Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Εκλογές στην Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων

Στις 19 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των οργάνων Διοίκησης στην Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (Π.Ε.Δ.Δ.Υ). 
Η Ένωσή μας έχει πανελλήνια διάρθρωση και αριθμεί περίπου 1100 μέλη. Εκπροσωπεί τα συμφέροντα (θεσμικά και οικονομικά) των δασολόγων δημοσίων υπαλλήλων που εργάζονται στο Δημόσιο (Υπουργεία, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις , Ο.Τ.Α ) και έχει πολύ σημαντική και τεμηριωμένη παρουσία σε όλα τα θεσμικά όργανα της νομοθετικής εξουσίας (επιτροπές Βουλής) και συνεπή διαχρονικά συνδικαλιστική δράση.
Τα θεσμικά ζητήματα που αφορούν στην προστασία των δασικών Οικοσυστημάτων και της Δημόσιας περιουσίας αποτελούσαν διαχρονικά την αιχμή των προσπαθειών μας και χαρακτήρισαν τη δράση μας (στο πλευρό των πολιτών και των κινημάτων που αγωνίζονται για την προστασία των δημόσιων δασικών πόρων) αλλά και για ισχυρότερη παρουσία και αποτελεσματικότερη άσκηση τωναρμοδιοτήτων των δημόσιων Δασικών Υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται σε αυτά τα θέματα.

Εκτιμούμε ότι έχουν σημασία για όλους τα αποτελέσματα των εκλογών σε ένα ενεργό και συγκροτημένο Σωματείο, Πανελλήνιας εμβέλειας, όπως η Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΔΔΥ) και μάλιστα στις σημερινές συνθήκες κατάρευσης των πάντων, όπου κατά κύριο λόγο αμφισβητείται ό ρόλος των δημοσίων Υπηρεσιών αλλά και στοχοποιείται η συνδικαλιστική παρουσία παρατάξεων η ακόμη και ατόμων.

Ο αγώνας και η συνεπής στάση παρατάξεων και ατόμων, πέρα απο κομματικές ιδεοληψίες και συντεχνιασμούς, αποδεικνύεται ότι μπορεί να δικαιωθεί, ακόμα και σήμερα και ασφαλώς αποτελεί μια παρακαταθήκη για ευρύτερη συνεργασία και ένα πιό αισιόδοξο μέλλον, πιό αγωνιστικό και αποτελεσματικό επ ωφελεία του δημοσίου συμφέροντος.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΚΑΡΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΑΚΗΣ
(τηλ.επικοινωνίας 6937883012) (τηλ.επικοινωνίας 6944252445)
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 2012
Οι πρόσφατες εκλογές (19-10-2012) στην Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων, ένα Σωματείο με πανελλήνια έκφραση και ισχυρή θεσμική παρουσία, ήταν για όλους όσους συμμετείχαν, κάτω από τις αντίξοες για όλους τους εργαζόμενους , συνθήκες του μνημονίου, μια προσωπική και συλλογική πρόκληση.
Τα εκλογικά αποτελέσματα δικαίωσαν τις καίριες συλλογικές αποφάσεις, την πρωτοβουλία και τον αγώνα μας, για μια νέα ανεξάρτητη, δημοκρατική και σύγχρονη συνδικαλιστική έκφραση.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ, μια ανανεωμένη, δυναμική συνδικαλιστική έκφραση, που στηρίχτηκε από την ΠΑΣΚ αλλά και από δημοκράτες συνάδελφους με την ίδια, ανεξάρτητη, σύγχρονη, σοσιαλδημοκρατική σκέψη, που συμπαρατάχτηκαν με κριτήριο τους κοινούς συλλογικούς στόχους και τη δημοκρατική τους αντίληψη, αναδείχτηκε πρώτη δύναμη στις εκλογές για τα όργανα Διοίκησης της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, με ποσοστό 42,384% και 4 από τις 9 έδρες του Διοικητικού Συμβουλίου.
Ακολούθησε η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ (παράταξη που «πρόσκειται» στο ΣΥΡΙΖΑ) με ποσοστό 22,517 % και δύο (2) έδρες, η ΔΑΚΕ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ (παράταξη που «πρόσκειται» στη Ν.Δ) με ποσοστό 21,413 % και δύο (2) έδρες και τέλος η ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (παράταξη που «πρόσκειται» στο Κ.Κ.Ε) με ποσοστό 10,817 % με μία (1) έδρα στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο.
Ιδιαίτερα σήμερα που η οικονομική κρίση οδηγεί στην αναθεώρηση του ρόλου των Δημόσιων Υπηρεσιών, αποτελεί ανάγκη να αναδείξουμε το έργο και τον κοινωνικό ρόλο ενός ιδιαίτερα νευραλγικού Τομέα -των Δασικών Υπηρεσιών - που έχουν άμεση σχέση με το φυσικό περιβάλλον και την προστασία της δημόσιας περιουσίας και σημαντικότατη συμβολή τους στη διατήρηση των δασών μας, τα οποία πρέπει επιτέλους να αντιμετωπίζονται από την Πολιτεία σαν «κοινό αγαθό» με την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική σημασία και αξία τους .
Ο αγώνας για την μισθολογική και κοινωνική μας αξιοπρέπεια και την εργασιακή μας ασφάλεια και σταθερότητα καθώς και ο αγώνας για την ανατροπή της ακραίας μνημονιακής νεοφιλελεύθερης πολιτικής, αποτελούν προτεραιότητες της παράταξής μας.
Σε αυτή την προσπάθεια – σε αυτό τον πολυμέτωπο αγώνα- είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων των παρατάξεων και όλων των δυνάμεων της προόδου, τις οποίες και καλούμε για κοινό μέτωπο χωρίς αποκλεισμούς και προκαταλήψεις.
Στο νέο Συμβούλιο της Ένωσης, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ θα εργαστεί επικοδομητικά, με σεβασμό στην ιστορία και τη αγωνιστική διαδρομή της Ένωσης, τιμώντας την εμπιστοσύνη των συναδελφων
- Για να αναδειχτούν οι ελλείψεις σε επίπεδο δασικής πολιτικής και να διαμορφωθούν ουσιαστικές προτάσεις για την ανάπτυξη των δασικών οικοσυστημάτων, την οικονομία της ορεινής υπάιθρου και τη δασοπροστασία
Για να μπορέσουμε να κάνουμε, θετικά και ελπιδοφόρα βήματα για τα δάση και το φυσικό περιβάλλον, ακόμη και μέσα στις σημερινές συνθήκες,.Για να συμβάλλουμε με προτάσεις στη διαμόρφωση μιας βιώσιμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.