Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Ενημερωτική Εκδήλωση στο δήμο Παιονίας με θέμα: «Συχνουρία ή/και Ακράτεια ούρων: Υπάρχει λύση;»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ενημερωτική Εκδήλωση που διοργάνωσαν την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012, στο ΚΑΠΗ Πολυκάστρου, το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και ο Δήμος Παιονίας, στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σε θέματα Υγείας και Πρόληψης, με την υποστήριξη της εταιρείας Pfizer Ελλάς και τη συνεργασία της εξειδικευμένης εταιρείας New Event Generation. Η ενημέρωση είχε θέμα:  «Συχνουρία ή/και Ακράτεια ούρων: Υπάρχει λύση;»
Τα μέλη των ΚΑΠΗ, αλλά και Δημότες της περιοχής, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, συλλόγων και φορέων, ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκληση των διοργανωτών, προσήλθαν και παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ενημερωτική ομιλία.

Το συντονισμό έκανε η κα Ευτυχία Γιακουμίδου, Κοινωνική Λειτουργός στο ΚΑΠΗ Αξιούπολης, ενώ την Εκδήλωση παρακολούθησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Παιονίας κος Αθανάσιος Λαπόρδας και ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Υγείας-Πρόνοιας, Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου κος Ιωάννης Ίγγιλις. Παρόντες επίσης ήταν ο κ. Νικόλαος Καπουτσής, Μέλος ΔΣ του ΝΠΔΔ, Δημοτικός Σύμβουλος Παιονίας και Ιατρός Νοσοκομείου Γουμένισσας και ο κ. Αιμίλιος Σάτσογλου, Ιατρός Διαβητολόγος, Δ/ντής Γενικού Νοσοκομείου Γουμένισσας.

Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Δρ. Αθανάσιος Κατόγλου, Ουρολόγος Χειρουργός, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου WUERZBURG της Γερμανίας, ο οποίος στην πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του ανέλυσε με τρόπο απλό και κατανοητό το θέμα της Ακράτειας που ταλαιπωρεί σχεδόν εξίσου άνδρες και γυναίκες. Παρουσιάστηκαν οι τύποι της Ακράτειας, οι αιτίες που την προκαλούν, οι τρόποι διάγνωσης και αντιμετώπισης, καθώς και οι παθήσεις που συνδέονται με συμπτώματα υπερδραστήριας κύστης, τα οποία δε θα πρέπει να αγνοούνται, καθώς μπορεί να επιφέρουν σοβαρές επιπλοκές στον οργανισμό. Σημαντικές είναι οι επιπτώσεις της Ακράτειας στην ψυχολογική υγεία των πασχόντων, στην καθημερινότητά τους στην εργασία, την οικογένεια, τις κοινωνικές συναναστροφές. Ωστόσο, το αισιόδοξο μήνυμα είναι ότι η Ακράτεια είναι μια πάθηση που μπορεί να αντιμετωπιστεί πλέον εύκολα, με την επιτυχία να εξαρτάται τόσο από τον γιατρό όσο και από τον ασθενή και τη σχέση εμπιστοσύνης που πρέπει να υπάρχει μεταξύ τους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση που ακολούθησε, κατά την οποία το ακροατήριο είχε την ευκαιρία να θέσει ερωτήσεις στον κο Κατόγλου και να αποκτήσει έτσι μια ακόμα πιο ξεκάθαρη εικόνα για το θέμα.






1 σχόλιο:

  1. Πολύ χρήσιμες τέτοιου είδους εκδηλώσεις που αφορούν κυρίως πιο ηλικιωμένα άτομα. Βέβαια, επειδή το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν αφορά μόνο εκείνους, θα άξιζε μία νεωτέρα εκδήλωση που θα διαπραγματευόταν θέματα όχι μόνο αντιμετώπισης της ακράτειας ούρων, αλλά και διαχείρισής της, με προτάσεις για ψυχολογική υποστήριξη, προϊόντα για την ακράτεια ούρων και άλλες συμβουλές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.