Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Εορτασμός για την απελευθέρωση της Παιονίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 100η επέτειο απελευθέρωσης της Παιονίας από τον τουρκικό ζυγό, παρουσία του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης κ.Θεόδωρου Καράογλου. 
Στις 23 Οκτωβρίου 2012 η Γουμένισσα, Ιστορική πρωτεύουσα του Δήμου Παιονίας , φόρεσε τα καλά της και τα γιορτινά της, και υποδέχτηκε τους επίσημους προσκεκλημένους και πλήθος κόσμου για να γιορτάσει τα 100 χρόνια ελευθερίας .
Μετά την δοξολογία που χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως, Πολυκάστρου και Γεφύρης κκ Δημήτριο στην Ιερά Μονή Παναγίας Γουμένισσας.
Το πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο δάσκαλος Κων/νος Ίντος.
Τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες στο Ηρώο των Μακεδονομάχων, κατάθεση στεφάνων, ακολούθησε παρέλαση , παρουσία του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης κ.Καράογλου Θεόδωρου, τμημάτων σχολείων, Πολιτιστικών Συλλόγων, Σ.Ε.Ο., και τμημάτων Στρατού.
Μετά το τέλος της παρέλασης παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Γουμένισσας «Οι Παίονες», «Άγιος Τρύφωνας» και «Διογένης ο Σινωπεύς»..
Στη συνέχεια παρατέθηκε δεξίωση από τον Δήμαρχο Παιονίας κ.Αθανάσιο Λαπόρδα στο ΚΑΠΗ της Γουμένισσας .
Στις εορταστικές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ.Θεόδωρος Καράογλου, ο Δήμαρχος Παιονίας κ.Αθανάσιος Λαπόρδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ.Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ.Χρήστος Γκουντενούδης , ο Βουλευτής ν.Κιλκίς κ.Γεώργιος Γεωργαντάς, ο αναπληρωτής Δήμαρχος Κιλκίς κ.Περικλής Κολότσιος , ο διοικητής της 2ας Μεραρχίας Πεζικού υποστράτηγος κ.Πέτρος Γεωργίου, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Υποστράτηγος κ.Παρασκευάς Μαραπίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κιλκίς κ.Αριστοτέλης Μανωλάς, ο Διοικητής της 33ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος κ.Γεώργιος Δάλλας , ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γουμένισσας κ.Νικόλαος Κόλλας, ο Πρόεδρος, οι Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Παιονίας , Πρόεδροι Συλλόγων και φορέων της περιοχής.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας έγινε διάλεξη με θέμα «Βαλκανικοί πόλεμοι 1912-1913 – Η Απελευθέρωση της Γουμένισσας», με ομιλητή τον εκπαιδευτικό, συγγραφέα και ιστορικό κ.Χρήστο Ίντο και ακολούθησε συναυλία από την χορωδία ενηλίκων του Δημοτικού Ωδείου Παιονίας .





1 σχόλιο:

  1. Βίντεο της παρέλασης και απόσπασμα των χορευτικών που ακολούθησαν μπορείτε να παρακολουθήσετε στην ιστοσελίδα: http://youtu.be/LK5wJnF6mxQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.