Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Μουσική λογοτεχνική βραδιά για τα 100 χρόνια ελευθερίας της Γουμένισσας

Άλλη μια λαμπρή εκδήλωση για τα 100 χρόνια ελευθερίας της Γουμένισσας πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο της πόλης το βράδυ της 3ης Νοεμβρίου 2012. Ήταν γεμάτη από ιστορικά, πεζά και ποιητικά κείμενα, από τραγούδια και μουσική Ελλήνων ποιητών και συνθετών. Ένα μοναδικό αφιέρωμα στα ελευθέρια της ιστορικής πόλης που συνδιοργάνωσαν υπό την αιγίδα του Δήμου Παιονίας ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος «ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ» και η Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος. 
Από το Σύλλογο συμμετείχε η χορωδία του, η οποία υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Έφης Τσούρμα απέδωσε με άριστο τρόπο συνθέσεις των Φ. Σούμπερτ, Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζιδάκη, Μ. Λοίζου, Κ. Σαμαρά, Ν. Μάντζαρου, σε ποίηση Γ. Σεφέρη, Οδ. Ελύτη, Νίκου Γκάτσου, Ιάκωβου Καμπανέλλη, Δ. Σολωμού.

Τα τραγούδια έπονταν της ανάγνωσης ιστορικών, λογοτεχνικών κειμένων και της απαγγελίας ποιημάτων που με μοναδικό τρόπο παρουσίασαν τα μέλη της Ένωσης Λογοτεχνών ΒΕ Γεωργία Αλεξίου, Ελένη Βεζύρογλου, Πασχάλης Παπαβασιλείου, Ζαχαρίας Προδρόμου και Γιάννης Φωτίου.

Τα κείμενα και η επιλογή των κειμένων ήταν του Χρήστου Π. Ίντου, τ. Σχολικού Συμβούλου, επιτίμου προέδρου των «ΠΑΙΟΝΩΝ» και η σκηνοθετική επιμέλεια του λογοτέχνη Ζαχαρία Προδρόμου. Την εισαγωγή για το νόημα, τον σκοπό της εκδήλωσης και τον εορτασμό της μεγάλης επετείου έκαναν εκ μέρους του Δήμου η δημοτική σύμβουλος Μαρία Παλλάνη – Πολατίδου και η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δροσιά Γαλούπη. Χαιρέτησαν οι Πρόεδροι του Συλλόγου και της Ένωσης Λογοτεχνών Χ. Τάσιος και Β.- Ν. Καμπάς.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του πολυπληθές φιλότεχνο κοινό από τη Γουμένισσα, την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παιονίας και περισσότερα από πενήντα μέλη της Ένωσης Λογοτεχνών από τη Θεσσαλονίκη και όλη τη Βόρεια Ελλάδα, από δε τις τοπικές αρχές ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας Γ. Αλίρης, μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, πρόεδροι και εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων, συλλόγων, σχολείων.

Αξιοπρόσεκτα της εκδήλωσης ήταν: Η άριστη διοργάνωση, η αξιοζήλευτη στάση του κοινού, η υψηλή απόδοση της χορωδίας και του θεατρικού αναλογίου της Ένωσης, η συγκίνηση που προκάλεσαν τα κείμενα και ο ενθουσιασμός που ακολούθησε μετά το πέρας. Ήταν εκδήλωση αντάξια του εορτασμού της μεγάλης επετείου: Των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Γουμένισσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.