Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς οι Γερμανικές αποζημιώσεις: «Μύθοι και πραγματικότητα»

"Ένα ζήτημα, το οποίο αναδύθηκε στην επιφάνεια τα τελευταία χρόνια, λόγω της κρίσης και του επαίσχυντου δανεισμού της χώρας μας, είναι και αυτό το κατοχικών δανείων και των γερμανικών επανορθώσεων. Ο γνώστης του ζητήματος αείμνηστος καθηγητής και ακαδημαϊκός Άγγ. Αγγελόπουλος στο βιβλίο του ‘’από την Κατοχή στον Εμφύλιο’’ σημειώνει: 
«Είμαστε οπωσδήποτε η μόνη χώρα, που υπέστη τόσο οδυνηρά τις συνέπειες της Κατοχής. Όπως ομολόγησε και ο υπουργός Οικονομίας του Γ΄ Ράιχ Φουνκ σ΄ ένα άρθρο του, η Ελλάδα δοκίμασε τα δεινά του πολέμου και υπέστη τις συνέπειές του, όπως ίσως καμμιά άλλη χώρα της Ευρώπης». Είναι γνωστό ότι το 1942 οι Γερμανοϊταλοί υπέγραψαν με την Ελλάδα συμφωνία για δάνειο απευθείας από την Τράπεζα της Ελλάδας. Το δάνειο αυτό ουδέποτε αποπληρώθηκε.

Το όλο θέμα το συνοδεύει σύγχυση και λίγοι γνωρίζουν πού είναι οι μύθοι και πού η πραγματικότητα.

Το θέμα αυτό θα αναπτύξει ο Κων/νος Λογοθέτης, δικηγόρος, π. εισαγγελεύς, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου, την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012, στις 7.30΄ μ.μ.

Μετά την εισήγηση του Κων/νου Λογοθέτη θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η εκδήλωση είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα εκδηλώσεων τιμής και μνήμης των πολιούχων του Κιλκίς Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη."

3 σχόλια:

  1. το δανειο αρχισε να το αποπληρωνει ο Χιτλερ,ενω απο το 1945 και μετα η σιωνοκρατουμενη "αντιναζιστικη" και "δημοκρατικη" Γερμανια δεν εδωσε ουτε τωρα θα δωσει χρηματα,και επισης η Μεργκελ δεν ειναι πρωην ναζιστρια,ηταν ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΡΙΑ,αυτο καποιοι κουλτουριαρηδες να μην το ξεχνουν.(οι κατοικοι του Μελιγαλα θα αποζημιωθουν απο το ΚΚΕ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυριο κιόλας η γερμανία θα μας αποζημιώσει.Ετσι κι αλλιώς όλοι οι Ελληνες πολιτικοί αγωνίζονται τόσα χρόνια για να (απο)ζημιωθεί η χώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.