Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Φίλε Σαλονικιέ, έπαρ τη γαρής και δέβα σο Κιλκίς, τεμέτερον το χωρίον, και μη κλώσκεσαι!

Γράφει ο Πάνος Μαύρος
Φίλε από τη Σαλονίκη έλα στο Κιλκίς και δε θα χάσεις… Μην είσαι κορόιδο. Έπαρ τη γαρής και δέβα σον Κιλκίς, τεμέτερον το χωρίον. Τώρα είναι η χρυσή σου ευκαιρία να φύγεις από τον εφιάλτη που ζεις. Για κάθε λεπτό που χάνεις και δε μετακομίζεις μόνιμα στο Κιλκίς, θα το μετανιώσεις πικρά στο μέλλον. Το ξέρω η γυναικούλα σου δεν μπορεί να αποχωριστεί την Τσιμισκή και τις κυριλέ της παρέες. Πως θα λέει στους φίλους σας «εμείς ζούμε τώρα στο Κιλκίς»;
Που θα κάνει πλέον τη μαγκιά της; Στην 21η Ιουνίου, ή στον μικρότερο πεζόδρομο όλου του κόσμου;… Μη μασάς αγόρι μου. Αυτή, όπως και οι περισσότερες γυναίκες του κόσμου ενδιαφέρονται να συντρίψουν τον ένα και μοναδικό τους αντίπαλο: Tις άλλες γυναίκες… Εσένα σε έχει μόνο για πρωινό… Γι’ αυτό σου λέω, άστην ήσυχη να νομίζει ότι κάνει παιχνίδι αυτή, και κοίτα το συμφέρον των παιδιών σου. Το ξέρω είναι δύσκολο να κάνεις την υπέρβαση και να φύγεις, αλλά θα σου αποδείξω ότι μόνο ΚΕΡΔΟΣ θα έχεις αν έρθεις και μείνεις για πάντα στο Κιλκίς. 

«Έλα να πάρεις σπίτι στο Κιλκίς αγόρι μου να βρεις την υγειά σου. Συνέχισε να δουλεύεις στην ποντικούπολή σου αν θέλεις. Για βόλτες και διασκέδαση η πόλη σου είναι υπέροχη, αλλά για μεγάλωμα παιδιών και ήρεμη ζωή δεν είναι εφιάλτης; Μας συμφέρει να μην μας πάρεις τις δουλειές. (Γιατί μήπως είναι και πολλές;). Ξέρεις πόσο κάνει ένα καινούργιο διαμέρισμα στο Κιλκίς; Τζάμπα σε σχέση με τις πολυκατοικίες που ζείτε οι περισσότεροι. Έχουμε άφθονα, ολοκαίνουργια, υπέροχα διαμερίσματα. 

Ένα μικρό χούι έχουν οι εργολάβοι μας μόνο. Θεωρούν ότι κάθε σπίτι που σου παραδίδουν δεν πρέπει να έχει ντουλάπες… Τους δίνεις τόσα χρήματα και θεωρούν πολυτέλεια να βάλουν μια παλιοντουλάπα. Α!! επίσης έχουν και μια εμμονή με το φτηνό (φτηνό πλακάκι, φτηνές πόρτες κτλ)… Τα λεγόμενα «εργολαβικά». Δεν πειράζει όμως, με τόσο φτηνές τιμές το προσπερνάμε κι αυτό. 

Προσφέρουμε ήρεμη ζωή, και κυρίως έχουμε τα πάντα για σένα και τα παιδιά σου: Μαγαζιά, φροντιστήρια, γιατρούς και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται μια οικογένεια. Εντάξει δεν έχουμε κολλέγια και κολυμβητήριο αλλά που ξέρεις; Αν έρθετε εσείς και αλλάξει κοινωνικά η πόλη, μπορούν να γίνουν απίστευτα πράγματα στο μέλλον. Η πόλη μας και οι άνθρωποί της είναι υπερβολικά φιλήσυχοι. 

Λίγο κουτσομπολιό αλλά νορμάλ κι αυτό. Αρκετά καθαρή σε σχέση με τις περισσότερες βρωμογειτονιές της πόλης σου. Αποστάσεις μέσα στην πόλη αστείες. Χαμηλό κόστος ζωής σε όλα τα είδη. Τι άλλο θέλεις; Καλά μαγαζιά για ψώνια και διασκέδαση έχουμε. Όσο για την απόσταση; Σε 40 λεπτά είσαι με το Ι.Χ. σου στο Κιλκίς. Θέλεις και άλλες λύσεις; ΚΤΕΛ όλη τη μέρα, κάθε μισή ώρα. Να πούμε για τη δυναμική του ΟΣΕ; Θεσσαλονίκη- Κιλκίς ακριβώς 25 λεπτά και εισιτήριο πάνε-έλα 2,10 ευρώ !!!!!!! μόνο. Μείον βέβαια η αναξιοπιστία, ακόμα και σήμερα, στους χρόνους αφίξεων, οι άθλιοι σταθμοί ΟΣΕ, καθώς και η ανομοιόμορφη κατανομή της συχνότητας των δρομολογίων. 5 ευρώ δίνεις για να παρκάρεις 2 ώρες στο κέντρο βρε κακόμοιρε, και αν βρεις… 

