Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Πουλούσε ανύπαρκτα ταξιδιωτικά πακέτα μέσω internet

Δικογραφία σχηματίστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε βάρος 29χρονου ημεδαπού στη Θεσσαλονίκη, για απάτη μέσω διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση. O 29χρονος, ο οποίος έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν για παρόμοια υπόθεση, εξαπατούσε πολίτες μέσω διοργάνωσης και πραγματοποίησης υποτιθέμενων ταξιδιωτικών πακέτων. Διαφήμιζε τα ταξίδια σε διάφορα «προφίλ» ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, εισπράττοντας παράλληλα χρηματικά ποσά από πολίτες ως προκαταβολές.
Αναλυτικότερα, ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι χρήστες του διαδικτύου αν και είχαν πληρώσει για φθηνά πακέτα διακοπών που διαφημίζονταν σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, αυτά δεν πραγματοποιούνταν.
Από τη ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα που διενήργησαν στελέχη της Υπηρεσίας, ταυτοποιήθηκε ο 29χρονος ως ο διαχειριστής των επίμαχων προφίλ στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και οργανωτής των δήθεν ταξιδιωτικών πακέτων.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες (21-10-2012) στην οικία του στη Θεσσαλονίκη, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, κατασχέθηκε ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής αφής (tablet), μία κάρτα sim και ένας (1) εσωτερικός σκληρός δίσκος αποθήκευσης.
Τα κατασχεθέντα πειστήρια απεστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εξέτασή τους.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 29χρονου θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Με αφορμή το περιστατικό αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες:
- να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συναλλαγές που πραγματοποιούν μέσω του διαδικτύου και συγκεκριμένα να ελέγχουν την εγκυρότητα των ιστοσελίδων, μέσω των οποίων πραγματοποιούν ηλεκτρονικές αγορές ή κρατήσεις
- να επιλέγουν μόνο γνωστές και ασφαλείς ιστοσελίδες
- να χρησιμοποιούν προπληρωμένες κάρτες, ώστε να είναι διαθέσιμο αποκλειστικά και μόνο το ποσό που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί.
Σε περίπτωση που διαπιστώσετε ότι έχετε πέσει θύμα διαδικτυακής απάτης, απευθυνθείτε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα εξής στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικούς αριθμούς: 210-6476464 και 210-6476461
E- mail: 11012@hellenicpolice.gr & ccu@cybercrimeunit.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.