Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

"Η κρίση ας γίνει ευκαιρία"

Γράφει ο Παναγιώτης Τσομπανίδης
Κτηνοτρόφος, μέλος του αγροτικού τμήματος ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Κιλκίς

Η έλλειψη στρατηγικής από πλευράς των κυβερνήσεων τα τελευταία τριάντα οκτώ (38) χρόνια, η ανελέητη δράση των καρτέλ και των μεσαζόντων, ο τρόπος λειτουργίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε όλες τις βαθμίδες του, που περιορίζεται μονάχα στον διαχειριστικό ρόλο των επιδοτήσεων, μη επιδεικνύοντας ουσιαστικό έργο καθώς δεν επενδύει στην εκπαίδευση, στην έρευνα και την ενημέρωση, οδήγησαν και οδηγούν την Ελληνική Κτηνοτροφία στην καταστροφή.

Παρόλα αυτά οι κτηνοτρόφοι δεν οργανώνονται, δεν συνεταιρίζονται και επιλέγουν το μοναχικό δρόμο με αποτέλεσμα να γίνονται εύκολη λεία στα καρτέλ γάλακτος-κρέατος και στους μεσάζοντες. Εν μέρει έχουν δίκαιο, διότι οι συνεταιρισμοί είναι απαξιωμένοι, οικονομικά και ηθικά στις συνειδήσεις τους, ενώ οι σύλλογοι έχουν έναν καθαρά συνδικαλιστικό ρόλο, διεκδικώντας πάντα και μόνο το αυτονόητο. 

 Κατά τη γνώμη μου, μην περιμένετε να μας σώσει κανείς. Η κρίση ας γίνει ευκαιρία. Μόνοι μας μπορούμε να βρούμε την άκρη. Μέσα από τους νέους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς που δημιουργούνται να στηθούν ομάδες παραγωγών, που σε πρώτη φάση θα πουλούν και θα αγοράζουν όλοι μαζί, χαμηλώνοντας έτσι το κόστος παραγωγής μέσα από δημοκρατικές και καθαρές διαδικασίες και με επόμενο βήμα, γιατί όχι, να πάμε στην μεταποίηση διότι το συμφέρον του ενός έρχεται μέσα από το συμφέρον των πολλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.