Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Κλιμακωτή εξαπάτηση του κόσμου για όλο τον Δήμο Παιονίας με την πολιτική του νερού

Γράφει ο Παναγιώτης Δεπούδης
μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Παιονίας

"Κάποτε σε ανύποπτο χρόνο ο κ. Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο αναφέρθηκε για την ΔΕΥΑ όχι και με τα καλύτερα λόγια στις προθέσεις του, απορώντας τι παραπάνω μπορεί να εξυπηρετεί η ύπαρξη της.
Υπήρξαν παραιτήσεις αποπομπές και εύκολες αναθεωρήσεις
Με τον καιρό έγινε υπέρμαχος και θιασώτης της αναγκαιότητας της αλλά μόνο για τις Δημοτικές Ενότητες Αξιούπολης και Πολύκαστρου.
Περνώντας ο χρόνος και υποχρεώνοντας τον αναγκαστικά ο νόμος ότι πρέπει να επιλέξει να έχει για την υδροδότηση του κόσμου στον ενιαίο Δήμο Παιονίας, Δημοτική Επιχείρηση ή ΔΕΥΑ και έτσι επέλεξε την ενιαία λύση της ΔΕΥΑ Παιονίας για όλες τις Δημοτικές Ενότητες των πρώην Δήμων.
Θα μπορούσε να επιλέξει την λύση της διάλυσης της ΔΕΥΑ και να την προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ανέξοδα και αναίμακτα επέλεξε μάλλον αυτό που εξυπηρετεί προσωπικά τον συνδυασμό του θέτοντας διλληματικά το ερώτημα, πως θα γκρεμίσει κάτι που υπάρχει και το χρησιμοποιούν όλοι οι μεγάλοι και προοδευτικοί δήμοι. Δεν έκανε τότε καμία έρευνα (ή εκτός κι αν έκανε και την κρατά κρυφή κι αυτή όπως κάποιες ΕΔΕ στο συρτάρι του) ή ακόμη και οικονομοτεχνική μελέτη που να καθιστά σαφή την αναγκαιότητα ύπαρξης μιας ΔΕΥΑ.

Στο Πολύκαστρο έγινε μια ΔΕΥΑ ΤΟ 2005 αλλά την δημιούργησε η διοίκηση Κουλίνα και δεν τόλμησε να την λειτουργήσει γιατί θα επιβάρυνε πάρα πολύ τον Δημότη, και μάλιστα την πολέμησε σε κάθε προσπάθεια ψήφισης της τιμολογιακής της πολιτικής επι Δημαρχίας Σμυδάκη με τον πετυχημένο εκείνο Πρόεδρο Λεωνίδα Δραγανάκη που ως εντολοδόχος τακτοποίησε όλες τις προεκλογικές συμφωνίες ταχτοποιώντας τρεις υποψηφίους με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις ως εργολάβους .

Ποτέ όμως ο κ. Κουλίνας δεν τόλμησε να προτείνει την διάλυση της γιατί αυτός την δημιούργησε και θα φαινόταν ως πατροκτόνος του ίδιου του δημιουργήματος του. Ερώτημα παραμένει αν θα την λειτουργούσε εφόσον ο κόσμος τον επανεξέλεγε το 2006 που τον τίμησε με την δυσπιστία του και την απόρριψη του αφήνοντας χρέη 4.130.000 ευρώ και μια λογιστική ακαταστασία που οι ταμίες και κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν ξεχάσει που άφησαν το χρηματικό υπόλοιπο του ταμείου και τα επέστρεφαν σε δόσεις. (για να μην ξεχνάμε την ιστορία του Δήμου Πολυκάστρου που έχει πάντα σκοτεινές πλευρές).

Εκτίμηση μου προσωπική είναι οτι θα την λειτουργούσε γιατί ήθελε να πάρει εκλογές και συνήθως άλλα τάζεις προεκλογικά και άλλα πραγματοποιείς μετεκλογικά, όπως κι ο ίδιος ο Αντιδήμαρχος κ. Κουλίνας λέει αλλιώς λειτουργείς ως αντιπολίτευση κι αλλιώς ως διοίκηση. Με την μόνη διαφορά οτι είναι τραγικό να σκέφτεσαι ως αντιπολίτευση κι οχι σαν μειοψηφία που λέει την διαρκή αλήθεια και η οποία δεν διαψεύδεται.

Για να μην αδικώ κριτικά και μονόπλευρα μόνο την διοίκηση Κουλίνα θα υπενθυμίσω οτι κάποιοι μετέπειτα, πίεζαν το ταμείο της ΔΕΥΑ να καλύψει άλλες ανάγκες που δεν ήταν στους σκοπούς της λειτουργίας της. Ας με διαψεύσει ο τελευταίος Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πολυκάστρου για πιέσεις Δημάρχων.

