Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Μετά τη συνάντησή του με τον Σαμαρά, ο Βενιζέλος είπε...

" Έχουμε τώρα ένα νέο πλαίσιο, μία νέα αφετηρία που πρέπει να την αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο προς όφελος της πραγματικής οικονομίας, προς όφελος των πολιτών. Γιατί τώρα μόνο η ανάσχεση της ύφεσης και οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης μπορούν να πείσουν τους Έλληνες ότι υπάρχει προοπτική. 
Έχει αλλάξει το κλίμα. Πρέπει να πιστέψουμε και εμείς στην υπόθεση αυτή. Πρέπει οι Έλληνες να νιώσουν πιο σίγουροι . Ξέρουμε τις δυσκολίες, ξέρουμε τι τραβάει το κάθε νοικοκυριό, ξέρουμε τι σημαίνει να είσαι άνεργος, τι σημαίνει να κινδυνεύει η επιχείρησή σου, τι σημαίνει να έχεις χάσει εισόδημα, αλλά η χώρα έχει σταθεί όρθια και τώρα μπορεί να ξανακερδίσει το χαμένο έδαφος και να ξαναγίνει αυτοδύναμη και ισότιμη μέσα στην Ευρώπη.

Άμεσος στόχος τώρα να ολοκληρωθούν αυτά που έχουμε αναλάβει σε σχέση με την επαναγορά των ομολόγων, να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες, όχι οι τραπεζίτες, να πέσει χρήμα στην αγορά, να πληρώσει το κράτος αυτά που χρωστάει στην αγορά και φυσικά η ρευστότητα να διοχετευτεί στην αγορά. Γι’ αυτό η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών συνοδεύεται με τα τρία Σύμφωνα, που έχω πει, το Σύμφωνο ρευστότητας, το Σύμφωνο ανασυγκρότησης και το Σύμφωνο ανάκτησης της αξίας των τραπεζών, για να πάρει το Δημόσιο αυτά που βάζει στο τραπεζικό σύστημα."

Δημοσιογράφος: Κύριε Πρόεδρε, ετέθη θέμα αλλαγής της λειτουργίας της κυβέρνησης; Υπάρχουν αρρυθμίες.

Ευάγγελος Βενιζέλος: Θα τα δούμε αυτά. Δεν ήταν αντικείμενο της σημερινής συζήτησης. Τώρα, πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτή τη στιγμή η οποία είναι πάρα πολύ σημαντική. Πρέπει να στραφεί η χώρα στην έξοδο από την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.