Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Επίσκεψη Δήμου Γευγελή στο Δήμο Παιονίας

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμο Παιονίας, στα πλαίσια της διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδας – FYROM, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Γευγελής, Ivan Frangov, συνοδευόμενος από μέλη του δημοτικού συμβουλίου και συνεργάτες του. Ο Δήμαρχος Παιονίας, Αθανάσιος Λαπόρδας, αφού υποδέχτηκε τον Σκοπιανό ομόλογό του, στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημ. συμβουλίου, αναφέρθηκε στις δράσεις του προγράμματος που έχει υλοποιήσει ο Δήμος Παιονίας έως τώρα, και κυρίως τη δημιουργία του Γραφείου Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας αλλά και τη συμμετοχή του Δήμου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. 

Συνεχίζοντας, παρουσίασε στην αποστολή των γειτόνων την πολιτική πράσινης ανάπτυξης που έχει υιοθετήσει η παρούσα διοίκηση, αναφερόμενος στους πρωτοποριακούς σταθμούς βιολογικού καθαρισμού με τη μέθοδο των υδροχαρών φυτών που λειτουργούν σε οικισμούς του Δήμου, ενώ παράλληλα τόνισε την προσπάθεια που γίνεται για την ενεργειακή αυτονόμηση μέσω φωτοβολταϊκών των δημοτικών κτιρίων. Επίσης η μελέτη για την υδροδότηση του Πολυκάστρου από το ΠΑΙΚΟ είναι έτοιμη και πλέον βρίσκεται στην διαδικασία εξεύρεσης χρηματοδότησης. Ολοκληρώνοντας την εισήγησή του, ο Δήμαρχος Παιονίας αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα προστασίας των υδάτινων πόρων που μοιράζονται οι δύο Δήμοι.

Από την πλευρά του, ο κ. Frangov, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι υπηρεσίες του Δήμου Γευγελής ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα βιολογικού καθαρισμού στην κοίτη του ποταμού Αξιού, αναγνωρίζοντας πως πρέπει να γίνει συντονισμένη προσπάθεια για να φτάνουν τα ύδατα στο ελληνικό έδαφος καθαρά. Παράλληλα, επεσήμανε την πρόθεσή του Δήμου του να συνεργαστεί με την Παιονία όχι μόνο σε επιχειρηματικό και οικονομικό επίπεδο στα πλαίσια διασυνοριακών δράσεων αλλά και σε πολιτιστικό και αθλητικό.

Μετά το πέρας της συνάντησης εργασίας των Δημάρχων στην αίθουσα Δημ. Συμβουλίου, η αποστολή των γειτόνων ξεναγήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Πολυκάστρου, τον καινοτόμο σταθμό βιολογικού καθαρισμού στον Ευρωπό και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Οι εντυπώσεις των γειτόνων ήταν άριστες και ο Δήμαρχος Γεύγελης πρότεινε οι χώροι αυτοί να γίνουν επισκέψιμοι από σχολεία και φορείς της περιοχής του. Ο κ.Λαπόρδας δεσμεύτηκε σε επόμενη επίσκεψη του Δημάρχου Γεύγελης να τον ξεναγήσει στις φυσικές ομορφιές της Ιστορικής Έδρας του Δήμου, την Γουμένισσα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.