Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Μανιτάκης: "Σε διαθεσιμότητα όλοι οι ΙΔΑΧ Δ.Ε. αν..."

Την τέταρτη κατά σειρά, και πιο σοβαρή, «απειλή» επέσεισε αργά το βράδυ της Τρίτης το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς οι τρεις πρώτες αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων ότι δεν έπιασαν, με αποτέλεσμα πάνω από το κτίριο της Βασιλίσσης Σοφίας να πλανάται το φάντασμα του «φιάσκου» της εφεδρείας.Σύμφωνα με συνεργάτες του υπουργού Α. Μανιτάκη εφόσον οι υπηρεσίες και, κυρίως, οι ΟΤΑ δεν στείλουν στοιχεία τότε το υπουργείο βάση τα στοιχεία της απογραφής, θα αποστείλει στις υπηρεσίες τα ονόματα όλων των ΙΔΑΧ ΔΕ, Διοικητικού - Λογιστικού, Διοικητικού - Οικονομικού και Διοικητικών Γραμματέων που με βάση το νόμο μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ώστε να αναγκαστούν οι φορείς να αποστείλουν τις εξαιρέσεις!

Συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ - ΟΤΑ που μίλησαν στην aftodioikisi.gr χαρακτήρισαν τη συγκεκριμένη κίνηση του υπουργείου απαράδεκτη, τονίζοντας ότι «πρόκειται για ωμό εκβιασμό»:

«Είναι απαράδεκτο, είναι ωμός εκβιασμός που επιχειρεί να διασπάσει την ενότητα των εργαζομένων και να τους φέρει σε αντίθεση του με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις οι οποίες αγωνίζονται να για την ανατροπή του νόμου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Χαρίσης,μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και πρώην αντιπρόεδρος της ΠΟΕ- ΟΤΑ.
Να σημειωθεί ότι η ΠΟΕ - ΟΤΑ αποφάσισε να συνεχίσει τις καταλήψεις κτηρίων τουλάχιστων μέχρι την Παρασκευή.

Εξαιρούνται ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες...Να σημειωθεί ότι με βάση το νόμο εξαιρούνται οι υπάλληλοι όταν:
I. Ο σύζυγος ή η σύζυγός τους έχει ενταχθεί και εξακολουθεί να τελεί σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα ή εργασιακή εφεδρεία.
II. Ο σύζυγος, η σύζυγος ή τέκνο τους που τους βαρύνει φορολογικά και ζει μαζί τους έχει αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 67%.
III. Έχουν προσληφθεί με διαδικασίες που αφορούν ΑΜΕΑ.
IV. Είναι πολύτεκνοι, εφόσον τα τέκνα τους βαραίνουν φορολογικά.
V. Είναι προστάτες μονογονεϊκής οικογένειας με τέκνο που συνοικεί και τους βαραίνει φορολογικά.

...και τα...ποσοστά
Παράλληλα, σύμφωνα με το νόμο, οι θέσεις των συγκεκριμένων υπαλλήλων καταργούνται μόνον εφόσον:

i. ο αριθμός των υπαλλήλων που εμπίπτουν στη ρύθμιση είναι μεγαλύτερος των δέκα (10) ανά υπηρεσία ή φορέα, ώστε να μην επηρεαστούν οι μικρές σε μέγεθος υπηρεσίες και να μην υπάρξουν δυσλειτουργίες.

ii. οι υπάλληλοι αυτοί ανέρχονται σε ποσοστό μικρότερο του 25% του συνολικού αριθμού των υπηρετούντων διοικητικών υπαλλήλων (μονίμων και ΙΔΑΧ) των ως άνω κλάδων και ειδικοτήτων (δηλαδή των διοικητικών), ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής βαθμίδας. Αν υπερβαίνουν το 25%, οι υπηρεσίες εξαιρούνται.

iii. οι υπάλληλοι αυτοί είναι λιγότεροι από το 10% του συνόλου του τακτικού προσωπικού που υπηρετεί στην υπηρεσία ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής βαθμίδας, κλάδου και ειδικότητας, ώστε να μην προκύψουν προβλήματα.

Να σημειωθεί ότι οι περιορισμοί αυτοί απαιτείται να συντρέχουν σωρευτικά.

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.