Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Ερώτηση ΚΚΕ για την έλλειψη παιδιάτρων στο Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου Κιλκίς.

Με βάση το οργανόγραμμα στελέχωσης του Κ.Υ. Πολυκάστρου, επείγοντα χαρακτήρα αποκτά η προκήρυξη και κάλυψη των οργανικών θέσεων Παιδιάτρων.
Με δεδομένο ότι και η τελευταία Παιδίατρος έχει ήδη συνταξιοδοτηθεί ουσιαστικά, μένει χωρίς Παιδίατρο όλη η περιοχή του Δήμου Παιονίας (δηλαδή η μισή Π.Ε. Κιλκίς), αφού δεν έχει παρόμοια ειδικότητα γιατρού και σε ιδιωτικό επίπεδο.


Να σημειωθεί επίσης ότι το Υπουργείο αργοπορεί χαρακτηριστικά στην προκήρυξη θέσης Παιδιάτρου για το Κ.Υ. Πολυκάστρου παρ’ όλο που ομόφωνα έχει αποφασίσει το ΔΣ του Γ.Ν. Κιλκίς για την έγκριση πλήρωσης της παραπάνω θέσης.
Η απαράδεκτη και επικίνδυνη αυτή κατάσταση έχει φέρει σε τραγικό αδιέξοδο τους γονείς μικρών παιδιών αφού είναι αναγκασμένοι, επιβαρυνόμενοι οικονομικά, να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να εξεταστούν τα παιδιά τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και τη ζωή τους.
Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και της σημερινής συγκυβέρνηση, που στόχο έχουν την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της Υγείας. Πολιτική που σήμερα με πρόσχημα την κρίση παίρνει ακόμη πιο άγριες διαστάσεις με τις μαζικές περικοπές δαπανών, το πάγωμα προσλήψεων, για να εξασφαλιστούν κονδύλια για την στήριξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου σε βάρος της υγείας του Ελληνικού λαού.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την άμεση πρόσληψη 2 μόνιμων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης Παιδιάτρων με βάση τις ανάγκες για την δωρεάν παιδιατρική κάλυψη της ευρύτερης περιοχής από το ΚΥ Πολυκάστρου.
Οι βουλευτές
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Ελένη Γερασιμίδου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.