Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Το «μεγάλο κόλπο» με τις ακάλυπτες επιταγές


Μια εντυπωσιακή γυναίκα ήταν το «βαρύ πυροβολικό» της συμμορίας που πραγματοποίησε μέσα σε τρεις μήνες απάτες μεγάλης αξίας σε βάρος επιχειρηματιών, με «βιτρίνα» την εταιρία-«μαιμού» την οποία είχαν συστήσει τα μέλη της. Η 40χρονη αλλοδαπή, με την τσαχπινιά και το ταμπεραμέντο της, εμφανιζόταν στις εκθέσεις προϊόντων σε όλη τη χώρα, προσέγγιζε τους επιχειρηματίες και τους έπειθε ότι η εταιρία που αντιπροσωπεύει έχει μεγάλο κύκλο εργασιών, κυρίως στη Ρωσία, ότι διαθέτει 17 super market και δύναται να αγοράσει μεγάλες ποσότητες τροφίμων. Οι έμποροι, που δεν μπορούσαν να πουλήσουν τα εμπορεύματά τους στην ελληνική αγορά -που «αιμορραγεί» από την οικονομική κρίση-, έβλεπαν με καλό μάτι τη συνεργασία με την καλλίγραμμη αλλοδαπή.
Οι επιχειρηματίες στη συνέχεια συνομιλούσαν μέσω Ιντερνετ με τον πρόεδρο της εταιρίας, τον διευθυντή πωλήσεων και τον λογιστή, που τους έπειθαν για το τεράστιο δίκτυο πωλήσεων στη ρωσική αγορά.
Οι συμφωνίες έκλειναν μέσα σε λίγες ώρες, και η σπείρα αγόραζε τα προϊόντα, που εξοφλούσε με μεταχρονολογημένες ακάλυπτες επιταγές διάρκειας τριών μηνών. Τα εμπορεύματα τα μετέφεραν σε αποθήκη που είχαν νοικιάσει αρχικά στο Κορωπί και στη συνέχεια στην περιοχή των Καλυβίων. Η εταιρία άλλαζε σχεδόν κάθε μήνα γραφεία, για να μην εντοπίζονται από τους εξαπατημένους εμπόρους αλλά και από την Αστυνομία.
Τα μέλη της σπείρας στη συνέχεια πωλούσαν τα προϊόντα σε άλλους εμπόρους, σε χαμηλές τιμές. Τα κέρδη από τις παράνομες δραστηριότητές τους υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 1.240.000 ευρώ.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν 57 περιπτώσεις απάτης σε βάρος επιχειρηματιών. Ο αριθμός των επιταγών που έχουν εκδοθεί από την εταιρία, οι οποίες στη συνέχεια σφραγίστηκαν, ανέρχεται στις 121, ενώ εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός των επιταγών που έχουν διακινηθεί υπερβαίνει τις 200.
Εννέα τράπεζες είχαν πέσει στην παγίδα της συμμορίας και είχαν εκδώσει τις ακάλυπτες επιταγές. Στην αποθήκη των Καλυβίων βρέθηκαν διάφορα εμπορεύματα, τα οποία αναγνωρίσθηκαν και αποδόθηκαν στους κατόχους τους. Ο 58χρονος αρχηγός της σπείρας συνελήφθη και, όπως διαπιστώθηκε, ήταν σεσημασμένος απατεώνας με πλούσια δράση.

Γιώργος Μεστός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.