Αν ήταν βέβαια λίγο ευέλικτα και έξυπνα τα δικά μας τα σαΐνια θα είχαν κινήσει γη και ουρανό να γίνουν γρήγορα: O περιβόητος προαστιακός με κατάργηση και μεταφορά του πανάθλιου και μακρινού σταθμού Κρηστώνης σε κοντινότερο σημείο στην πόλη (π.χ. παλιά Μεραρχία). Θα έβαζαν εκεί και όλα τα ΚΤΕΛ για χωριά και κυρίως άμεση σύνδεση με Βιομηχανική Σταυροχωρίου. Το ταξί για Κρηστώνη θέλει σχεδόν 5 ευρώ!!!!!! Δεν είναι άξιοι ούτε ένα φτηνό ΒΑΝ να βάλουν που να έχει σύνδεση με Κρηστώνη ανάλογα με τα δρομολόγια του ΟΣΕ. Άκουσε με και δε θα χάσεις φίλε Σαλονικιέ. Άκου σενάριο αληθινό σε 2-3 χρόνια. 

Είσαι π.χ. δικηγόρος, καθηγητής, γιατρός, υπάλληλος κτλ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Πήρες τζάμπα διαμερισματάρα στο Κιλκίς. Φεύγεις από το σπίτι σου και σε 3 ακριβώς λεπτά είσαι στον υπερσύχρονο (λέμε τώρα) σταθμό τρένων-ΚΤΕΛ κτλ στην Μεραρχία. Παίρνεις τον προαστιακό και σε 20΄ τσούπ στη Θεσ/κη. Κατευθείαν μετρό και σε 5΄ στο γραφείο σου. Ούτε οδήγηση, ούτε άγχος για παρκινγκ, ούτε νεύρα. Το ίδιο μπορεί να γίνει αντίστροφα για κάποιον που δουλεύει π.χ Σταυροχώρι. Για αυτό σου λέω: Είμαστε το μέλλον σου, το ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΤΗΝΟ ΠΡΟΑΣΤΙΟ ΣΟΥ. Μάγκας θα γίνεις με την ποιότητα ζωής που θα έχεις και στο τζάμπα κιόλας. Και εμείς θα κερδίσουμε. Κυρίως οι εργολάβοι μας. Έχτισαν, έχτισαν, ξεσκίστηκαν. 


Με μια έξυπνη καμπάνια των εργολάβων, του επιμελητηρίου Κιλκίς, Δήμου κτλ ακόμα και σε εφημερίδες της Θεσσαλονίκης θα μπορούσαμε να προσελκύσουμε εκατοντάδες ευκατάστατους και όχι μόνο, Θεσσαλονικιούς να αγοράσουν σπίτια στο Κιλκίς. Και δεν έχουμε λίγα απούλητα……… Και αφού δεν θα υπάρχει πρόβλημα θέσεων εργασίας γιατί θα είναι ήδη εργαζόμενοι, τότε μιλάμε ότι θα αλλάξει ο κοινωνικός και οικονομικός χάρτης της πόλης μας. Πάντα προς συμφέρον μας. 

Το ένα φέρνει το άλλο. Όταν υπάρχει επιπλέον φρέσκο χρήμα κινείται και η αγορά. Φροντιστήρια, μαγαζιά, βενζινάδικα, ταβέρνες, εργάτες κτλ. Άρα; Θέσεις εργασίας, λιγότερη ανεργία, περισσότερη ανάπτυξη. Νέοι άνθρωποι, με μια διαφορετική φρέσκια ματιά και άποψη για τον τόπο που επέλεξαν να ζήσουν για πάντα, θα δώσουν άλλη ώθηση στη δυναμική του Κιλκίς. Τι να κάνεις χίλιους περαστικούς τουρίστες όταν μπορείς να τους έχεις ΜΟΝΙΜΑ για μια ζωή; Αυτός είναι ο τελευταίος και μάλλον ο μοναδικός άσσος στο μανίκι μας. Ένα μελλοντικό σύγχρονο Κιλκίς που θα είναι το κυριλέ προάστιο της Θεσσαλονίκης. 

ΧΑΡΡΡΙΙΛΛΑΑΕΕΕ ΞΥΠΝΑ !!!!!! Τι όνειρο έβλεπες πάλι;

1 σχόλιο:

  1. Κιλκίς η πόλη της λακούβας και του ύπνου..........Α ξέχασα τώρα με το φτιαγμένο περιφεριακό η πόλη του περιφεριακού δύο χιλιομέτρων και 600.000 ευρώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.