Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

48ωρη Απεργία των καθηγητών τεχνολογικής εκπαίδευσης στις 6 και 7 Νοεμβρίου 2012

"Η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. συμμετέχει στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στην έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012, εκτιμώντας αφ’ ενός την ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση της Ελληνικής κοινωνίας από τις προτεινόμενες ρυθμίσεις που προβλέπονται στον προϋπολογισμό, και αφ’ ετέρου τα νέα μέτρα που κατατίθενται στη Βουλή, τη Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012.
Αναλυτικά το Πρόγραμμα των Κινητοποιήσεων έχει ως εξής:


1. τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012, παρά την απόφαση για πραγματοποίηση Συνελεύσεων και Συγκεντρώσεων Διαμαρτυρίας, θα διεξαχθούν Αρχαιρεσίες για την Ανάδειξη των Αιρετών Μελών Εκπροσώπων των Εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΔΕ), μετά την απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας για αλλάγη της ημερομηνίας (από 7 σε 5 Νοεμβρίου),
2. την Τρίτη και την Τετάρτη, 6 και 7 Νοεμβρίου 2012, 48ωρη Γενική Απεργία,
3. την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 11:00 π.μ. συμμετοχή στην Απεργιακή Συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως στην Αθήνα, ενώ την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 5:00 μ.μ. καλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους φορείς της Ελληνικής κοινωνίας και τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, να ενισχύσουν τη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας των εργαζομένων, εκφράζοντας δυναμικά και μαζικά, την αντίθεσή τους στις μνημονιακές πολιτικές:
· που δήθεν έχουν στόχο τη μείωση του Χρέους που συνεχίζει να αυξάνεται,
· που διαλύουν την Εκπαίδευση, την Υγεία και όλες τις Κοινωφελείς Υπηρεσίες με τις επαναλαμβανόμενες περικοπές,
· που προβλέπουν βάναυσες συνεχιζόμενες περικοπές μισθών και δώρων, ολοκληρώνοντας την εξαθλίωση και οδηγώντας σε απόγνωση τους Εκπαιδευτικούς,
· που απειλούν με άμεσες και έμμεσες απολύσεις και εφεδρεία σε συνέχεια της Αξιολόγησης – Χειραγώγησης και οδηγούν τις εργασιακές σχέσεις στο Μεσαίωνα,
· που εξαφανίζουν τις συντάξεις, διαλύουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία, εξανεμίζουν την Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη, κατεδαφίζουν το Κοινωνικό κράτος,
· που εκποιούν το Δημόσιο Πλούτο της Πατρίδας μας, καταστρέφουν κάθε παραγωγική δύναμη της Χώρας, υποθηκεύουν το μέλλον μας δυναμιτίζοντας τα θεμέλια της ανάπτυξης που είναι η Παιδεία και ιδιαίτερα η Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση,
· που κλέβουν από τους νέους (και από εμάς) την Ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο,
προκειμένου η προσπάθεια ανατροπής της μνημονιακής πολιτικής της Τρόικας και της Κυβέρνησης να έχει θετικό αποτέλεσμα, επιτέλους, με τη μη ψήφιση των νέων μέτρων.
ΟΛΟΙ οι εκπαιδευτικοί της Τ.Ε.Ε. καλούνται να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις περιφέρεις:

i. Κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη

ii. Θεσσαλίας, στο Βόλο

iii. Ηπείρου, στα Ιωάννινα

iv. Κρήτης, στο Ηράκλειο

v. Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα

vi. Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη

vii. Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, στην Καβάλα

Οι συγκεντρώσεις αυτές οργανώνονται από τα Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και τα Εργατικά Κέντρα με την υποστήριξη των ομοσπονδιών-μελών της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Οι δράσεις και οι αγώνες θα συνεχιστούν και θα ενταθούν, όσο Κυβέρνηση και Τρόικα επιμένουν στην κατάθεση και ψήφιση των βάρβαρων μέτρων ισοπέδωσης κάθε εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματος των εργαζομένων.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να τους ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ τα ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ της ατελέσφορης, αποτυχημένης και επικίνδυνης πολιτικής τους.
Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.