Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Καταγγελία Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κιλκίς

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κιλκίς στην έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα 16 Νοεμβρίου 2012, αποφάσισε για την αντιμετώπιση της γενικευμένης επίθεσης σε βάρος των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα και ειδικότερα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τα εξής:
Να καταγγείλει το νόμο 4093/2012 ο οποίος καταργεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητο των δήμων, περικόπτει περαιτέρω τις χρηματοδοτήσεις προς τους ΟΤΑ Α και Β βαθμού και επιβάλλει την τοποθέτηση ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗ σε κάθε Δήμο, με σκοπό την επιβολή επιπλέον φόρους στους δημότες.

Απολύει προσωπικό που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού και στέλνει στην ανεργία και την ανέχεια χιλιάδες εργαζόμενους.

Καλούμε τα Δ.Σ. των Περιφερειακών Ενοτήτων της Κ.Ε.Δ.Ε. και των Π.Ε. Δήμων να αποφασίσουν από Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012 την ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ των υπηρεσιών των Π.Ε. και των Δήμων, ώστε η απόφασή τους για τη μη χορήγηση στοιχείων στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα και να επιβεβαιωθεί στην πράξη η στήριξη στους εργαζόμενους προκειμένου να μην υπάρξει καμία απόλυση.

Καταγγέλουμε την προσπάθεια τόσο της κυβέρνησης όσο και των Μ.Μ.Ε. να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τις εμπρηστικές δηλώσεις του Φούχτελ που ουσιαστικά έριξε λάδι στη φωτιά και να ποινικοποιήσουν αλλά και να στοχοποιήσουν τους εργαζόμενους στο Δημόσιο που αγωνίζονται με κάθε τρόπο να αποτρέψουν χιλιάδες απολύσεις και να υπερασπιστούν το δικαίωμα στη δουλειά ώστε να ζήσουν με αξιοπρέπεια τις οικογένειές τους.

Καταδικάζουμε τις συλλήψεις των συναδέλφων που συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που έγινε στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης(Δημάρχων και επιχειρηματιών) όπου σχεδιάζονταν και συμφωνούνταν , παραχωρήσεις υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων.

Καλούμε την κυβέρνηση να παρέμβει αμέσως, προκειμένου να απελευθερωθούν οι αδίκως συλληφθέντες διαδηλωτές και να σταματήσει η αστήρικτη και απαράδεκτη ποινικοποίηση της δρομολόγησης της ποινικοποίησης.

Δηλώνουμε ότι:
Θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο για την υπεράσπιση των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων που σήμερα παραβιάζονται κατάφορα από την ΤΡΟΙΚΑ και την κυβέρνηση.

Δεν τρομοκρατούμαστε και θα συνεχίσουμε έχοντας μαζί μας την κοινωνία στον αγώνα για ελεύθερη, δημοκρατική, ανεξάρτητη και κοινωνικά δίκαιη Ελλάδα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.