Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Ψήφισμα εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς

Τα τελευταία τρία χρόνια, ο Ελληνικός λαός, αντιμετωπίζεται ως πειραματόζωο και δέχεται μία ανηλεή επίθεση στο βιοτικό του επίπεδο, στα κοινωνικά και τα εργασιακά του δικαιώματα και σε κατακτήσεις δεκαετιών. 
Τα συνεχόμενα μνημόνια δημιούργησαν ένα εφιαλτικό περιβάλλον, στο οποίο ο αγώνας επιβίωσης θυμίζει όλο και περισσότερο ζούγκλα. Η συγκυβέρνηση των προθύμων εφαρμόζοντας υπάκουα τις αλλοπρόσαλλες εντολές του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ εξαπολύει συνεχόμενες επιθέσεις με Νόμους, Προεδρικά Διατάγματα, πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και λίαν συντόμως και Διατάγματα Επιτρόπων, σφίγγοντας τη θηλιά στο λαιμό των πολιτών κάθε μέρα και περισσότερο. Η δουλειά είναι δικαίωμα όλων. Απαιτούμε λύσεις για το ενάμιση εκατομμύριο ανέργων του ιδιωτικού τομέα. Να μην προστεθούν και άλλοι άνεργοι.

Ο τελευταίος νόμος-τερατούργημα Ν. 4093/2012 αποτελεί το τρομακτικό μέρος του πειράματος. Ξεκινάει με συγκεκαλυμμένες απολύσεις στο δημόσιο – με τη μορφή "κινητικότητα"- έτσι ώστε στις ανά τρίμηνο εφαρμογές του, να φεύγουν χιλιάδες συναδέλφων, πάντα με κάποια δικαιολογία (ΑΣΕΠ, ανάγκες υπηρεσιών, κ.λ.π).

Η τακτική του "διαίρει και βασίλευε" έχει φτάσει στο ανώτατο επίπεδο, αφού τάζοντας στους απελπισμένους "υπό απόλυση" συναδέλφους γρήγορη μετακίνηση και αποκατάσταση, σκοπεύει να κάμψει το ηθικό και την αγωνιστικότητά τους, αλλά και να τους χρησιμοποιήσει ως "ανθρώπινο πολιορκητικό κριό" για τον αγώνα όλων μας, θεωρώντας τους "τελειωμένους". Υποσχέσεις για μετακίνηση στον ΕΟΠΠΥ, στο ΙΚΑ, στην Αστυνομία , είναι στάχτη στα μάτια και έχουν σκοπό αφενός μεν την καλλιέργεια φρούδων ελπίδων και αφετέρου τη διάσπαση του αγώνα.

Οι εργαζόμενοι στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς δεν μένουμε άπραγοι στην λαίλαπα των μέτρων και δεν πειθόμαστε πλέον από τις υποσχέσεις κανενός.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΟΝΟΣ.

Έτσι η Γενική Συνέλευση στις 23-11-2012, που διενεργήθηκε στα πλαίσια της κατάληψης :
· Ψηφίζει ως αρχικά Μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα τους παρακάτω:
1. Ράκου Άννα
2. Σιδηροπούλου Κυριακή
3. Αυγερινίδη Κωνσταντίνο
4. Ψάρρα Γεώργιο
5. Πολαετίδου Παρθένα
6. Φαχουρίδου Σπυριδούλα
7. Παπαθεοδώρου Ευθυμία
8. Ουργαντζίδου Ευθυμία
9. Θωμαϊδου Ελπίδα

· Εξουσιοδοτέι την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, να εκτελεί τις αποφάσεις της Γ.Σ και να πραγματοποιεί επαφές με διάφορους φορείς και συλλόγους για συνεργασία και συντονισμό των κινητοποιήσεων.

· Ζητά να τεθούν ΄΄ σε διαθεσιμότητα ΄΄ όλοι οι βουλευτές του Κιλκίς που ψήφισαν οποιοδήποτε μνημόνιο.

· Αποφασίζει νέα Γενική Συνέλευση για τη Δευτέρα 26-11-2012.

· Εξουσιοδοτεί την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα να αποστείλει την απόφαση αυτή στον κ. Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, στον κ. Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε Κιλκίς, στους κ. Περιφερειακούς Συμβούλους της Π.Ε Κιλκίς, στα ΜΜΕ, στην ΟΣΥΑΠΕ, στην ΑΔΕΔΥ και στους κ. Βουλευτές του Ν. Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.