Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Ανακοίνωση Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο

Στη χθεσινή συνάντηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο Υπουργός επανέλαβε τη διαβεβαίωση ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο Τομέα. Ερωτηθείς σχετικά, επισήμανε ότι η διαδικασία της διαθεσιμότητας, όπως αυτή προβλέπεται στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε, προχθές στη Βουλή, δεν οδηγούν σε απολύσεις αλλά απλώς σε «μετακινήσεις» προσωπικού από υπηρεσία σε υπηρεσία.
Δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη !

Εκτίμησή μας είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά στην εφαρμογή ενός προγράμματος μαζικών απολύσεων στο Δημόσιο Τομέα, δεδομένου ότι η διαθεσιμότητα είναι το πρώτο βήμα για την απομάκρυνση ενός εργαζόμενου από την υπηρεσία του παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού για το αντίθετο. 

Δεν ανεχόμαστε τον εμπαιγμό των εργαζόμενων !

Τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού τις διαψεύδουν οι ίδιες οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου. Σε λίγο καιρό θα τον διαψεύσει και η πραγματικότητα.

Φρόνιμο είναι να μην συνδέσει το όνομά του με τη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών και με απολύσεις εργαζομένων, όπως απαιτεί η τρόικα και δρομολογεί η κυβέρνηση και να παραιτηθεί πριν εκτεθεί περισσότερο.

Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε την απόφασή μας να συνεχίσουμε τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις μέχρι την τελική νίκη και δικαίωση.

Στο πλαίσιο αυτό, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει Πανελλαδική Στάση Εργασίας, 12.00 μ.μ. με λήξη ωραρίου, την Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012 και καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ώρα 12.30 μ.μ. στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Βασ. Σοφίας 15).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.