Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Ομιλίες για περιβαλλοντικά θέματα ξεκινά η Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Κιλκίς

Μια νέα πρωτοβουλία εκπαιδευτικού χαρακτήρα, που στοχεύει στην πληροφόρηση των μαθητών και στην ευαισθητοποίησή τους σε θέματα περιβάλλοντος έλαβε και υλοποιεί ο Δήμος Κιλκίς μέσω της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης. Πρόκειται για μια σειρά ομιλιών από εξειδικευμένο προσωπικό του Δήμου, προκειμένου να ξεκινήσει η εδώ και αρκετό καιρό περαιτέρω κριτική στάση και θεώρηση ακόμα και σε ζητήματα τοπικά που ανάγονται στην προστασία του περιβάλλοντος. 
Ήδη με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις σε δημοτικά σχολεία του Δήμου (Δημοτικό Σχολείο Ν. Σαντας αύριο Παρασκευή και Δημ. Σχολείο Μαυρονερίου την ερχόμενη Τρίτη).
Ενδεικτικά μικρές ομιλίες με εποπτικό υλικό μπορούν να γίνουν για τα κάτωθι θέματα: Ελιά (Γενικές πληροφορίες, Εχθροί και ασθένειες της). Αμπέλι (Εχθροί, Φροντίδα, Αποτέλεσμα). Φυτά Μεγάλης Καλλιέργειας (Τα σιτηρά του νομού μας). Ο κύκλος του νερού (Ρύπανση και Προστασία). Τα Φυτοφάρμακα και οι επιπτώσεις τους στο περιβάλλον και τον άνθρωπο. Μετακινήσεις των ζώων (Μετανάστευση ανά εποχή και ήπειρο). Καλές γεωργικές πρακτικές.
Η νέα αυτή πρωτοβουλία απευθύνεται κυρίως σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και σε πολιτιστικούς συλλόγους, φορείς και ομάδες πολιτών. Όλα τα προγράμματα, διάρκειας περίπου μιάς ώρας, μπορούν να προσαρμοστούν για νήπια και ξεχωριστά για όλες τις τάξεις του Δημοτικού, καθώς και για ενήλικες.
Για περαιτέρω ενημέρωση μπορείτε να έρθετε σε επαφή με τη γεωπόνο του Δήμου κα. Τσιρώνη Ελένη, τηλέφωνο επικοινωνίας 2341352237.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.