Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Συνελήφθησαν πέντε άτομα για ένοπλες ληστείες

Συνελήφθησαν, έπειτα από αναζητήσεις αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Σταυρούπολης, πρωινές ώρες χθες (7-10-2012), στη Σταυρούπολη, τρεις ημεδαποί ηλικίας 15, 16 και 15 ετών κι ένας 16χρονος αλλοδαπός, διότι νωρίτερα, ενεργώντας από κοινού κι έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, αφαίρεσαν με την απειλή όπλου από περίπτερο της περιοχής προϊόντα αξίας 200 ευρώ περίπου.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι ανωτέρω, με τη συμμετοχή ενός ακόμη 18χρονου ημεδαπού, ο οποίος και συνελήφθη, από τις αρχές Ιουνίου του τρέχοντος έτους, συνέστησαν ομάδα με σκοπό τη διάπραξη ένοπλων ληστειών σε περίπτερα, καταστήματα (καφέ-μπαρ, ψιλικά, σούπερ μάρκετ) και σε πρατήριο υγρών καυσίμων σε περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης.
Ειδικότερα, ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραξαν συνολικά:
Επτά (7) ένοπλες ληστείες σε περίπτερα στον Εύοσμο, στη Σταυρούπολη και στο κέντρο της πόλης,
Μία (1) ένοπλη ληστεία σε καφέ-μπαρ στην περιοχή της Σταυρούπολης,
Μία (1) ένοπλη ληστεία σε κατάστημα ψιλικών στην περιοχή του Ευόσμου
Μία (1) ένοπλη ληστεία σε σούπερ μάρκετ στη Σταυρούπολη,
Δύο (2) απόπειρες ενόπλων ληστειών σε περίπτερα στις περιοχές του Ευόσμου και της Σταυρούπολης και
Μία (1) απόπειρα ληστείας σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή της Πολίχνης.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα σακίδιο πλάτης, τέσσερις ολοπρόσωπες κουκούλες, ένα αποσυναρμολογημένο πλαστικό μαύρο πιστόλι και ένα πιστόλι με γεμιστήρα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των ληστειών.
Σημειώνεται ότι συνελήφθησαν κι έξι (6) συγγενικά πρόσωπα των κατηγορουμένων, για τα οποία σχηματίζεται δικογραφία για “παραμέληση εποπτείας ανηλίκων”.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.