Ο κ. Καραθόδωρος σαν αντιπολίτευση κατέθεσε αναφορά στον εισαγγελέα για μια παράτυπη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου που κατά την εκτίμηση του άλλα συμφώνησαν κι άλλα αποφασίσθηκαν, δυστυχώς το αυτονόητο έχει πολλές ερμηνείες και περισσότερες παρερμηνείες, όπως κι η δική του στάση για την ύπαρξη ή μη, περί αναγκαιότητας της ΔΕΥΑ ως φορέα εξυπηρέτησης του Δημότη με επάρκεια αλλά και φθηνό νερό.

Την Τετάρτη 28/11/2012 στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ ο κ. Λαπόρδας μας κατέθεσε προς ψήφιση την Τιμολογιακή πολιτική όλου του Δήμου, η οποία μας επιδόθηκε προς μελέτη την Τρίτη.
Προσωπικά την καταψήφισα γιατί σε δύσκολους καιρούς αντι να ελαφρύνεται ο δημότης προστίθενται νέα οικονομικά βάρη που κάποιοι φερόμενοι ως Ιανός προσπαθούν να πείσουν για ένα ασαφές πρέπει.

Ο κ. Αλίρης μετά του κ. Δημάρχου ενοχλήθηκαν από την παρουσία μου στην ενημέρωση που έγινε το Σάββατο στην Γουμένισσα μόνο με τους Προέδρους των Κοινοτήτων χωρίς να καλεστούν ουτε καν οι τοπικοί Σύμβουλοι λες και ενεργείται κάτι εν κρυπτό, και μάλιστα ο κ. Δήμαρχος ανέδειξε και μια άλλη υβριστική πλευρά του απέναντι μου που θα αναρτηθεί στο You toube για να δουν οι Δημότες όλες τις φωτεινές πλευρές της ευγενοφάνειας του .

Το κασετόφωνο κύριε Δήμαρχε όσο κι αν σας ενόχλησε, το βίντεο (μπροστά σας ήταν το I-Pad) θα σας χαροποιήσει γιατί θα δείξει όλες τις δημόσια φωτεινές πλευρές σας, αλλά και τις δεσμεύσεις σας που τόσο εύκολα και γρήγορα αλλάζουν.

Όφειλα να πω όση αλήθεια προλαβαίνω να εκφράσω γιατί είναι κι αβέβαιη η παραμονή μου στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑ καθότι βλέπω ο κ. Δήμαρχος μειώνει τα μέλη του πιθανόν για να ακούγεται μόνο μια αλήθεια ή ίσως και λιγότερη.

Οφείλω να θέσω υπόψη όλων των Δημοτών την Τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑ που πρότεινε ο κ. Δήμαρχος ως Πρόεδρος κι εγώ αρνήθηκα (όπως κι ο κ. Σκαντζούρης Λάμπρος κι ο κ. Χαλκίδης Γιώργος). Εξάλλου αντιπροσωπεύω τους δημότες στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑ.

Η προσωπική μου άποψη είναι να ερωτηθεί ο Δημότης με Τοπικό Δημοψήφισμα αλλά τέτοια βούληση λείπει από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Άρθρο 216 του Δημοτικού Κώδικα Ν.3463/2006.

Οφείλω να επισημάνω έστω και πριν την ψήφιση του. το τι αναμένεται να πληρώσει ο Δημότης με παραδείγματα για να μην μπορούν κάποιοι να αποποιηθούν τις όποιες ευθύνες θα τους αναλογούν με την ψήφο τους.

Στο Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτική Κοινότητας Πολυκάστρου ενδεχομένως να υπάρξουν και παραιτήσεις από συμβούλους αν περάσει η προτεινόμενη Τιμολογιακή Πολιτική.

Οι παράγοντες κάποιων άλλων Κοινοτήτων που θέλουν και ξεχωριστό Δήμο ξαφνικά σιωπούν και αποδέχονται την ένταξη όλων των πρώην Δήμων γιατί φήμες στην αρχή και κατόπιν αποδεδειγμένα γεγονότα λένε ότι συγγενείς τους ανέλαβαν εργολαβική υπηρεσία (μπορεί και εθελοντικά να προσφέρονται) για την προώθηση της σύσφιξης σχέσεων Δήμου Παιονίας με Δήμο Γευγελή."

2 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΔΕΠΟΥΔΗ;ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ Ή ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδη πρεπει να κλεισει;;; Και γιατι δεν το κανουν;;;
    Θα πληρωνουμε περισσοτερο αφου ο δημος χρωστα εκ. ευρω...νομος του μνημονιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.