Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας»

Με απόφαση του Αρχηγείου δεν πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα δεξιώσεις και το χρηματικό ποσό θα διατεθεί στην Μ.Κ.Ο «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών
Πραγματοποιήθηκαν σήμερα (20-10-2012) σε όλη τη χώρα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.
Στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε το πρωί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στις εγκαταστάσεις της πρώην Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας (Λ. Μεσογείων 96), στην οποία χοροστάτησε ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κιούλος.
Στη συνέχεια της εορταστικής εκδήλωσης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος ανέγνωσε την Ημερησία Διαταγή και ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας απηύθυνε χαιρετισμό.
Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο επίτιμος Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Νικόλαος Γκελεστάθης, καθώς και ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής της Ε.Υ.Π. κ.κ. Θεόδωρος Δραβίλλας και Γεώργιος Καμαρινόπουλος.
Επιπλέον παραβρέθηκαν, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Παναγιώτης Φλήρης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, Προϊστάμενοι Κλάδων του Αρχηγείου του Σώματος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, άλλοι ανώτατοι εν ενεργεία και επίτιμοι Αξιωματικοί, καθώς επίσης Πρόεδροι συνδικαλιστικών ενώσεων και ενώσεων αποστράτων και λοιπό αστυνομικό προσωπικό.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας στην Ημερησία Διαταγή ανέφερε, μεταξύ άλλων:
«... Η 20η Οκτωβρίου είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για την Ελληνική Αστυνομία. Τιμούμε τη μνήμη και αποδίδουμε χρέος ευλαβικό στον Προστάτη Άγιο του Σώματος. Ταυτόχρονα γιορτάζουμε την «Ημέρα της Αστυνομίας». Μια Ημέρα με τιμητικό για το Σώμα και όλους εμάς που υπηρετούμε σ’ αυτό χαρακτήρα, αλλά και ημέρα περισυλλογής, αυτοσυγκέντρωσης και αυτοκριτικής. Γιατί, ασφαλώς αποδεχόμαστε με ικανοποίηση την αναγνώριση και την επιβράβευση της Πολιτείας για το έργο και την προσφορά μας, όμως δεν πρέπει να ξεχνούμε τις υποχρεώσεις μας ως στελέχη του τιμώμενου Σώματος. (...)
Η Ελληνική Αστυνομία, όχι απλώς λόγω του θεσμικού της ρόλου, αλλά βάσει του έργου και της προσφοράς του προσωπικού της, έχει καταφέρει να αναδειχθεί και να παγιωθεί στην αντίληψη των πολιτών ως ο πλέον βασικός παράγοντας εξασφάλισης της ομαλότητας και της κοινωνικής συνοχής. Η κοινωνία και οι πολίτες αντιλαμβάνονται, κατανοούν και αναγνωρίζουν πως η Ελληνική Αστυνομία, παρά τις δυσχέρειες και τα προβλήματα, ανταποκρίνεται με επάρκεια και αποτελεσματικότητα στις απαιτήσεις της αποστολής της και στις δικές τους προσδοκίες.
Εμπιστεύονται την Ελληνική Αστυνομία, προσβλέπουν σ’ εσάς, σε όλους όσοι έχουμε την τιμή να υπηρετούμε σ’ αυτό το Σώμα, προκειμένου να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας. Να διαμορφώσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα επιτρέψουν στην κοινωνία να ανασυνταχθεί, να ξεπεράσει τα προβλήματα και τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και να επανέλθει σε ρυθμούς ανάπτυξης και προόδου. (...)
Δεν πρέπει να τους απογοητεύσουμε. Και δεν θα το πράξουμε. Σ’ αυτή την κρίσιμη καμπή της ιστορικής διαδρομής της Πατρίδας μας είμαι βέβαιος πως το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Όπως το έπραξε κατά το παρελθόν. Όπως το πράττει όλη αυτή την περίοδο της δημοσιονομικής κρίσης, προτάσσοντας το εθνικό και το ευρύτερο κοινωνικό συμφέρον πάνω και πέρα από το δικό του. Σας καλώ, λοιπόν, να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας. Με τον ίδιο ζήλο και αποφασιστικότητα. (...)
Η Ηγεσία του Σώματος και εγώ προσωπικά, αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες και την προσφορά σας. Μια προσφορά που είναι αποδεκτή και εκτιμάται από την Πολιτεία, την κοινωνία και τον κάθε πολίτη. Μια προσφορά για την οποία πρέπει να είσαστε υπερήφανοι. Είμαι απολύτως βέβαιος για την ανταπόκρισή σας σε όσα η Πατρίδα και οι πολίτες προσδοκούν από εσάς. Διαβεβαιώνω όλους πως η Ελληνική Αστυνομία και το προσωπικό της θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για τη διασφάλιση της ευνομίας, της ομαλότητας και της ασφάλειας με ζήλο, συνέπεια και αυταπάρνηση. Με την προσήλωση στη νομιμότητα, με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τα δικαιώματα των πολιτών και τους δημοκρατικούς θεσμούς, με οδηγό το έργο και τη στάση ζωής του Προστάτη Αγίου του Σώματος. Χρόνια πολλά.»
