Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Κύπρος: Ίδρυση ιδρύματος «Χρίστου και Μίλτου Χριστοφόρου»

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες της ίδρυσης του ιδρύματος της ομοσπονδίας Χάντμπολ στη μνήμη των δυο αδικοχαμένων αδερφών, Χρίστου και Μίλτου Χριστοφόρου. Τα δύο αδικοχαμένα παιδιά σκοτώθηκαν στην Ναυτική βάση "Ευάγγελος Φλωράκης" στην Κύπρο, ύστερα από ισχυρή έκρηξη, στις 11 Ιουλίου το 2011. Εμπνεύστρια της κίνησης αυτής ήταν η μητέρα των δύο παιδιών,η κ. Πόπη Χριστοφόρου. Μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της η ΚΟΧ, η κ. Χριστοφόρου δήλωσε ότι η ίδρυση του ιδρύματος είναι προ των πυλών, δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα και σκοπός αυτή της ίδρυσης είναι να μείνει ζωντανή η μνήμη των δύο αδικοχαμένων αδερφών.
Την είδηση της ίδρυσης του ιδρύματος «Χρίστου και Μίλτου Χριστοφόρου» έδωσε στο τέλος του αγώνα για την ασπίδα της Ομοσπονδίας Χάντμπολ η μητέρα των αδικοχαμένων δίδυμων αδελφών, Πόπη Χριστοφόρου.
Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ΚΟΧ, η κ. Χριστοφόρου ανέφερε ότι έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ίδρυσης του ιδρύματος, το οποίο δεν θα έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. "Αντίθετα, στόχος μας είναι να βοηθούμε οικονομικά τους συνανθρώπους μας, για να συντηρούμε ζωντανή τη μνήμη των αγαπημένων, αδικοχαμένων μας παιδιών», εξήγησε.
«Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ξεκινήσαμε ήδη την προσφορά μας. Έχουμε βοηθήσει συνανθρώπους μας που είχαν μεγάλη ανάγκη από οικονομική βοήθεια και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Η βοήθεια θα γίνεται από τα λεφτά που είχαμε φυλάξει για τα δύο παιδιά μας. Πιστεύουμε ότι δεν μπορούσαμε να βρούμε καλύτερο τρόπο για να διαθέσουμε αυτά τα λεφτά», πρόσθεσε.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η κ. Χριστοφόρου ανακοίνωσε ότι από φέτος και στο εξής, το ίδρυμα «Χρίστος και Μίλτος Χριστοφόρου» θα δίνει έπαθλο 500 ευρώ στην εκάστοτε πρωταθλήτρια ομάδα της χειροσφαίρισης.
«Το χάντμπολ ήταν το αγαπημένο άθλημα των παιδιών μας . Το άθλημα αυτό αγαπούμε κι εμείς οι γονείς τους, ιδιαίτερα ο σύζυγος μου Μιχάλης, που είχε ασχοληθεί παλαιότερα και σαν έφορος σε ομάδες χάντμπολ της Λεμεσού. Είναι ένα άθλημα το οποίο, κατά την άποψη μας, δεν έχει την προβολή που του αξίζει. Είναι ένα συναρπαστικό άθλημα και οι αθλητές που ασχολούνται με αυτό μένουν μακριά από διάφορες σκοπιμότητες. Πάντα χαιρόμουν που πήγαινα στο γήπεδο κι έβλεπα τα παιδιά μου να παίζουν χάντμπολ. Τους έλεγα πάντα ότι είναι σημαντικό πρώτα – πρώτα να είναι σωστοί αθλητές και χαίρομαι που, όπως μαθαίνω και από διαιτητές του αθλήματος αλλά και από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Λόττα με τους οποίους έχω μιλήσει ότι οι γιοι μου ήταν υπόδειγμα αθλητών. Πιστεύω ότι το χάντμπολ αξίζει περισσότερης προβολής, αλλά και περισσότερη αγάπη από το φίλαθλο κοινό της Κύπρου», κατέληξε.

ΠΗΓΕΣ: ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ.COM & Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΠΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.