Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Φιλοσοφική νυκτηγορία με τον Όμηρο Ταχμαζίδη

Ο Όμηρος Ταχμαζίδης θα ομιλήσει την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012 στο καφέ ΓΑΖΙΑ (Καρόλου Ντηλ 22 – Θεσσαλονίκη) στις 8 μ.μ. με θέμα: «Σκέψεις με αφορμή το βιβλίο του Peter Sloterdijk, “Αεροδόνηση: στις πηγές της τρομοκρατίας». [Το βιβλίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2002 στα γερμανικά].
Μετά το πέρας της συζήτησης θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια με τους Παναγιώτη Ξανθόπουλο (Κιθάρα – φωνή) και τον Άρη Τέγο (τρίχορδο – φωνή).
Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η φιλοσοφική νυκτηγορία με θέμα: «Παγίδα και χρέος – Παρατηρήσεις στην ψυχοπολιτική της επικαιρότητας».

Στο πλαίσιο των φιλοσοφικών νυκτηγοριών που πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στις 8 μ.μ. στο Καφέ Γαζία έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμή συζητήσεις με τα ακόλουθα θέματα: «Το φιλοσοφείν και… η γοητεία του ανθοδοχείου», «Η μόδα μεταξύ (της) ανατροπής και (της)συμμόρφωσης», «Η ιστορική – φιλοσοφική αντίληψη του Remi Brague για την ευρωπαϊκή ρωμανικότητα και η εν-τόπιση της Ελλάδας εντός ή εκτός της Ευρώπης».

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.