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ανέφερε:
«...Ο Προστάτης Άγιος είναι ένας από εκείνους τους ειλικρινείς Αξιωματούχους, που πιστοί στον Χριστιανισμό και στον Αυτοκράτορά τους, επέλεξαν να πουν ευθέως την αλήθεια και το πλήρωσαν με τη ζωή τους. Επικαλούμαστε λοιπόν τη σκέπη του. Αυτούς στους οποίους πρέπει, επίσης, να αναφερθούμε είναι τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας μέσα στο χρόνο, αυτοί που θυσίασαν τη ζωή τους και την υγεία τους για την προστασία των αγαθών των Ελλήνων πολιτών. Απολύτως πιστοί στη συνταγματική επιταγή και τους οφείλουμε βαθύτατη ευγνωμοσύνη, μια ευγνωμοσύνη που δεν μπορεί να είναι μόνο λεκτική κατά τη διάρκεια των πανηγυρικών επετείων, αλλά οφείλει να είναι καθημερινή, υπό την έννοια της προβολής του παραδείγματος. (...)
Η δράση τους, η παρουσία τους δεν εξασφαλίζει μόνο την κοινωνική συνοχή. Εξασφαλίζει την λειτουργία της κοινωνίας. Σας παρακαλώ αν υπερβάλω, φανταστείτε μια μέρα την Ελληνική κοινωνία χωρίς την ύπαρξη της αστυνομίας. Μια μόνο μέρα. Νομίζω είναι εύκολο στον καθένα να αντιληφθεί τι σημαίνει αυτό. Υποχρεούνται τα στελέχη, όλα μαζί αλλά και ατομικά ο καθένας, να λειτουργήσουν ομαλά υπό συνθήκες πρωτοφανείς, απέναντι σε προκλήσεις ασύλληπτου μεγέθους και για πρώτη φορά σε μια πρόκληση εκφασισμού της Ελληνικής κοινωνίας. Μια πρόκληση την οποία το έθνος και η πατρίδα, δεν ενθυμούμαι επίσης, να έχει αντιμετωπίσει. Και μάλιστα μια πρόκληση με επικάλυμμα φιλολαϊκισμού. Μια πρόκληση η οποία ως προμετωπίδα έχει συνθήματα, τα οποία εκ πρώτης όψεως ίσως θα μπορούσαν κάποιον να ξεγελάσουν, εάν δεν δει πίσω από αυτά. (...)
Σας καλώ λοιπόν να ανταποκριθείτε στο καθήκον σας και να σταθείτε δίπλα στην Ελληνική κοινωνία που χειμάζεται. Εσείς είστε η ασπίδα του αδυνάτου, ο ισχυρός πολύ λίγο μας χρειάζεται. Ο αδύναμος, ο μέσος πολίτης ο καθημερινός άνθρωπος, αυτός είναι που κυρίως έχει την ανάγκη των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει την ανάγκη της κάλυψης του Νόμου. Και θέλω να σας πω ότι συγχρόνως διεξάγεται μια τεράστια επιχείρηση γνωστή ως «Ξένιος Δίας» που αφορά την προστασία της Ελληνικής κοινωνίας απέναντι από το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης. Όμως την διεξάγετε προς τιμήν σας με απόλυτο σεβασμό προς τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως αρμόζει στην Ελληνική κοινωνία, στο Σύνταγμα και στους Νόμους της πατρίδας. Θέλω να σας συγχαρώ από καρδιάς, να σας ευχηθώ ό,τι καλό και να παρακαλέσω ώστε ο Προστάτης Άγιος να σκέπει εσάς, τις οικογένειες σας, την Ελληνική Αστυνομία, την Ελληνική κοινωνία.»
Ανάλογες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις έδρες των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων και Αστυνομικών Διευθύνσεων της Χώρας.
Σημειώνεται ότι με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας δεν πραγματοποιήθηκαν δεξιώσεις και οι σχετικές δαπάνες θα διατεθούν στο σύνολό τους για την ενίσχυση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (Μ.Κ.Ο.) «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Επίσης στο πλαίσιο του εορτασμού, θα πραγματοποιηθεί από την 22-10-2012 έως και την 26-10-2012, πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Υγειονομικού του Σώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.