Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Στα βιβλιάρια των κτηνοτρόφων η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης

Από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνεται ότι επιλύθηκαν άμεσα τα ειδικά προβλήματα που επηρέασαν, μερικώς ή ολικώς, την πληρωμή περίπου 6.300 δικαιούχων (απόσταση στάβλου – βοσκοτόπου και μη έγκυρη ενημέρωση της Κτηνιατρικής Βάσης Δεδομένων) αλλά και επιπλέον 1.000 δικαιούχων για άλλους λόγους. 
Η πληρωμή προκαταβολής (50%) της ενιαίας ενίσχυσης έτους 2012, ύψους 22.050.000 €, έγινε ήδη και από σήμερα Πέμπτη 1η Νοεμβρίου 2012 τα χρήματα είναι διαθέσιμα στους λογαριασμούς των 7.300 δικαιούχων.
Οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται για το καταβληθέν ποσό και μέσω της διαδικτυακής υπηρεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ (http://www.opekepe.gr/sdip.asp).
Επιπρόσθετα, ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με τον Νόμο 4061 «Διαχείριση και προστασία ακινήτων Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων − Ρύθμιση εμπραγμάτων δικαιωμάτων και λοιπές διατάξεις» που ισχύει από τις 23 Μαρτίου 2012 και συγκεκριμένα το άρθρο 26 παρ. 22 οφείλουν οι αρμόδιες δασικές υπηρεσίες να διαβιβάζουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ την πράξη χαρακτηρισμού έκτασης που κρίνεται τελεσίδικα δασική ή κηρύσσεται αναδασωτέα. Τα αγροτεμάχια που εμπίπτουν στις ζώνες αυτές δεν μπορούν να επιδοτηθούν, καθώς με τις παραπάνω πράξεις δεν ισχύει η αγροτική τους χρήση.
Για τους παραγωγούς των οποίων τα αγροτεμάχια εμπίπτουν στις περιοχές αυτές υπάρχουν τα ακόλουθα ενδεχόμενα:
* Να απευθυνθούν αρχικά στις πύλες εισαγωγής (ΕΑΣ), οι οποίες γνωρίζουν τα πολύγωνα των ζωνών αυτών και μπορούν σε περίπτωση εσφαλμένης ψηφιοποίησης να προβούν σε σχετική διόρθωση που θα επιτρέψει στους παραγωγούς να πληρωθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα.
* Αν η ψηφιοποίηση είναι σωστή, τότε ο παραγωγός δύναται να πληρωθεί μόνο και εφόσον οι αρμόδιες δασικές υπηρεσίες κοινοποιήσουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ αντίστοιχες κανονιστικές πράξεις που θα επιτρέπουν την αγροτική δραστηριότητα αίροντας τυχόν απαγορεύσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα καταβάλει στους παραγωγούς άμεσα την δικαιούμενη επιδότηση. Το ΥπΑΑΤ σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ μεριμνούν για την τάχιστη διευθέτηση του εν λόγω θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.