Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Η Ένωση Πρατηριούχων Υγρών καυσίμων στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Χρ. Γκουντενούδη

Τη διοίκηση της Ένωσης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων ν. Κιλκίς δέχθηκε στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Χρ. Γκουντενούδης.
Οι πρατηριούχοι εξέθεσαν στον Αντιπεριφερειάρχη τις απόψεις και τις προτάσεις τους τόσο για τις επιπτώσεις από την εξίσωση της τιμής πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης, όσο και για την πάταξη του διογκούμενου λαθρεμπορίου υγρών καυσίμων. Οι πρατηριούχοι υποστήριξαν ότι το λαθρεμπόριο θα παταχθεί μόνο με πολιτική βούληση, αφού προτάσεις και τρόποι υπάρχουν. Η προσφορότερη λύση αυτήν τη στιγμή είναι η τοποθέτηση συστήματος ελέγχου εισροών-εκροών καυσίμων σε όλο το πλέγμα της διακίνησης (εγκαταστάσεις διυλιστηρίων, βυτία, πρατήρια).


Ο κ. Γκουντ
ενούδης εξέφρασε την πλήρη συμφωνία του στις απόψεις και προτάσεις των πρατηριούχων. Τα αιτήματα και οι απόψεις που διατυπώθηκαν, περιλαμβάνονται σε επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη προς τον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης. 
Παρακάτω επισυνάπτεται η επιστολή που απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρ. Γκουντενούδης στον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κ. Χατζηδάκη.
“Κύριε Υπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή μας, σας μεταφέρουμε την δυσαρέσκεια τόσο των καταναλωτών όσο και των πρατηριούχων υγρών καυσίμων, εξ αιτίας της αύξησης του Ειδικού Φόρου και της εξίσωσης της τιμής στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης.
Το γεγονός ότι η δυσαρέσκεια προέρχεται τόσο από εμπόρους όσο και από καταναλωτές, από μόνο του δείχνει την αστοχία του μέτρου. Μια αστοχία η οποία ζημιώνει τους πρατηριούχους αφού το πανάκριβο προϊόν δεν πωλείται με αποτέλεσμα το λουκέτο σε όλο και περισσότερα πρατήρια. Από την άλλη, οι καταναλωτές που ήδη υφίστανται τη μείωση των αποδοχών τους ή και την ανεργία, αδυνατούν όλο και περισσότερο να προμηθευτούν το καύσιμο για τη θέρμανσή τους, θέτοντας σε κίνδυνο τις ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού.
Ο τελικός στόχος του μέτρου που είναι η συλλογή εσόδων για το Δημόσιο Ταμείο, δεν επιτυγχάνεται αφού μειώνεται δραστικά η κατανάλωση και ο “τζίρος”. Παράλληλα οι κάτοικοι, ειδικά των βόρειων περιοχών, στρέφονται σε άλλους τρόπους θέρμανσης που μπορεί να επιφέρουν βλάβη στο φυσικό περιβάλλον.
Κύριε Υπουργέ,
Πέρα από την αφόρητη επιβάρυνση που προκαλεί η αύξηση των Ειδικών Φόρων και η εξίσωση των τιμών στο πετρέλαιο, ο νομός Κιλκίς υφίσταται και την αδικία της μη συμπερίληψής του στην Α’ Ζώνη για το επίδομα θέρμανσης, παρά τις γνωστές ακραίες θερμοκρασίες που σημειώνονται τους χειμερινούς μήνες. Ως προς τα ζητήματα αυτά ζητούμε τις διορθωτικές σας παρεμβάσεις ώστε τα οδυνηρά μέτρα να μειώσουν κατά το δυνατόν τις επιπτώσεις τους.”

1 σχόλιο:

  1. Ο Γκουντενούδης αύριο κιόλας πρωί πρωί θα τρέξει να κάνει παρέμβαση αχχααχχαχααχ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.