Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Επιστολή Επιμελητηρίου Κιλκίς προς τον Υπουργό Ανάπτυξης για τη μεταφορά του του Γενικού Εµπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.)

"Κύριε Υπουργέ
Προκαλεί τουλάχιστον έκπληξη η νέα πρόταση του Συνδέσµου Επιχειρήσεων και Βιοµηχανιών που διατυπώθηκε από τον Πρόεδρο του, περί µεταφοράς του Γενικού Εµπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.) στην Γενική Γραµµατεία Εµπορίου. Η πρόταση αυτή θα µπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα νέο “επεισόδιο” στο σήριαλ του ακήρυκτου πολέµου εναντίον αυτού καθαυτού του θεσµού των Επιµελητηρίων.


Ενός θεσµού που παγκοσµίως χαίρει ιδιαίτερης εκτιµήσεως, αρωγής και προσοχής, για το πολύτιµο ρόλο του στο οικονοµικό γίγνεσθαι.
Όσον αφορά ειδικά στο Γ.Ε.ΜΗ. θα πρέπει να επισηµανθεί ότι η επιτυχής υλοποίησή του από τα Επιµελητήρια, οδήγησε σε µία από τις ελάχιστες διακρίσεις της χειµαζόµενης οικονοµικά χώρας µας. Και αυτό, παρά την πληµµελή προετοιµασία του θεσµικού πλαισίου. Τα Επιµελητήρια µε τις υπηρεσίες τους και χωρίς καµία κρατική αρωγή, πέτυχαν την υλοποίηση ενός θεσµικού µέτρου που δίνει µία σοβαρή ανάσα στο επιχειρείν, που τόσο ανάγκη έχει η πραγµατική Οικονοµία και η πατρίδα µας.
Στο σηµερινό πλαίσιο η συντήρηση γραφειοκρατικών διαδικασιών και η συγκέντρωσή τους σε αποτυχηµένες κρατικές δοµές, συνιστά τροχοπέδη για την επιζητούµενη επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονοµίας. Με βάση αυτά τα δεδοµένα θεωρείται αδιανόητη κάθε απόπειρα υποτίµησης και υποβάθµισης του ρόλου των Επιµελητηρίων. Όλοι οι κρίκοι της οικονοµικής αλυσίδας θα πρέπει να βρίσκονται στη θέση που πρέπει, επιτελώντας το σκοπό για τον οποίο ο καθένας υπάρχει."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.