Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Αφαίρεσαν από την κοιλιά 10χρονης το δίδυμο αδερφάκι της

Πρόκειται για μια από τις σπάνιες περιπτώσεις στα ιατρικά- γυναικολογικά χρονικά και συνέβη στη Λάρισα. Οι γιατροί αφαίρεσαν από την κοιλίτσα ενός 10χρονου κοριτσιού, ένα ημισχηματισμένο έμβρυο βάρους 1 κιλού και 200 γραμμαρίων, που πιθανότατα ήταν το δίδυμο αδερφάκι της που δεν κατάφερε σαν έμβρυο να αναπτυχθεί. Τι ακριβώς συνέβη και πως συνέβη διαβάστε το αμέσως...
Το 10χρονο κοριτσάκι που ζει στην Καρδίτσα, παραπονιόταν μέρες τώρα στους δικούς της ότι πονάει στην κοιλιά. Πριν από μια εβδομάδα, οι πόνοι έγιναν αφόρητοι και εσπευσμένα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας. Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι στην ωοθήκη της 10χρονης βρισκόταν ένα ασχημάτιστο έμβρυο. Ουσιαστικά διαπίστωσαν την ύπαρξη μιας μάζας βάρους 1200 γραμμαρίων και διαστάσεων 10 Χ15 εκατοστών. Και δεν ήταν μόνο αυτό, η μάζα είχε μακριά μαλλιά, οστά και δέρμα.

Πρόκειται για ένα μόρφωμα, ή όπως αλλιώς ονομάζονται στην ιατρική τεράτωμα. Ουσιαστικά όπως εξήγησαν οι γιατροί, είναι εμβρυικά κύτταρα δεν ολοκλήρωσαν τη δημιουργία τους. Με απλά λόγια, η μητέρα της 10χρονης είχε δίδυμη κύηση αλλά το ένα από τα 2 έμβρυα δεν αναπτύχθηκε, ή μάλλον αναπτύχθηκε λίγο και μάλιστα εντός της ωοθήκης της αδελφούλας της.

Η επέμβαση αφαίρεσης ήταν επιτυχής, μαζί με το μόρφωμα αφαιρέθηκε και η ωοθήκη. Οι γιατροί είναι κατηγορηματικοί ότι η 10χρονη δεν θα έχει κανένα πρόβλημα όταν μεγαλώσει να γίνει μαμά, αφού της αφαιρέθηκε μόνο η ωοθήκη που είχε το μόρφωμα αυτό. Η μικρή τώρα, αναρρώνει υγιής στο σπίτι της.

http://www.iatropedia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.