Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Φυσικοθεραπευτές: "Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε τα αυτονόητα"

Οι φυσικοθεραπευτές της Ελλάδος αναλογιζόμενοι το λειτούργημα και την επιστήμη που υπηρετούν και στην προσπάθεια τους για συνεχή προάσπιση της υγείας των ασφαλισμένων ήταν από τους πρώτους κλάδους που υπέγραψαν την σύμβαση για τη συμμετοχή τους στον νέο οργανισμό (ΕΟΠΥΥ) που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2012. Δυστυχώς όμως οι όποιες προσδοκίες και ελπίδες μας διαψεύστηκαν και τα προβλήματα ξεκίνησαν από πολύ νωρίς.
Τα οφειλόμενα των προηγούμενων ετών των υπό συγχώνευση στον ΕΟΠΥΥ ασφαλιστικών ταμείων μας οφείλονται ακόμα και σήμερα και δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα τα πληρωθούμε, πότε θα τα πληρωθούμε και πόσο «κουρεμένα» θα είναι. Αξίζει να σημειωθεί πως η καθυστέρηση στην αποπληρωμή αγγίζει πλέον τα 2 χρόνια με τον κίνδυνο της παραγραφής να είναι μπροστά μας στο τέλος του τρέχοντος έτους.

 Και φυσικά θεωρούμε εξωφρενικό να είμαστε στην ίδια κατηγορία με τους προμηθευτές και να συζητάμε για μειώσεις όταν οι δικές μας παροχές ήταν οι υπηρεσίες μας προς τους ασφαλισμένους και μάλιστα με το εξευτελιστικό κρατικό τιμολόγιο του 1991 ! Σε αυτά έρχονται να προστεθούν τώρα και οι οφειλές των τελευταίων 5 μηνών από των ΕΟΠΥΥ παρά τις όποιες υποσχέσεις του Υπουργού Υγείας.

Αυτό που μας εξοργίζει όμως είναι η στάση του Υπουργείου που αντί να βρει την λύση στο πρόβλημα με την επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό και την επιστροφή των αποθεματικών στα ασφαλιστικά ταμεία έτσι ώστε να γίνει η εξόφληση των οφειλομένων, προχωρά σε νέα αλλαγή του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ), την δεύτερη μέσα στο έτος, με μεγάλες οριζόντιες περικοπές στις παροχές προς τους ασφαλισμένους και κατ επέκταση και σε εμάς με αποτέλεσμα τον επαπειλούμενο αφανισμό του Εργαστηρίου Φυσικοθεραπείας.

Η μέχρι σήμερα διαμορφωμένη κατάσταση με τις επαναλαμβανόμενα αθετημένες υποσχέσεις πληρωμής μας να πέφτουν βροχή και τη συνεχόμενη μετάθεση εξόφλησης των οφειλών για τον «επόμενο μήνα» μας δημιουργεί την πεποίθηση ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να εξοφληθούμε πριν το τέλος του έτους και ότι και αυτές οι οφειλές θα καταλήξουν όπως και οι προηγούμενες για «κούρεμα» ενώ ταυτόχρονα θα μας καλέσουν όπως και πέρσι να κάνουμε μια νέα αρχή με την καινούρια χρονιά.

Αυτό για μας είναι απαράδεκτο!

Η Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων από όλα τα περιφερειακά τμήματα του ΠΣΦ-ΝΠΔΔ αποφάσισε να κηρύξει πανελλαδική απεργία του κλάδου την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου και να δημοσιοποιηθεί πως από την 1 Δεκεμβρίου οι φυσικοθεραπευτές πανελλαδικά δεν θα εκτελούν παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ τουλάχιστον μέχρι την εξόφληση των οφειλομένων και του Ιουνίου και την αποδοχή των προτάσεων μας για τον νέο ΕΚΠΥ.

Ζητούμε την κατανόηση των ασφαλισμένων για την όποια ταλαιπωρία θα υποστούν αλλά δεν ευθυνόμαστε εμείς. Προσπαθήσαμε πολλές φορές να έρθουμε σε μια συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ αλλά εκτός από τις αθετημένες υποσχέσεις που μας έδιναν τελευταία η στάση τους έχει γίνει εντελώς υποτιμητική απέναντι στον κλάδο μας και εξόφθαλμα προκλητική προς ικανοποίηση άλλων συμφερόντων.

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε τα αυτονόητα :

· Την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων μας
· Σύγχρονο και εναρμονισμένο με τις πραγματικές ανάγκες των ασφαλισμένων ΕΚΠΥ
· ΟΧΙ στο κλείσιμο του Εργαστηρίου Φυσικοθεραπείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.