Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Δευτέρα. Πάμε σινεμά;

Συνεχίζονται οι κινηματογραφικές προβολές από την Κοινωνία Πολιτών Ν. Κιλκίς με την υποστήριξη του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. του Δήμου Κιλκίς.
Την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου και ώρα 21.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου θα προβληθεί η ταινία "Κοτόπουλο με δαμάσκηνα"..
Σκηνοθεσία - Σενάριο: Vincent Paronnaud, Marjane Satrapi
Πρωταγωνιστούν: Mathieu Amalric, Isabella Rossellini, Jamel Debbouze ,Eric Caravaca, Chiara Mastroianni
Χρονολογία παραγωγής: 2011
Χώρα παραγωγής: Γαλλία, Γερμανία
Διάρκεια: 90'
Γλώσσα: Γαλλικά


Σύνοψη



Τεχεράνη 1958. Ο Nasser-Ali Khan, ο πιο δημοφιλής βιολιστής χάνει την όρεξη του για ζωή, όταν σπάει το αγαπημένο του βιολί στη διάρκεια ενός καβγά. Αρχίζει την αναζήτηση για καινούριο βιολί, αλλά δεν καταφέρνει να βρει κάποιο που να ακούγεται το ίδιο καλά. Απογοητευμένος, ο Nasser-Ali βρίσκει ανώφελη τη ζωή και αποφασίζει να πεθάνει. Ξαπλώνει στο κρεβάτι του χωρίς φαγητό και βυθίζεται όλο και περισσότερο στις αναμνήσεις από το παρελθόν και στο μέλλον των παιδιών του. Όμως η απόφασή του να αρνηθεί τη ζωή του επιστρέφει σαν μπούμερανγκ...
Το δίδυμο των Vincent Paronnaud και Marjane Satrapi συνεργάζεται για δεύτερη φορά μετά το επιτυχημένο ‘Persepolis’. Πηγή έμπνευσης και αυτή τη φορά το κόμικ της Satrapi ;Chicken with Plum’, το οποίο κέρδισε το πρώτο βραβείο το 2005 στο φημισμένο φεστιβάλ του Angouleme. 

Οι επόμενες προβολές μας: 29 Οκτωβρίου: Μέσα από τις φλόγες (σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εταιρεία Εκπαιδευτικών Κιλκίς)
5 Νοεμβρίου: Γράψε λάθος
19 και 20 Νοεμβρίου: Περιφερειακές εκδηλώσεις 53ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Στην έναρξη των εκδηλώσεων, η χορωδία του Πολιτιστικού και Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς, θα παρουσιάσει αγαπημένα τραγούδια του Ελληνικού κινηματογράφου.
Οι προβολές πραγματοποιούνται χάρη στην οικονομική υποστήριξη των χορηγών, την συνεργασία του ΟΠΟΝΓΑ του Δήμου Κιλκίς και το εθελοντικό εισιτήριο των θεατών .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.