Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Τα " Omorfa Taxidia" στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη



Όλοι μας μιλάμε για την αξία αλλά και ανάδειξη των ιδιαίτερων αγροτικών προϊόντων της πατρίδας μας. Προϊόντων που όχι μόνο μπορούν να φέρουν πολύτιμο συνάλλαγμα, αλλά που μπορούν να γίνουν ιδανικοί τουριστικοί "πρεσβευτές" και διαφημιστές της χώρας μας στο εξωτερικό. Δυστυχώς, οι περισσότεροι εκ των υπευθύνων μένουν στα παχιά λόγια, και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις ή προσδοκίες... Ευτυχώς στη Σπάρτη, βρήκαν τον τρόπο να προβάλουν ένα προϊόν που είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη Λακωνίκή γη: Την ευλογημένη ελιά.
Τα "Omorfa Taxidia" επισκέφτηκαν πρόσφατα το "Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού". Το μουσείο βρίσκεται μέσα στην πόλη της Σπάρτης, στεγασμένο στο ανακαινισμένο κτίριο της παλιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας, και άνοιξε το 2002. Δημιουργήθηκε από το Πολιτιστικό Τεχνολογικό Ίδρυμα της ΕΤΒΑ, και λειτουργεί με τη φροντίδα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς. Είναι το τρίτο θεματικό μουσείο του Ιδρύματος, μαζί με το Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί και το Υπαίθριο μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα.
Στο χώρο παρουσιάζεται η ιστορική διαδρομή της ελιάς και του λαδιού, αλλά και αναδεικνύεται ο επηρεασμός στους τομείς της οικονομίας, διατροφής, υγιεινής, θρησκευτικής λατρείας κτλ Παρουσιάζεται επίσης η τεχνολογική εξέλιξη των ελαιοτριβείων, αποθήκευση, χρήση παραγώγων για κατασκευή σαπουνιού κα
Εντυπωσιακές επίσης οι κινούμενες μακέτες, που βοηθούν τους επισκέπτες να κατανοήσουν τις διάφορες τεχνικές παραγωγής του λαδιού.
Αν επισκεφτείτε τη Σπάρτη, μη διστάσετε να επισκεφτείτε αυτό το πολύ ενδιαφέρον Μουσείο. Θα μάθετε πολλά για αυτό τον ευλογημένο καρπό που έχει η πατρίδας μας, αλλά δεν τον εκμεταλλεύεται. Ιδανικό για οικογένειες και κυρίως σχολεία.
Το Μουσείο λειτουργεί καθημερινά εκτός Τρίτης από τις 10 το πρωί ως τις 18:00 το απόγευμα. Το κόστος εισιτηρίου είναι 3 ευρώ και το μειωμένο 1,5 ευρώ (ΑμΕΑ δωρεάν). Για μεγάλες ομάδες, καλό είναι να γίνει προσυνεννόηση με το Μουσείο. Υπάρχει επίσης πωλητήριο όπου διατίθενται επιτραπέζια παιχνίδια, βιβλία, κάρτες, σαπούνια, σχολικά είδη, αφίσες κα Σε περίπτωση που θέλετε να χαλαρώσετε λειτουργεί ένα καλαίσθητο κυλικείο με ροφήματα, αναψυκτικά και γλυκά.
Πληροφορίες: τηλ 27310-89315 www.piop.gr

Πηγή: Omorfa Taxidia Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.