Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Δήλωση Αγαθοπούλου για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, Κώστα Ζαχαριάς και Ειρήνη Αγαθοπούλου συμμετείχαν στην κινητοποίηση φορέων και εργαζομένων στην ψυχική υγεία έξω από το υπουργείο Υγείας και έκαναν την ακόλουθη δήλωση: "Για μια ακόμα φορά, η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας γιορτάζεται στη χώρα μας με διαδηλώσεις. Δεν θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς, καθώς οι ψυχιατρικές υπηρεσίες κρέμονται κυριολεκτικά από μια κλωστή.
Το όραμα για την πολύπαθη ψυχιατρική μεταρρύθμιση, για ποιοτικές, κοινοτικές, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες ψυχικής υγείας έχει ενταφιαστεί κάτω από τη μνημονιακή λαίλαπα των βάρβαρων περικοπών και τη συστηματική διάλυση του κοινωνικού κράτους. Η τρόϊκα, εσωτερικού και εξωτερικού, δεν ενδιαφέρεται για την ραγδαία επιδεινούμενη ψυχική υγεία των πολιτών και έχει κάνει τη στρατηγική επιλογή: Ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές για τους πλούσιους, υποβαθμισμένες υπηρεσίες και εγκλεισμός για τους πολλούς. Αυτή είναι η αιτία που λείπουν 45 εκ. € από την κρατική χρηματοδότηση προς τις μονάδες αποασυλοποίησης των μη κερδοσκοπικών φορέων και όχι φυσικά τα όσα προσχηματικά επικαλείται σε πρόσφατες δηλώσεις της η κα Σκοπούλη.
Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, εμείς ενώνουμε τη φωνή μας , με τους λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας και τις οικογένειές τους, τους εργαζόμενους στις μονάδες ψυχικής υγείας και την επιστημονική κοινότητα στο αίτημά τους για ένα σύγχρονο, ποιοτικό και προσβάσιμο σε όλους σύστημα ψυχικής υγείας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.