Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΠΟΕ-ΟΤΑ: "Ποιος κυβερνά αυτήν την Χώρα;"

"Ο εντεταλμένος της Γερμανικής Καγκελαρίας στην Ελλάδα κ. Χάνς Γιόαχιμ Φούχτελ, με απύθμενο θράσος ισχυρίσθηκε πώς 3.000 εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας μας, κάνουν τη δουλειά 1.000 εργαζομένων στη Γερμανία. Με τον τρόπο αυτό απάντησε στο σχέδιο διαθεσιμότητας των Δημοσίων Υπαλλήλων που έχει θέσει σε εφαρμογή η συγκυβέρνηση. 
Η παρέμβαση και το ύφος του κ. Φούχτελ δείχνει ωστόσο πώς η συγκυβέρνηση έχει παραδώσει τη χώρα στους Γερμανούς, οι οποίοι συμπεριφέρονται ως κατακτητές και μάλιστα επί Ελληνικού εδάφους. «Θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις, ιδιαίτερα στους εταίρους που χρηματοδοτούν διαδικασίες στην Ελλάδα, γιατί δεν γίνεται πιο αποτελεσματική εκμετάλλευση του εργατικού δυναμικού και να φανούν τρόποι πώς θα μειωθεί ο αριθμός του», είπε ο Υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται για την πραγματοποίηση της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

Ο κ. Φούχτελ συνέχισε το παραλήρημα του λέγοντας πώς, «η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται τώρα να παίξει ένα άλλο ρόλο», ενώ αποκάλυψε το τι θα ακολουθήσει της περικοπής των πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Αφού πρώτα περικόπτονται μεθοδικά οι κεντρικοί αυτοτελείς πόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στη συνέχεια συνίσταται από την γερμανική διοίκηση, να επιβληθούν τοπικοί φόροι και να σηκώσουν για ακόμη μία φορά το βάρος οι απλοί πολίτες», υποστήριξε ο εντεταλμένος της Γερμανικής Καγκελαρίας.

Κατόπιν των απαξιωτικών και προσβλητικών δηλώσεων του κ. Φούχτελ, σε βάρος των Ελλήνων εργαζομένων, οι οποίοι βάσει της τελευταίας έκθεσης του ΟΟΣΑ εργάζονται ετησίως 2.017 ώρες αντί 1.408 των Γερμανών, η συγκυβέρνηση των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα: Ποιος κυβερνά τη χώρα; Με ποιο δικαίωμα ο κ. Φούχτελ και η παρέα του συστήνουν απολύσεις και αποφασίζουν αν θα περικοπούν οι πόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μεταθέτοντας στις πλάτες του δοκιμαζόμενου λαού την επιβάρυνση της λειτουργίας της ; Η Κ.Ε.Δ.Ε. και οι αιρετοί που έχουν κάνει τον κ. Φούχτελ συνομιλητή τους, τι απαντούν στις κατάπτυστες αυτές δηλώσεις του; Συμφωνούν με αυτά που λέει;

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., που από την πρώτη στιγμή έχει καταδείξει το ρόλο του Γερμανού Υφυπουργού Εργασίας, καλεί όλους τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσσαλονίκης να… υποδεχτούν τον κ. Φούχτελ και τους «εγχώριους συνεργάτες» του στην 3η Ελληνογερμανική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Γερμανός»-Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης-Περίπτερο 8, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8:30 το πρωί την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012. Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσσαλονίκης, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έχει προκηρύξει 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, από τις 8:00 έως τις 11:00 το πρωί."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.