Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Διεθνής πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης των παιδιών.

Ερευνητές εκτιμούν ότι τουλάχιστον ένα στα πέντε κορίτσια και ένα στα δέκα αγόρια θα πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης πριν ακόμη φτάσει την ηλικία των 18, ενώ μόνο μία στις τρεις υποθέσεις θα δηλωθεί. Τουλάχιστον 1,8 εκατομμύρια παιδιά οδηγούνται στη σεξουαλική εκμετάλλευση.  Στα πλαίσια του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά, μέλους στο οποίο είναι «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ανακοινώθηκε η έναρξη της νέας αυτής διεθνούς προσπάθειας σε συνεργασία με Φαρμακευτικές Εταιρίες, τη Mayo Clinic (ΗΠΑ), τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (Centers for Disease Prevention and Control- CDC)(ΗΠΑ) και άλλους.
ΖΥΡΙΧΗ, ΕΛΒΕΤΙΑ, 11 Οκτωβρίου 2012, «To Διεθνές Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά» (International Centre for Missing and Exploited Children) ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη μιας νέας μοναδικής συνεργασίας στην οποία συμμετέχουν φορείς με ηγετικό ρόλο διεθνώς στα θέματα υγείας.
Η συνεργασία αυτή αποτελεί μία νέα Παγκόσμια Σύμπραξη για την Υγεία, με 25 μέλη -σημαντικούς οργανισμούς- που καλύπτουν όλους τους τομείς της βιομηχανίας της υγείας. Στόχος η συνεργασία τους για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης των παιδιών, φαινόμενο που πλέον για να αντιμετωπίζεται ως κρίση της δημόσιας υγείας.
«Για πρώτη φορά στην ιστορία, η ιατρική βιομηχανία ενώνει τις δυνάμεις της και συντονίζει τις δράσεις της για να αντιμετωπίσει τη μάστιγα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης ως ζήτημα δημόσιας υγείας», δήλωσε ο Dr. Franz Humer, πρόεδρος της εταιρίας Roche, ο οποίος συγχρόνως είναι και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά. «Η σύμπραξη αυτή θα αλλάξει τον τρόπο που ο κόσμος αντιμετωπίζει την παιδική σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση. Αυτό είναι μόνο η αρχή. Θα δουλέψουμε προς την κατεύθυνση να προσελκύσουμε κι άλλες εταιρίες και ηγετικές μορφές του χώρου της υγείας. Δέσμευσή μας είναι να προσεγγίσουμε την κρίση αυτή με τον ίδιο τρόπο που έχουμε προσεγγίσει άλλες κρίσεις υγείας- μέσω μιας συντονισμένης παγκόσμιας αντιμετώπισης».
Ερευνητές εκτιμούν ότι τουλάχιστον ένα στα πέντε κορίτσια και ένα στα δέκα αγόρια θα γίνει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης πριν ακόμη φτάσει την ηλικία των 18, ενώ μόνο μία στις τρεις υποθέσεις θα δηλωθεί. Τουλάχιστον 1,8 εκατομμύρια παιδιά οδηγούνται στη σεξουαλική εκμετάλλευση. Μελέτες της Mayo Clinic (HΠΑ), του Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (HΠΑ) και άλλων φορέων, ανακαλύπτουν συνεχώς ότι ιστορικό σεξουαλικής κακοποίησης οδηγεί σε πολλαπλές διαταραχές της υγείας κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής του παιδιού, προκαλώντας ένα τεράστιο βάρος για όλη τη ζωή των θυμάτων και μια ευρεία πρόκληση για τη δημόσια υγεία.
Ο Ernie Allen, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά δήλωσε: «Υπάρχουν πολλές και σημαντικές διεθνείς συμβάσεις και δίνεται ιδιαίτερη προσοχή σήμερα στο ζήτημα, σε σύγκριση με το παρελθόν. Όμως το πρόβλημα χειροτερεύει. Παλαιότερα, η βασική αντιμετώπιση στο πρόβλημα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης επικεντρωνόταν στη νομοθεσία και στις προσπάθειες εφαρμογής της- κάτι που φυσικά είναι σημαντικό. Όμως, δεν έχει υπάρξει μια συντονισμένη παγκόσμια προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης δημόσιας υγείας που έχει προκύψει. Μια συνέργεια όλης της βιομηχανίας της υγείας είναι απαραίτητη ώστε να αλλάξει αποτελεσματικά ο τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.