιακών προσπαθειών του Νομού μας, όπως στους τομείς του αγροτουρισμού και της παραδοσιακής διατροφής.

Φέτος, άλλη μια δύσκολη χρονιά για τους συμπολίτες μας, είτε ζουν στο Κιλκίς, είτε οπουδήποτε στη χώρα, και όχι τυχαία, το Δ.Σ. του συλλόγου αποφάσισε, το Κιλκισιώτικο Αντάμωμα να είναι αφιερωμένο στην 71η επέτειο του Ολοκαυτώματος των ορεινών χωριών των Κρουσίων από τα ναζιστικά στρατεύματα της κατοχής. Η απόφαση αυτή του συλλόγου, που για πρώτη ίσως φορά μετά από 71 χρόνια, ανοίγει δημόσια μια συζήτηση για το θέμα αυτό, αποκτά μεγαλύτερο νόημα και αξία, αφού πέρα από τα οικονομικά δεινά που βαραίνουν τη ζωή των συμπατριωτών μας και όλου του ελληνικού λαού, και που θα επιδεινωθούν με την τυχόν υπερψήφιση της νέας λαίλαπας μέτρων που έρχεται για ψήφιση στην Βουλή, είμαστε σαν κοινωνία στη δυσάρεστη θέση, να ζούμε για πρώτη φορά μετά την κατοχή την επανεμφάνιση νεοναζιστικών κύκλων στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας. Μια συγκυρία που ξυπνά φρικιαστικές μνήμες στους μεγαλύτερους και προκαλεί αγανάκτηση σε μας τους νεώτερους.

Ήταν τιμή για όλους μας, που ανάμεσά μας στη χθεσινή εκδήλωση ήταν ο Μανώλης Γλέζος, ζωντανό παράδειγμα πατριωτισμού, σύμβολο της δημοκρατίας και των κοινωνικών αγώνων, και που με την τοποθέτησή του συνέβαλε καθοριστικά στην έκβαση της συζήτησης και πραγματικά ήταν μια τοποθέτηση που μας προσέφερε πολλά, τόσο σε γεγονότα και ιστορικά στοιχεία που δε γνωρίζαμε, όσο και σε συναίσθημα.

Και πάλι εύχομαι κάθε επιτυχία και μακροζωία στο Κιλκισιώτικο Αντάμωμα, αλλά και στον Σύλλογο Κιλκισιωτών Αθήνας και Περιχώρων, με την ελπίδα να είναι για πολλά χρόνια, τα ζωντανά κύτταρα της ιδιαίτερης πατρίδας μας εδώ στην πρωτεύουσα και ταυτόχρονα φορείς μνήμης και ανάδειξης των πιο δημοκρατικών στιγμών της τοπικής μας ιστορίας και των πιο θετικών και δημιουργικών πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων των απανταχού συμπατριωτών μας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.