Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Ανάκληση από τον ΕΦΕΤ σπόρου για φύτρα – ραπανάκι από οργανικές καλλιέργειες

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., ύστερα από κοινοποίηση μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενημερώθηκε από τις Ιταλικές Αρχές, σχετικά με τη διακίνηση βιολογικού προϊόντος «Σπόροι για φύτρα – ραπανάκι από οργανικές καλλιέργειες», στο οποίο ανιχνεύτηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Bacillus cereus.
Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «Σπόροι για φύτρα – ραπανάκι από οργανικές καλλιέργειες», σε χάρτινο φακελάκι των 30g, με ημερομηνία λήξης 06-2015, που συσκευάζεται από την Ιταλική εταιρεία “Bavicchi” και διακινήθηκε στην Ελληνική αγορά από την επιχείρηση «ΒΙΟΦΩΣ 58 Ε.Π.Ε.», που εδρεύει στην Αθήνα, Πανεπιστημίου 58. Η συνολική διακινηθείσα ποσότητα στην ελληνική αγορά ανέρχεται σε 11 συσκευασίες.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου του ανωτέρω προϊόντος από την ελληνική επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούμε τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν, η απεικόνιση του οποίου φαίνεται στη φωτογραφία, να μην το καταναλώσουν.
Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ, κ. Γιάννης Μίχας, δήλωσε : «Οι ενέργειές μας είναι άμεσες όποτε διακυβεύεται η δημόσια υγεία, αυτό το εγγυώνται οι επιστήμονες, οι εργαζόμενοι του ΕΦΕΤ. Στόχος μας παραμένει η οικονομική κρίση να μην οδηγήσει σε αύξηση των διατροφικών επεισοδίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.