Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Μετά τη συνάντησή του με τον Σαμαρά ο Κουβέλης είπε..

"Είναι προφανές ότι συζητήσαμε για τις αποφάσεις του Eurogroup. Είναι μία εξαιρετικά θετική εξέλιξη. Η χώρα παραμένει στην Ευρωζώνη και πορεύεται σταθερά στην αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων που έχει. Βεβαίως, τα αποτελέσματα και οι αποφάσεις του Eurogroup πρέπει να βρουν και τη συγκεκριμένη προέκτασή τους. Αναφορικά με την αναπτυξιακή διαδικασία η οποία πρέπει να υπάρξει σε σχέση πάντοτε με την ανάγκη να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. 
Και, βεβαίως, το κυβερνητικό έργο πρέπει να έχει σταθερή την προσήλωσή του στο να υπάρξει και να υλοποιηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη της χώρας, αλλά και την αντιμετώπιση των ζητημάτων της κοινωνίας. Ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας είναι αναγκαίο να υπάρξει με το δεδομένο ότι μεγάλα στρώματα της Ελληνικής Κοινωνίας υποβαθμίζονται κάθε μέρα και περισσότερο.

Επιβεβαιώνεται, κατά συνέπεια, η επιλογή της Δημοκρατικής Αριστεράς να στηρίξει την κυβέρνηση. Να προχωρήσουμε στην αντιμετώπιση των ζητημάτων-που τα αντιμετωπίσαμε- για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη. Να μην περιέλθει η χώρα σε πολιτική αστάθεια και να αρχίσει η διαδικασία για την έξοδο από τα αδιέξοδα στα οποία έχει βρεθεί η χώρα.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό με όλη την κοινωνία παρούσα, η οποία έχει κάνει πάρα πολλές θυσίες, να προχωρήσουμε και θα προχωρήσουμε στην αντιμετώπιση όλων εκείνων των ζητημάτων για να πάει η χώρα μπροστά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θέμα αλλαγής προσώπων τέθηκε; Θα γίνουν αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα;

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Δεν υπήρξε απολύτως καμία τέτοια συζήτηση. Δεν μας απασχόλησε, ούτε και κατ’ ελάχιστον ένας ανασχηματισμός.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για πότε το προσδιορίζετε εσείς αυτό;

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Σας είπα ότι δεν μας απασχόλησε...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θέματα λειτουργίας της κυβέρνησης;

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Δεν μας απασχόλησε ζήτημα ανασχηματισμού. Δεν ετέθη με την οποιαδήποτε εκδοχή κάτι τέτοιο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θέμα αλλαγής περιεχομένου της προγραμματικής συμφωνίας ετέθη, επαναπροσδιορισμού της επικαιροποίησης;

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Εκείνο το οποίο τίθεται, εκείνο το οποίο ετέθη και τίθεται κάθε ημέρα, διεκδικώντας την υλοποίησή του, είναι η προώθηση μιας πολιτικής που θα προχωράει την αναπτυξιακή διαδικασία, θα στηρίζει την κοινωνία και θα αξιοποιεί τις δυνατότητες που υπάρχουν, μετά και τη βέβαιη εξέλιξη των πραγμάτων για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και στο ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.